Homepagina » Mens en Dier » 256-jarige kruidendokter onthult geheimen van lang leven
256-jarige kruidendokter onthult geheimen van lang leven

256-jarige kruidendokter onthult geheimen van lang leven

Li Ching Yuen (1677-1933) was een Chinese kruidendokter en qigongmeester. Hij zou 256 jaar zijn geworden en negen verschillende keizers uit de Qing-dynastie hebben meegemaakt. In zijn overlijdensbericht in Time Magazine getiteld ‘Schildpad-Duif-Hond’ onthulde Li zijn geheimen: “Blijf rustig, zit als een schildpad, loop als een duif en slaap als een hond.”

Li nuttigde geen sterke drank, rookte niet en at op vaste tijden. Hij was vegetariër en dronk geregeld gojibes-thee. Hij ging op tijd slapen en stond op tijd weer op. Als hij er tijd voor had ging hij rechtop zitten, sloot hij zijn ogen en bewoog hij urenlang geen vin.

In zijn vrije tijd deed Li kaartspelletjes. Hij deed zijn hele leven onderzoek naar Chinese kruiden en het geheim van een lang leven. Li reisde door China en Thailand om kruiden te verzamelen en ziektes te genezen. Hoewel moeilijk kan worden vastgesteld of Li werkelijk zo oud is geworden als hij beweerde, sluiten zijn gewoonten aan op wetenschappelijk onderzoek naar gezond oud worden.

Dan Buettner deed onderzoek naar vier geografische gebieden of bevolkingsgroepen: adventisten uit Californië, Okinawa, Sardinië en Costa Rica. Hij noemt deze gebieden ‘blauwe zones’ omdat mensen er veel vaker dan gemiddeld 100 jaar of ouder worden.

In de blauwe zones worden voornamelijk groenten gegeten. De adventisten eten veel groenten omdat de Bijbel het voorschrijft. Herders uit het hoogland van Sardinië eten meergranenbrood, kaas van met gras gevoede dieren en drinken speciale wijn. In Okinawa stoppen mensen met eten wanneer ze 80 procent vol zitten.

256-jarige kruidendokter onthult geheimen van lang leven

Gojibessen

Mogelijk speelden de gojibessen een cruciale rol bij de gezondheid van Li. Na zijn dood deden medici uit Groot-Brittannië en Frankrijk onderzoek naar de gojibes. Ze ontdekten dat de bes een onbekende vitamine bevat, die ze ‘vitamine X’ noemden. Uit experimenten bleek dat de gojibes de ophoping van vet tegengaat, de aanmaak van nieuwe levercellen stimuleert en het glucosegehalte en cholesterolgehalte verlaagt.

De gojibes heeft een verjongende werking door hersencellen en endocriene klieren te activeren, de afgifte van hormonen te stimuleren en gifstoffen uit het bloed te verwijderen.

Verschillende onderzoekers hebben de heilzame werking van meditatie aangetoond. Neurologen van de Universiteit van Massachusetts vroegen twee groepen gestreste werknemers om acht weken lang te mediteren of te leven zoals ze dat gewend waren.

Bij de groep die begon met mediteren werd een verhoogde activiteit in de linker frontale kwab opgemerkt, met een afname van de negatieve gevolgen van stress, depressie en angstgevoelens tot gevolg. Er was ook minder activiteit zichtbaar in de amygdala, waar angst wordt verwerkt. Meditatie werkt ook tegen het krimpen van de hersenen als gevolg van ouderdom en verbetert bovendien de stemming.

Buettner ontdekte dat het begrip pensioen in de blauwe zones niet bekend is. In alle vier gebieden leiden mensen een doelbewust leven. Buettner kwam 100-jarige mannen en vrouwen tegen die heuvels beklommen, hekken bouwden, visten en zorgden voor achterkleinkinderen. De meesten van hen leiden een leven waarin fysieke activiteit niet kan ontbreken. Ze koken allemaal, ze doen huishoudelijke klusjes en velen van hen tuinieren.

