Homepagina » Buitenland » Wij bieden tactische steun aan al-Nusra-terroristen in Syrië. Ex-Mossad-directeur doet opmerkelijke bekentenis voor de camera
Wij bieden tactische steun aan al-Nusra-terroristen in Syrië. Ex-Mossad-directeur doet opmerkelijke bekentenis voor de camera

Wij bieden tactische steun aan al-Nusra-terroristen in Syrië. Ex-Mossad-directeur doet opmerkelijke bekentenis voor de camera

Het YouTube-kanaal Know More News plaatste onlangs een filmpje over een interview dat Al Jazeera eerder had met ex-Mossad-directeur Efraim Halevy.

Het voormalige hoofd van de Israëlische buitenlandse inlichtingendienst verdedigde tijdens het interview de verzorging van gewonde al-Nusra-terroristen aan de Syrische grens.

Tijdens het gesprek met Mehdi Hasan zei Halevy het niet zorgelijk te vinden dat Israël strijders van het al-Nusra Front, de Syrische tak van Al Qaida, heeft behandeld.

Tactische hulp

“Het is altijd handig om op een humane manier met je vijanden om te gaan,” zei Halevy.

Toen Hasan doorvroeg en wilde weten of de hulp puur humanitair van aard was, reageerde Halevy: “Ik zei niet dat er geen tactische hulp is, ik zei dat het humanitaire aspect voorop staat.”

Samenwerking

Hij zei verder dat hij gewonde Hezbollah-strijders niet zou laten behandelen, omdat Israël is aangevallen door Hezbollah, maar ‘niet specifiek door Al Qaida’.

Halevy zei niet te verwachten dat de samenwerking met een groep zoals al-Nusra negatieve gevolgen zal hebben voor Israël.

Bekijk de video hieronder:

Foto: Applodion Wikimedia Commons/Qasioun News Agency

[Know More News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  De dwaalsporen zijn niet van de lucht. Alles en iedereen die willens en wetens het kwaad de helpende hand biedt is het kwaad zelve en dus te mijden als de pest. Inclusief onze regering en kroon.

  • weg met ons schreef:

   @Eksegese

   Amerika en Israel willen af van het internationale strafhof in Den Haag.

   Omdat de Palestijnse gebieden er lid van zijn geworden? Lol…Niet omdat de VS en ISR ISIS en andere moordenaars hebben gesteund?

   • Eksegese schreef:

    Precies @wegmetons, dat hele strafhof is ook niets meer dan een aanfluiting en van generkei nut. Het maakt deel uit van het smerige spel waar de hele mensheid onder gebukt gaat.

 • Marduk's Revenge schreef:

  Moslims hadden gelijk toen ze zeiden dat IS israel was, dit bewijst het

  “Hij zei verder dat hij gewonde Hezbollah-strijders niet zou laten behandelen, omdat Israël is aangevallen door Hezbollah, maar ‘niet specifiek door Al Qaida’.
  Halevy zei niet te verwachten dat de samenwerking met een groep zoals al-Nusra negatieve gevolgen zal hebben voor Israël.”

 • weg met ons schreef:

  Het is toch onbegrijpelijk en te gek voor woorden dat overheden controleren wat burgers zoal op hun bankrekening aan gelden binnenkrijgen, onder de noemer: controleren op het steunen van terrorisme. Maar ondertussen zelf degene zijn die terroristen en huurmoordenaars steunen.

  Ik ben verbijsterd, wij als burgers zijn van alle kanten feitelijk al bij voorbaat verdacht, terwijl degene die de burgers in het gareel eil houden zeggen te willen controleren, zelf degene zijn die compleet fout zitten en medeplichtig zijn aan terreur, zelfs aan moord!

 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >