Gezondheid

Klagers beschuldigen Monsanto. Zie hier hoe smerig ze hiermee omgaan

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Biotechreus Monsanto wordt ervan beschuldigd een leger internettrollen te hebben ingehuurd om de publieke opinie te beïnvloeden.

In een rechtbankdocument dat in april is vrijgegeven wordt gesteld dat Monsanto deze internettrollen laat reageren op al het materiaal dat over het bedrijf op internet is te vinden, zelfs reacties van mensen op sociale media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het document heeft betrekking op een vijftigtal rechtszaken die tegen het bedrijf lopen. De klagers stellen dat ze door producten van Monsanto kanker hebben gekregen.

Monsanto lanceerde het programma Let Nothing Go, waarbij ogenschijnlijk onbetrokken partijen aan de lopende band positieve reacties over het bedrijf schrijven onder nieuwsartikelen en Facebookberichten.

Zelf

Deze derden verdedigen Monsanto en de chemische stoffen en ggo’s die het bedrijf maakt, aldus het document.

De chemiereus zou ook in het geheim geld doorsluizen naar denktanks als het Genetic Literacy Project en de American Council on Science and Health.

Eerder bleek al dat Monsanto zelf wetenschappelijke studies schreef en ‘geloofwaardige’ wetenschappers zocht om hun naam onder de studies te zetten.

Voorkomen

Op die manier probeerde het bedrijf te voorkomen dat onkruidverdelger glyfosaat verboden zou worden.

Het Europese voedselagentschap (EFSA) concludeerde dat glyfosaat niet kankerverwekkend is, maar baseerde zich hiervoor op studies aangeleverd door de industrie.

Studies die geheim zijn, omdat ze bedrijfsgevoelige informatie kunnen bevatten.

Kat in het nauw

“Het is nu wel duidelijk dat Monsanto als een kat in het nauw de meest oneerlijke technieken gebruikt om te vermijden dat zijn product verboden wordt, dat het wetenschappelijk onderzoek stuurt en zo ook beslissingen beïnvloedt,” zei Europarlementslid Bart Staes.

“Het Europees voedselagentschap baseert zich nu alleen op studies die door de industrie zijn aangeleverd,” voegde hij toe. “Ik heb twijfels of we nog kunnen geloven dat glyfosaat niet kankerverwekkend is.”

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joke Jansen
Joke Jansen
7 jaren geleden

En ze komen er gewoon weer ermee weg, wedden! Want wie staat erop? Niemand dus,,
Keertje rond lopen met borden met wat leuke teksten erop en denken dat je dan goed bezig bent, dat maakt gene indruk op deze mensen.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Ik zou me diep schamen als ik me op welke manier dan ook zou verbinden aan een dergelijk smerig bedrijf. Maar dat is voor een belangrijk deel het (groeiende) probleem , bij bepaalde mensen is het geweten volledig verdwenen, als er grote sommen geld in het geding zijn is alles geoorloofd lijkt men te denken.

trackback
Eindtijdsignalen en diverse andere opmerkelijke berichten | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Derek
Derek
7 jaren geleden

Heel internet stikt van de trollen, tegenwoordig is dit een megaprobleem.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x