[ChinaGaze]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • una schreef:

  Is nog niets. Er zijn zelfs mensen in Tibet van 700 jaar en ouder ontdekt. Lees eens de Fountain of Youth deel 2. Als je begrijpt dat elke cel uit lichtenergie bestaat dan zul je het ook makkelijker kunnen begrijpen dat dit kan, verder moet je ook zien te snappen dat we met z’n allen collectief verbonden zijn met het universum….wat ook weer uit lichtenergie bestaat. Wanneer je met o.a. meditatie vaker op dit collectieve ‘netwerk’ aangesloten bent zul je dus ook meer licht (=”voeding”) hebben. Dus ook hier geldt, hoe meer licht er in voeding zit, hoe gezonder.

  Maar nee, hier in het Westen hebben we jammer genoeg zoveel kortzichtige en bekrompen figuren rondlopen die rotzooi vreten dat de meesten hier denken dat we gewoon een zak van vlees en bloed zijn en dan gewoon dood gaan. Deze gedachte is ook niet zo verwonderlijk wanneer je bedenkt dat vrijwel niemand meer mediteert en gezond (onbespoten) lichtvoedsel eet zonder e-nummers. Daarbij komt ook nog dat we 100% planteneters zijn. Wanneer je dierlijke produkten eet leef je ook korter. Het is gewoonweg veel te zwaar en te verzurend om te verteren. We zijn er niet op gemaakt. Etc, etc…genoeg redenen dat de Westerse zombie leeft als een zombie en dood gaat als een zombie.

  Kortom, wellicht is het juist vreemd dat we maar gemiddeld 80 jaar jong worden hier in het Westen.

  18 likes
  • Theo schreef:

   Helemaal met Una eens! Mij werd geadviseerd (door een natuurgeneeskundige therapeut) om met o.a. vlees eten te stoppen toen ik in het ziekenhuis te horen kreeg dat ik kanker had. Ik ben overgegaan op een dieet van alleen verse groeten, fruit, noten en zaden en was binnen 1 jaar volledig kankervrij. Ik heb daarna nog nooit zoveel energie gehad en ben veel gezonder dan ooit, ik eet nu al ruim 10 jaar zonder tekortkomingen. Wat blijkt, de kans op kanker, hart-en vaatziekten en reuma is des te groter door het eten van dierlijke produkten. Dit is ook gebleken uit het meest uitgebreide bevolkingsonderzoek ooit met 6500 mensen uit 2500 steden! (ref.: boek ‘The China Study’). Documentaire wat hierover gaat heet: “Forks over Knives”.

   Kijk ook zeker aansluitend de toespraak van Gary Yourofsky (NL subs) via onderstaande video die ook beweert dat we 100% herbivoren (planteneters) zijn en géén vleeseters of een combi (omnivoren)!
   http://www.youtube.com/watch?v=pmAYUf3aemg

   Wat blijkt uit bovenstaande onderzoek zijn de volgende keiharde feiten waar men niet omheen kan:

   1. wij zijn fysiologisch voor 100% herbivoor (planteneter) en géén vleeseters! De lengte van ons darmstelsel is ongeveer 7 tot 10 keer de lengte van ons bovenlichaam. Dat is dezelfde lengte als ALLE herbivoren op deze planeet! Ze zijn heel erg lang om het plantmateriaal te kunnen verteren.
   De darmlengte van echte carnivoren (vleeseters) zoals bijv. hyena’s, leeuwen en tijgers is maar 3 tot 6 keer de lengte van hun bovenlichaam. Ze hebben een kort darmkanaal omdat ze snel ontbindend en rottend dierenvlees moeten verwerken. Zoals; dierlijke proteïnes, cholesterol, verzadigd vet en transvetzuren. En daarom is het absoluut onmogelijk voor echte carnivoren dat hun aderen dicht slibben. De grootste doodsoorzaak van mensen die vlees, eieren, kaas en melk nuttigen zijn hart en vaatziekten door dichtgeslibde aderen (arteriosclerose). (ref,: The China Study).

   2. Mensen en andere herbivoren (planteneters) zweten door hun poriën om af te koelen. Wij hijgen niet zoals honden, katten en leeuwen om af te koelen. En er zitten ook geen klauwen aan onze handen wat een duidelijk kenmerk is van carnivoren en omnivoren.

