
In bijna alle bewerkte voedselproducten zitten ongezonde smaakversterkers, emulgatoren en conserveermiddelen.
Het wordt steeds duidelijker dat er grote gevaren kleven aan het eten van bewerkte voeding.
Steeds meer mensen eten bewuster omdat ze beseffen hoe belangrijk onbewerkt en vers voedsel is voor hun gezondheid.
Hieronder een lijst van vijf gevaarlijke bewerkte producten:
Margarine
Je hoort vaak dat margarine een gezond alternatief is voor roomboter, maar niets is minder waar. Boter wordt gemaakt van melk en margarine van oliën en vetten.
Via een chemisch proces worden de vetten gehard waarbij veel voedingsstoffen verloren gaan. Er ontstaan bij dat proces ook gevaarlijke transvetzuren.
Het is dus beter om roomboter te gebruiken. Transvetten vind je ook in koekjes, snacks, snoep, koffiemelkpoeder en pizza’s.
Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat plantensterolen in sommige margarines kunnen leiden tot beroertes, hartinfarcten en vaatproblemen.
In Canada is cholesterolverlagende margarine om die reden al verboden.
Gekweekte zalm
Kweekzalm zwemt in zijn eigen afval en wordt volgepompt met antibiotica. Deze zalm is bovendien grijs van kleur en wordt door middel van kunstmatige kleurstoffen roze gemaakt.
De kweekzalm krijgt ook groeihormonen toegediend. Omdat de zalmen chemicaliën, PCB’s, vlamvertragers en pesticiden bevatten, geven ze een verhoogd risico op kanker.
Bewerkt vlees
Bewerkt vlees en rood vlees zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de lijst met kankerverwekkende producten en stoffen geplaatst.
Daarmee staan ze op dezelfde lijst als asbest, alcohol en sigaretten. Het bewijs voor het verband met kanker is volgens de WHO even sterk.
Voorbeelden van bewerkt vlees: bacon, hamburger, rookworst, ingeblikt vlees en salami.
Rood vlees
In verschillende studies is het verband tussen rood vlees en maagkanker aangetoond. Ook aderverkalking en hartfalen zijn risico’s die aan het eten van rood vlees kleven.
Rood vlees bevat carnitine, een stof die in de darmen wordt omgezet in TMAO (trimethylamine N-oxide). Deze stof lijkt ook een rol te spelen bij het ontstaan van dikkedarmkanker.
Tomaten uit blik
Ingeblikte tomaten zitten in blikken die bisfenol A (BPA) bevatten. Deze stof wordt vaak in verband gebracht met hart- en vaatziekten en onvruchtbaarheid.
Door het zuur van de tomaten komt er extra veel BPA vrij.
[Nieuws]
Mevrouw die in Op1 mocht leeglopen over ‘fascistische’ PVV blijkt activiste van FNV: ‘Ze blijven ons bedriegen’
FVD ‘overstelpt’ met berichten over vaccinatieschade: ‘Mensheid staat nog iets tragisch te wachten’
Egyptoloog: “Piramides en Sfinx zijn veel ouder dan wetenschappers willen toegeven”
Agressieve lobby voor genetisch gemanipuleerd voedsel
16 procent Fransen gelooft in ‘zionistische samenzwering op wereldschaal’
Geert Vanden Bossche in ‘allerlaatste en belangrijke’ video: dit kunnen we de komende weken verwachten
Dit is de belangrijkste video die je dit jaar zult zien
‘Laten we duidelijk zijn: Joe Biden heeft de verkiezingen niet gewonnen’
Uitgelekt contract tussen Pfizer en Europese Commissie opgesnord: ‘Jullie zijn voorgelogen’