Binnenland

24 miljard naar asiel terwijl 1 miljoen Nederlanders onder armoedegrens leven, en asielkoning Van der Burg lacht erom

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg is ‘erg opgelucht’ dat de spreidingswet op een meerderheid in de Eerste Kamer kan rekenen. “Ik heb er best wel hard aan getrokken,” zei hij na afloop van het debat over de omstreden wet.

De wet kan gemeenten dwingen om asielzoekers op te nemen. De VVD-fractie heeft in de Tweede Kamer tegen de spreidingswet gestemd, maar de VVD in de Senaat stemt er wel mee in.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger zegt daarover: “De regering laten vallen op de spreidingswet om vervolgens voor die wet te stemmen in de Eerste Kamer. Wie op Rutte (of überhaupt op de VVD) gestemd heeft, is compleet krankzinnig geweest. Ze lachen je gewoon uit. Recht in je smoel.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Werkelijk astronomisch

Van der Burg onthulde tijdens het debat dat een reguliere asielzoekersplek 31.000 euro (2600 per maand) kost en een reguliere crisisnoodopvangplek 65.000 euro (5400 per maand).

“We geven 24 miljard per jaar uit aan asielzoekers terwijl 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven,” merkt oud-Kamerlid Wybren van Haga op. “En de asielkoning van de VVD Eric van der Burg lacht erom…”

“Het is natuurlijk al langer bekend dat gelukszoekers uit Afrika en het Midden-Oosten flink in de watten worden gelegd, maar de bedragen die VVD-staatssecretaris Van der Burg tussen neus en lippen heeft genoemd zijn werkelijk astronomisch,” stelt Forum voor Democratie.

Buiten onze landsgrenzen

“Asielmigratie vernietigt niet alleen onze identiteit, maar ook (het laatste restant van) onze welvaart,” aldus de partij.

We moeten kansloze immigranten volgens FVD niet verspreiden over al onze prachtige steden en dorpen, maar buiten onze landsgrenzen houden. “Als we mensen per se willen opvangen, dan doen we dat in de regio waar ze vandaan komen. Dat is vele malen goedkoper.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
3 maanden geleden

Die asielzoekers moeten net als in Engeland eerst in militaire dienst en worden als vrijwilliger aangewezen om zelenski rommeltje te helpen!

Realistisch
Realistisch
3 maanden geleden

Hoelang duurt deze ellende nog , totdat we écht niets meer te verliezen hebben , of sterven door gezelfmoord worden door honger en kou en eenzaamheid ???

Peter
Peter
3 maanden geleden

Wellicht kan van der Burg straks zelf ook asiel aanvragen in een ander land als boze Nederlanders verhaal gaan halen.

Dwarsje
Dwarsje
3 maanden geleden

Maar één enkele zin voor over: “Vuile schoften zijn het”

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x