   3. Alleen mensen en andere herbivoren (planteneters) hebben koolhydraatverterende enzymen in speeksel zitten om fruit en groenten te kunnen eten.

   4. Alleen mensen en andere herbivoren hebben tanden die breed, kort, plat en bot zijn. En de meeste herbivoren hebben enkele hoektanden om bijv. een appel te kunnen eten of andere harde groenten of fruit. Wij hebben ook een malende kaakbeweging die van links naar rechts kan bewegen. De kaken van carnivoren en omnivoren kunnen alleen op en neer bewegen. Ze kunnen alleen scheuren en slikken en maken geen malende kauwbewegingen van links naar rechts.

   5. Mensen hebben ook geen instinct van een carnivoor of een omnivoor. We worden allemaal als veganist geboren en eten geen konijnen in hun geheel. Melk, eieren, kaas en vlees wordt ons aangepraat tijdens onze jeugd waar tevens de meeste ziektes van afkomstig zijn. Dierlijke proteïnes, cholesterol, verzadigd vet en transvetzuren zijn de grootste boosdoeners die ons ziek, zwak en misselijk maken.

   6. Met alleen plantaardig eten elimineer je het slechte dierlijke cholesterol compleet uit je dieet. Je kunt alleen cholesterol binnen krijgen via melk, eieren, kaas en vlees. En je lichaam maakt zelf cholesterol aan. Dat is het enige ‘goede’ cholesterol. Als je het van een andere bron neemt dan is het sowieso het slechte cholesterol. Je kunt ongeveer 95% van de verzadigde vetten, transvetzuren en dierlijke proteïne elimineren door volledig plantaardig te gaan eten.

   7. Proteïne afkomstig van dieren is veel te zuur voor het menselijk lichaam. We verwerken het niet goed, het is de voornaamste reden dat mensen bijvoorbeeld kanker of osteoporose krijgen.
   Osteoporose (botontkalking) is hoofdzakelijk afkomstig van dierlijke proteïne. Ons bloed verzuurt direct door inname van dierlijke proteïnes. Maar ons bloed kan niet lang zuur blijven anders gaan we dood. Ons lichaam moet dus meteen zorgen dat het zuurgehalte geneutraliseerd wordt en heeft een manier gevonden om het teveel aan zuur af te voeren met behulp van fosfaat! Niet echt goed nieuws want er is maar één bron van fosfaat in het menselijk lichaam, en dat zit in de botten! Botten bestaan uit fosfaat en calcium die met elkaar verbonden zijn. Dus ons lichaam trekt calciumfosfaat uit de botten, gebruikt vervolgens het fosfaat om het zuur te neutraliseren, en dan plassen we de calcium uit. Zo worden onze botten broos en ontstaat er botontkalking (inclusief gaatjes in de tanden!).

   8. Ieder epidemiologisch onderzoek* heeft uitgewezen dat bevolkingsgroepen die de meeste dierlijke proteïnen eten, het hoogste aantal gevallen van botontkalking, botbreuken en kanker hebben. Terwijl samenlevingen die weinig of geen dierlijke proteïne eten hier geen last van hebben zoals vegetariërs of veganisten. Uiteraard zijn er ook gevallen afkomstig van andere milieuvervuilende factoren en toxische stoffen. (* ref.: “The China Study” is het meest uitgebreide onderzoek ooit met 6500 mensen uit 2500 steden!).

   9. In de USA zijn er niet voor niets heel veel reclames op televisie over calciumsupplementen en zijn er in de supermarkten grote planken vol met alleen maar calciumsupplementen. Hoe zou dit nu toch komen!? En de zuivelindustrie blijft maar beweren dat we calcium nodig zouden hebben voor onze botten. Het is de grootste leugen dat we calcium uit dierlijke melk verkrijgen, want dierlijke proteïne maakt je bloed juist zuur, dus je lichaam haalt calciumfosfaat uit de botten, fosfaat om het zuur te neutraliseren en calcium wordt uitgescheiden via de urine.

