Homepagina » Buitenland » Covid-coup: President die WHO het land uitgooide sterft door ‘hartaanval’
president
Foto: President Burundi bij Timmermans (Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Covid-coup: President die WHO het land uitgooide sterft door ‘hartaanval’

Het zijn rumoerige tijden in Burundi. De president van het land, Pierre Nkurunziza, deed Covid-19 af als onzin. Vervolgens werd hij verguisd door de westerse pers. Daarna maakte Nkurunziza bekend dat hij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het land uitgegooid had. Opeens stierf hij door een ‘hartaanval’. De nieuwe president van Burundi draaide het coronabeleid van zijn voorganger gelijk terug.

Nou, dat is ook ‘toevallig’. Een president gaat niet mee met de coronahype, gooit de WHO het land uit en sterft vervolgens door een ‘hartaanval’. En zijn vervanger maakt al zijn werk ongedaan. Verrassend.

Alle landen moeten de lijn van de WHO volgen. Landen die dat niet doen, worden keihard aangepakt. We hebben dat eerder kunnen zien in het geval van Zweden. Ook Burundi bleef niet gespaard.

Onverwacht

Op 6 mei publiceerde de beruchte Council on Foreign Relations een artikel waarin de organisatie stelt dat ‘Covid-19 samenvalt met gevaarlijke trends rond de democratie in Burundi’. Er waren toen welgeteld zeven coronagevallen bekend in het land.

Op 14 mei berichtte Reuters dat de overheid van Burundi de WHO het gat van de deur had gewezen. Een kleine maand later, op 10 juni, schreef The Guardian dat president Nkurunziza was overleden, ‘vermoedelijk door Covid-19’.

In het bericht valt te lezen: “Op maandag 8 juni ging hij plotseling hard achteruit en kreeg hij een hartaanval.” Hij was ‘onverwacht’ overleden.

Grootste vijand

Op 15 juni schreef de Financial Times een artikel getiteld ‘Coronvirus stalkt politieke elite van Burundi na dood van president’. En op 1 juli, nadat de nieuwe president Evariste Ndayishimiye was ingezworen, verklaarde Burundi Covid-19 tot ‘grootste vijand’.

In Burundi zijn in totaal 269 coronagevallen gemeld. Er is 1 persoon overleden aan het virus. 207 patiënten zijn inmiddels hersteld. Een hele grote vijand dus. Maar vooral ook een hele slimme. Het virus is niet alleen in staat om mensen die meedoen aan bepaalde demonstraties met rust te laten, maar kan ook wereldleiders uitschakelen die niet langer gewenst zijn. In landen waar op dat moment eigenlijk nog geen coronadoden zijn. Knap hoor.

Geen wonder dat iedereen in het gelid loopt.

[OffGuardian]
4.8 10 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
9 maanden geleden

Iedereen in het gelid inderdaad en zo is het hier ook, overal gaan we de verplichte mondkapjes zien en noem maar op, boetes zullen nog hoger worden en celstraffen ook, volgend jaar wordt er met scherp geschoten op demonstranten en dwarsliggers, ook willekeurige standrechtelijke executies zullen plaats vinden en de politie/Gestapo zal het heerlijk vinden net als in de 2eWO. Maar men/jullie/ok kunnen er over blijven berichten en uitleggen en waarschuwen, het helpt allemaal niet. Dit is echt het einde van ons leven zo we dat hebben gekend en het merendeel van de bevolking zal het normaal vinden en slikken als zoete koek en in de rij staan voor de trein naar de vernietigingskampen. Als dit nog nirmand overtuigt dat dit een gevangenisplaneet/hel is waar slaven gehouden worden dan weet ik het ook niet meer.

André
André
9 maanden geleden

vreemd hé dat er mensen zijn die in “complot” theorieën geloven …

Willem
Willem
Reactie op  André
9 maanden geleden

Nou die geloven er niet in die weten dat het zo is André

Philip
Philip
Reactie op  André
9 maanden geleden

Van het moment dat er bepaalde belangen mee gemoeid zijn, kun je altijd vraagtekens plaatsen…dat is geen fictie maar wel keiharde realiteit.
Heel de menselijke geschiedenis staat vol van zgn complotten, koningen die werden afgezet na een complot tegen hem, ministers en ga zo maar verder.
Dus je kunt niet zeggen dat zgn complotten niet bestaan, ze bestaan wel degelijk en zolang dat macht en geld heerst, zal dat ook altijd blijven bestaan.

Mensen die zeggen complotten zijn fake, nep nieuws en ik weet niet wat allemaal, hebben op een bepaald moment geen weerwoord meer.
Op die manier maken ze iedere discussie monddood en willen ze zich als het ware goed praten/beschermen/afschermen…thans nogmaals, er is een groot verschil tussen fictie en de realiteit!!

