Buitenland

Covid-coup: President die WHO het land uitgooide sterft door ‘hartaanval’

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het zijn rumoerige tijden in Burundi. De president van het land, Pierre Nkurunziza, deed Covid-19 af als onzin. Vervolgens werd hij verguisd door de westerse pers. Daarna maakte Nkurunziza bekend dat hij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het land uitgegooid had. Opeens stierf hij door een ‘hartaanval’. De nieuwe president van Burundi draaide het coronabeleid van zijn voorganger gelijk terug.

Nou, dat is ook ‘toevallig’. Een president gaat niet mee met de coronahype, gooit de WHO het land uit en sterft vervolgens door een ‘hartaanval’. En zijn vervanger maakt al zijn werk ongedaan. Verrassend.

Alle landen moeten de lijn van de WHO volgen. Landen die dat niet doen, worden keihard aangepakt. We hebben dat eerder kunnen zien in het geval van Zweden. Ook Burundi bleef niet gespaard.

Onverwacht

Op 6 mei publiceerde de beruchte Council on Foreign Relations een artikel waarin de organisatie stelt dat ‘Covid-19 samenvalt met gevaarlijke trends rond de democratie in Burundi’. Er waren toen welgeteld zeven coronagevallen bekend in het land.

Op 14 mei berichtte Reuters dat de overheid van Burundi de WHO het gat van de deur had gewezen. Een kleine maand later, op 10 juni, schreef The Guardian dat president Nkurunziza was overleden, ‘vermoedelijk door Covid-19’.

In het bericht valt te lezen: “Op maandag 8 juni ging hij plotseling hard achteruit en kreeg hij een hartaanval.” Hij was ‘onverwacht’ overleden.

Grootste vijand

Op 15 juni schreef de Financial Times een artikel getiteld ‘Coronvirus stalkt politieke elite van Burundi na dood van president’. En op 1 juli, nadat de nieuwe president Evariste Ndayishimiye was ingezworen, verklaarde Burundi Covid-19 tot ‘grootste vijand’.

In Burundi zijn in totaal 269 coronagevallen gemeld. Er is 1 persoon overleden aan het virus. 207 patiënten zijn inmiddels hersteld. Een hele grote vijand dus. Maar vooral ook een hele slimme. Het virus is niet alleen in staat om mensen die meedoen aan bepaalde demonstraties met rust te laten, maar kan ook wereldleiders uitschakelen die niet langer gewenst zijn. In landen waar op dat moment eigenlijk nog geen coronadoden zijn. Knap hoor.

Geen wonder dat iedereen in het gelid loopt.

[OffGuardian]

4.8 10 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Iedereen in het gelid inderdaad en zo is het hier ook, overal gaan we de verplichte mondkapjes zien en noem maar op, boetes zullen nog hoger worden en celstraffen ook, volgend jaar wordt er met scherp geschoten op demonstranten en dwarsliggers, ook willekeurige standrechtelijke executies zullen plaats vinden en de politie/Gestapo zal het heerlijk vinden net als in de 2eWO. Maar men/jullie/ok kunnen er over blijven berichten en uitleggen en waarschuwen, het helpt allemaal niet. Dit is echt het einde van ons leven zo we dat hebben gekend en het merendeel van de bevolking zal het normaal vinden en slikken als zoete koek en in de rij staan voor de trein naar de vernietigingskampen. Als dit nog nirmand overtuigt dat dit een gevangenisplaneet/hel is waar slaven gehouden worden dan weet ik het ook niet meer.

André
André
1 jaar geleden

vreemd hé dat er mensen zijn die in “complot” theorieën geloven …

jan doornbos
jan doornbos
1 jaar geleden

Hoe verrassend allemaal. In ons land doen we net alsof er volgend jaar verkiezingen zijn. Bent u een beetje bekend met de Corona wet? Sinds wanneer hebben verkiezingen nut in een dictatuur en onder een waar schrikbewind? Voila. Ieder mens die enig onderwijs heeft mogen genieten en enigszins begrijpend kan lezen zou op de hoogte kunnen zijn van de feiten omtrent het door middel van wetenschappelijk bedrog en in de 19e eeuw verzonnen ‘virus’. Het virus zit uitsluitend in de koppen van de hersenloze varkens die denken ons klein te kunnen krijgen. Voorwaar een kansloze missie …

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

BRUTE MOORD!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x