   Ook een tekort aan vezels wordt via de reclame op televisie in de USA veelvuldig aangeraden om dit via supplementen te compenseren. Maar niemand denkt er aan om gewoon verse groente en fruit te eten. Het eten van vlees heeft geen enkele toegevoegde waarde voor je gezondheid. Integendeel zelfs!

   Wil je gezond zijn en blijven stop dan onmiddellijk met het nuttigen van dierlijke proteïnes zoals melk, eieren, kaas, vlees en vis. Het verzuurt je lichaam en maakt je ziek, zwak en misselijk!

   De 4 grote redenen waarom mensen dierlijke proteïnes eten zijn: gewoonte, traditie, gemak en smaak! Maar het heeft geen enkele toegevoegde waarde voor je gezondheid. Integendeel zelfs!

   20 likes
   • Maria schreef:

    Zou liefst vegetarisch eten maar merk dat mijn lijf toch wat vlees nodig heeft. Daar zitten ook stoffen als lysine en carnitine in. Kan er ook aan liggen hoe je leeft. Elke dag vlees lijkt me niet goed en dan wat veel mensen doen, ‘sochtends en smiddags vleeswaren op brood (met ongezonde hulpstoffen) en dan ‘s avonds een lapje vlees bij de maaltijd. Er zijn veel voors en tegens voor vegetarisch eten. Er wordt wel gesproken over een bloedgroependieet, dat de ene bloedgroepmens wel vegetarisch kan eten en de ander juist vlees nodig heeft. zou kunnen dat in de oertijd mensen verschillend aten.
    En als je niet zo heel goed geaard bent, zoals ik kan een stukje vlees ofwel carne helpen beter te incarneren.

    0 likes
  • alexander schreef:

   Tjeetje Una, je spreekt met zulk gemak zo luchtigjes over mensen van 700, die kennelijk ook onlangs gevonden zijn. Daar heb ik dus nog nooit iemand over gehoord wat vreemd is gezien de aard van z’on vondst.
   Maar je bent ook stellig dat wij mensen niet voor vlees zijn gemaakt? Toegegeven dat vast niet alles goed is op dat gebied, kan niet ontkend worden dat mensen snijtanden hebben. Een evolutionair bewijs dat de mens geschikt is gemaakt om vlees te eten! Daarnaast blijkt dat onze hersengroei een enorme spurt maakte toen de mens enkele miljoenen jaren geleden, deze eiwitrijke voeding tot zich is gaan nemen.
   Je zou kunnen zeggen, dat wij (allemaal ter wereld) de intelligente, zelfredzame mensen zijn geworden dankzij vlees in ons dieet. Ons intellect heeft ons onderscheiden van al het andere dierenleven. Omdat wij zelf eten gingen verbouwen of vee gingen houden gingen we onze voedselvoorraad veiligstellen. Maar jij vindt dat wij maar dom en slecht bezig zijn? Ik denk dat we nu ouder worden dan de Romeinen vroeger omdat we er wel op vooruit zijn gegaan. Dat laat niet weg dat we slechte dingen eten, of dat we wellicht vergiftigt worden door de grote voedsel producenten. Maar toch weten we veel meer van eten dan vroeger en worden wij mensen over het algemeen steeds, beter, efficiënter en bewuster. Maar dat gaat wel met vallen en opstaan, door fouten willen wij ons herstellen en het goed doen. We hebben eeuwenlang onze fossiele brandstoffen opgemaakt, maar iedereen wil nu best elektrisch rijden. Al helemaal als het goedkoper is (lekker Hollands).

   4 likes
 • Sid schreef:

  Mijn Oma van 407 jaar oud heeft nog nooit van die meneer gehoord 🙂

  Men leeft langer door een matig eetpatroon, dat geloof ik wel. Echter in mijn familie, zowel van vader als moederskant komen zeer hoge leeftijden voor (tot 102 jaar in relatief goede gezondheid). Anderen zijn op zeer jonge leeftijd gestorven terwijl zij een zelfde levensstijl voerden. God mag het weten wat het geheim is! Zware rokers en drinkers worden 88 en een gezonde mens sterft met 40 aan kanker o.i.d. Vertel het mij eens!!