Bowa
Bowa
Reactie op  André
4 maanden geleden

Het lachen zal je wel vergaan.

jan doornbos
jan doornbos
9 maanden geleden

Hoe verrassend allemaal. In ons land doen we net alsof er volgend jaar verkiezingen zijn. Bent u een beetje bekend met de Corona wet? Sinds wanneer hebben verkiezingen nut in een dictatuur en onder een waar schrikbewind? Voila. Ieder mens die enig onderwijs heeft mogen genieten en enigszins begrijpend kan lezen zou op de hoogte kunnen zijn van de feiten omtrent het door middel van wetenschappelijk bedrog en in de 19e eeuw verzonnen ‘virus’. Het virus zit uitsluitend in de koppen van de hersenloze varkens die denken ons klein te kunnen krijgen. Voorwaar een kansloze missie …

Petrus
Petrus
9 maanden geleden

BRUTE MOORD!!!!

Zeeuwse
Zeeuwse
9 maanden geleden

Was het maar waar dat die “missie” kansloos is. Je ziet helaas dat de meeste mensen er in tuinen.

salvar
salvar
9 maanden geleden

een ding moet je niet vergeten , we hebben niet met mensen te maken maar met beesten.
rutte is een beest.
de jonge is een beest.
grappenmaker is een beest.
kaag is een beest.
ollogron is een beest.
merkel is een beest.
macron is een beest.
van dissel is een beest.
de man met het brilletje is een beest.
klaver is een beest.
en dan heb je nog een zootje varkens.
o, sorry ik vergeet rutte die ook natuurlijk.

Linkserat
Linkserat
Reactie op  salvar
9 maanden geleden

Stel je niet aan salvar. Mensen die overal complotten inzien zijn hier de beesten.. Een man sterft aan een hartaanval. Dat is bijzonder! Hier moeten wel enge krachten aan het werk zijn, want niemand sterft aan een hartaanval..

Het is “de koe in de kont kijken” wat jullie doen. Iemand sterft aan een hartaanval en dan zoeken naar de waarom van het sterven..

Grappig ook dat je begint met Rutte en als laatste zegt “o ik vergeet Rutte”.. Dit laat zien dat je korte termijn geheugen een deukje heeft opgelopen.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Linkserat
8 maanden geleden

@Linkserat.
(What’s in a name?)

Zalig zijn de onwetenden.
Je bent verre van benijdswaardig.
Je kunt beter voor eigen parochie prediken. Jouw inspanningen zijn hier tevergeefs.
Menigeen hier heeft er jaren, zoniet tientallen jaren van onderzoek op zitten of hebben tijdens het uitvoeren van hun metier zaken gezien die het daglicht niet konden verdragen en in tegenstelling tot anderen ging hun geweten opspelen.

Je moet wel ongelooflijk blind zijn als je het wederkerend motief weigert in te zien.
Tijd voor Pearl?
Hopelijk krijg je genoeg betaald om de opinie te bedwingen èn voor een goedebril.
Succes als Trol!

Dit hele gebeuren doet me steeds meer denken aan de film Equilibrium (2002) met Christian Bale in de hoofdrol. In deze film wordt het volk onderdrukt door een totalitaire overheid. Iedereen(dus ook de politie) moet op gezette tijden medicamenten innemen om alle emoties te onderdrukken. Op het hebben of tonen van emoties staat de doodstraf. Zelfs kunst, lezen en muziek beluisteren is verboden. De fascistoïde politie in deze film doet mij denken aan de politiestaat die Nederland is geworden.Ook zij mogen bij het niet naleven van de wet woningen binnenvallen.

Rielly ??
Rielly ??
9 maanden geleden

Jemig, die Vax-lobby gaat letterlijk over lijken. Dan mag de president van Ghana wel oppassen.

Jade
Jade
9 maanden geleden

Geen natuurlijke dood als je weet dat de
“heart attack gun” bestaat…
Zo zal het Rutte of onze koning ook vergaan
als ze niet in de pas lopen.
Toch zijn wij allen met een enorme meerderheid,
dus het zou niet moeilijk moeten zijn om het
echte gajes aan te pakken.

Christgalactic
Christgalactic
9 maanden geleden

Als 5G volledig operationeel is, kan elke burger een individueel target worden. Men dient ook op te passen voor de buren. Ik vecht er al jaren tegen, en men dient zich echt voor te bereiden op deze economische en microwave oorlog. Indien je er geen rekening mee houdt, ben je een vogel voor de kat! Men zat te lachen met de aluhoedjes, maar aluminiumfolie is een vereiste ! Verder dient men afstand te nemen van zoveel mogelijk van dit systeem, wees gewoon in de wereld. Hou rekening mee dat euro’s uit het niks bijgedrukt worden, en dat deze elite de ziel hiervoor als onderpand gebruikt. We zien meer en meer dan deze wereld een kolonie is en dat het alziend oog gebruikt wordt om ons leeg te zuigen.

GeenNL
GeenNL
Reactie op  Christgalactic
9 maanden geleden

Een 5G-vrije jas en pet met metalen gaas erin verwerkt zou misschien wel eens een uitkomst kunnen bieden.

Sjazon
Sjazon
9 maanden geleden

Wel, in ieder geval zullen ze hem niet meetellen bij het aantal coronadoden.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Sjazon
5 maanden geleden

Zijn dood had alles met corona te maken, hij is juist 1 van de weinige die dankzij corona is gestorven

x

Check Also

de jonge

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge ...

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x