
In bijna alle bewerkte voedselproducten zitten ongezonde smaakversterkers, emulgatoren en conserveermiddelen.
Het wordt steeds duidelijker dat er grote gevaren kleven aan het eten van bewerkte voeding.
Steeds meer mensen eten bewuster omdat ze beseffen hoe belangrijk onbewerkt en vers voedsel is voor hun gezondheid.
Hieronder een lijst van vijf gevaarlijke bewerkte producten:
Margarine
Je hoort vaak dat margarine een gezond alternatief is voor roomboter, maar niets is minder waar. Boter wordt gemaakt van melk en margarine van oliën en vetten.
Via een chemisch proces worden de vetten gehard waarbij veel voedingsstoffen verloren gaan. Er ontstaan bij dat proces ook gevaarlijke transvetzuren.
Het is dus beter om roomboter te gebruiken. Transvetten vind je ook in koekjes, snacks, snoep, koffiemelkpoeder en pizza’s.
Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat plantensterolen in sommige margarines kunnen leiden tot beroertes, hartinfarcten en vaatproblemen.
In Canada is cholesterolverlagende margarine om die reden al verboden.
Gekweekte zalm
Kweekzalm zwemt in zijn eigen afval en wordt volgepompt met antibiotica. Deze zalm is bovendien grijs van kleur en wordt door middel van kunstmatige kleurstoffen roze gemaakt.
De kweekzalm krijgt ook groeihormonen toegediend. Omdat de zalmen chemicaliën, PCB’s, vlamvertragers en pesticiden bevatten, geven ze een verhoogd risico op kanker.
Bewerkt vlees
Bewerkt vlees en rood vlees zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de lijst met kankerverwekkende producten en stoffen geplaatst.
Daarmee staan ze op dezelfde lijst als asbest, alcohol en sigaretten. Het bewijs voor het verband met kanker is volgens de WHO even sterk.
Voorbeelden van bewerkt vlees: bacon, hamburger, rookworst, ingeblikt vlees en salami.
Rood vlees
In verschillende studies is het verband tussen rood vlees en maagkanker aangetoond. Ook aderverkalking en hartfalen zijn risico’s die aan het eten van rood vlees kleven.
Rood vlees bevat carnitine, een stof die in de darmen wordt omgezet in TMAO (trimethylamine N-oxide). Deze stof lijkt ook een rol te spelen bij het ontstaan van dikkedarmkanker.
Tomaten uit blik
Ingeblikte tomaten zitten in blikken die bisfenol A (BPA) bevatten. Deze stof wordt vaak in verband gebracht met hart- en vaatziekten en onvruchtbaarheid.
Door het zuur van de tomaten komt er extra veel BPA vrij.
[Nieuws]
‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’
Profetieen van Jimi Hendrix (video)
‘Schwab ziet de mensheid als een kudde schapen die binnen de omheining moet blijven’
Tucker Carlson doet boekje open over UFO’s: hier komen ze vandaan
‘Alles gaat mis voor de Deep State’: dit kunnen we in 2024 verwachten
Is de legendarische koningin Nefertiti gevonden? “Geheime deur ontdekt in tombe Toetanchamon”
Van Haga haalt uit: ‘Big Tech slaat hele coronadebat dood’
Ligt diep in onze planeet nog een andere aarde verscholen? Dit zet je aan het denken
Amerikaanse coalitie helpt terreurgroep IS door Syrische regeringssoldaten aan te vallen. Waar blijft de massale ophef?