  22 likes
  • kengai schreef:

   Heel simpel, de 1 heeft een zeer goed zelfreinigend en zelfgenezend vermogen en de ander veel minder, daarom moet je ook niet ieder mens of dier over een kam scheren.
   Het zit allemaal in geestkracht en lichaamskracht.

   9 likes
 • Kalki schreef:

  Een meditatief leven doet wonderen.

  7 likes
 • pietsnot schreef:

  tja monsanto bestond nog niet in die tijd.

  7 likes
 • arnold schreef:

  ach geloof wat je wil geloven ik volg al 2 jaar geen nieuws meer van tv radio of kranten

  en weet je wat het intreseerd me ook niet meer je hoort alleen locatie aanval dodenaantal
  of een ding van de regering waar je toch niets aan kan veranderen

  het enige wat ik nog af en toe na kijk is het weer
  ik las deze site regelmatig maar dat werd ook steeds minder
  zag een week terug dat de site was aangepast dus dacht ga nog ff kijken dus ja dit volg ik weer

  dus geloof wat je wil maar ga geen loze kreten rondbezuimen hier dat het zoveelste brootje aap verhaal is ga dan gewoon lekker weg
  en zoek je nieuws elders

  dan is deze site niet voor jou bedoeld
  en zou ik gewoon verder kijken tot je iets gevonden heb wat wel bij jou ding aansluit

  7 likes
  • Stonewall Jackson schreef:

   het staat iedereen vrij te lezen wat en waar hij dat wil. Ook als je iets onzin vind. Er staat in het artikel trouwens dat die 256 jaar zeer twijfelachtig is. Dat klopt, want het is onmogelijk. Eerder een combi van een slecht bijgehouden bevolkingsregister, stond China om bekend. Het gaat dan ook om de essentie van het artikel, die klopt wel. Leef gezond, zonder stress en je hebt een grotere kans op een lang leven. Let daarbij op het woord kans, het is namelijk geen garantie.

   1 likes
 • EVO schreef:

  Stress is sloper nr. 1 van je lichaam en geest en dat kost je jaren van je leven! En als je in een auto die op benzine rijdt diesel tankt, gaat de auto haperen. Met een lichaam is het net zo. Verder moet je mazzel hebben in je leven.

  6 likes
 • Pascal schreef:

  Och och vraag me wel eens af waar de norm van de manipulatie ligt.

  Mensen denk toch eens serieus na over de BIO illusie GMO illusie SUPERFOOD illusie en meer. Jullie springen van het ene naar de andere om maar mee te lopen met het nieuwe. Nog even en boomschors is het beste om te bakken en te eten.

  Waar en wanneer stopt deze food waanzin en misschien kan Niburu daar een steentje aan bijdragen!!??

  5 likes
 • biko schreef:

  256 jaar lijkt me wat lang, maar hier een inspirerende / transpirerende dame van 75:
  https://www.youtube.com/watch?v=HRhIJlVcf2Q

  2 likes
 • arnold schreef:

  zo gelijk maar ff gooibessen besteld ze schatten me al 10 jaar jonger nu dus dat word nog wat en aan de shiezaad en de gooibessen straks en natuurlijke honing van de locale imker

  2 likes
  • Maria schreef:

   Denk dat ik die maar achterwege laat, dat ze me nog jonger schatten. Toen ik op mn 45e bijna mn huis uitgezet werd dacht iemand dat ik er bij mn ouders uitgezet werd. Moet niet gekker worden.

   0 likes
 • Pascal schreef:

  Leuke foto trouwens, is dat iet de vader van Willem Holeeder?

  Och och de telegraaf is er niets bij hahaha.

  1 likes
 • Maria schreef:

  Trouwens, zo’n hersenscan, da’s heel ongezond, die lichaamsvreemde magnetische velden. En waarom zou je die hersenen willen onderzoeken? Tegenwoordig moet alles aangetoond worden in de hersenen maar who cares in welk hersengebied het zit?

  0 likes
 • x

  Check Also

  hormoongif

  Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

  Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

  Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

  Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

  Er is voor het eerst onderzoek gedaan ...

  >