Gezondheid

Autisme VS sterk toegenomen, nog altijd kwik in vaccins

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal Amerikaanse kinderen bij wie autisme is vastgesteld, is de laatste jaren sterk gestegen. De belangenvereniging Autism Speaks spreekt van een epidemie. De Hersenstichting schat dat in Nederland 1 op de 100 kinderen een vorm van autisme heeft.

Ondanks berichten dat thimerosal niet of nauwelijks nog aan vaccins wordt toegevoegd blijkt uit een recente rechtszaak dat het conserveringsmiddel nog altijd wordt gebruikt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wat nog steeds niet is onderzocht, is de relatie tussen thimerosal en autisme, meldde NRC Handelsblad in 2007. Hoewel het verband nooit officieel wetenschappelijk is aangetoond hebben duizenden Amerikaanse ouders van autistische kinderen een claim bij de overheid ingediend, in de hoop dat ze een vergoeding krijgen uit een speciaal fonds voor algemene gezondheidsklachten na vaccinatie.

Veiligere alternatieven

De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) werd aangeklaagd omdat het agentschap thimerosal goedkeurt als ingrediënt in vaccins terwijl het een gevaar vormt voor de volksgezondheid en veiligere alternatieven reeds voorhanden zijn.

Rechter Brett Kavanaugh oordeelde dat thimerosal geen gevaar vormt voor de gezondheid en dat men kan kiezen voor thimerosal-vrije alternatieven. Deze blijken in de praktijk vele malen duurder te zijn, vandaar dat het gebruik ervan in ontwikkelingslanden nog wel gangbaar is.

De FDA legt op haar website uit dat thimerosal toch nog wordt toegevoegd aan bepaalde vaccins. Tot 2000 werd het conserveringsmiddel voor alle kindervaccins gebruikt. Veel Amerikaanse ouders denken echter dat vaccins vandaag de dag thimerosal-vrij zijn.

Ethylkwik

Het agentschap beweert voorts dat ethylkwik, waar thimerosal voor de helft uit bestaat, niet schadelijk is. Studies hebben aangetoond dat ethylkwik door het lichaam wordt afgebroken en omgezet in methylkwik en vervolgens in anorganisch kwik.

Zowel methylkwik als anorganisch kwik staan bij de Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency) te boek als giftige substanties die neurologische problemen, hersenaandoeningen, aandoeningen van het zenuwstelsel, gastro-intestinale aandoeningen en ademhalingsaandoeningen kunnen veroorzaken.

Ouders die ervoor kiezen hun kinderen te vaccineren zouden er goed aan doen te vragen naar een ingrediëntenlijst van alle afzonderlijke vaccins. Officieel is het middel in Nederland nooit gebruikt in het Rijksvaccinatieprogramma. Wel zit het in de tetanusprik voor volwassenen en wordt het in westerse landen gebruikt voor de griepprik.

Bronnen: NOS.nl, NRC.nl en Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x