Mens en Dier

256-jarige kruidendokter onthult geheimen van lang leven

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Li Ching Yuen (1677-1933) was een Chinese kruidendokter en qigongmeester. Hij zou 256 jaar zijn geworden en negen verschillende keizers uit de Qing-dynastie hebben meegemaakt. In zijn overlijdensbericht in Time Magazine getiteld ‘Schildpad-Duif-Hond’ onthulde Li zijn geheimen: “Blijf rustig, zit als een schildpad, loop als een duif en slaap als een hond.”

Li nuttigde geen sterke drank, rookte niet en at op vaste tijden. Hij was vegetariër en dronk geregeld gojibes-thee. Hij ging op tijd slapen en stond op tijd weer op. Als hij er tijd voor had ging hij rechtop zitten, sloot hij zijn ogen en bewoog hij urenlang geen vin.

In zijn vrije tijd deed Li kaartspelletjes. Hij deed zijn hele leven onderzoek naar Chinese kruiden en het geheim van een lang leven. Li reisde door China en Thailand om kruiden te verzamelen en ziektes te genezen. Hoewel moeilijk kan worden vastgesteld of Li werkelijk zo oud is geworden als hij beweerde, sluiten zijn gewoonten aan op wetenschappelijk onderzoek naar gezond oud worden.

Dan Buettner deed onderzoek naar vier geografische gebieden of bevolkingsgroepen: adventisten uit Californië, Okinawa, Sardinië en Costa Rica. Hij noemt deze gebieden ‘blauwe zones’ omdat mensen er veel vaker dan gemiddeld 100 jaar of ouder worden.

In de blauwe zones worden voornamelijk groenten gegeten. De adventisten eten veel groenten omdat de Bijbel het voorschrijft. Herders uit het hoogland van Sardinië eten meergranenbrood, kaas van met gras gevoede dieren en drinken speciale wijn. In Okinawa stoppen mensen met eten wanneer ze 80 procent vol zitten.

256-jarige kruidendokter onthult geheimen van lang leven
Gojibessen

Mogelijk speelden de gojibessen een cruciale rol bij de gezondheid van Li. Na zijn dood deden medici uit Groot-Brittannië en Frankrijk onderzoek naar de gojibes. Ze ontdekten dat de bes een onbekende vitamine bevat, die ze ‘vitamine X’ noemden. Uit experimenten bleek dat de gojibes de ophoping van vet tegengaat, de aanmaak van nieuwe levercellen stimuleert en het glucosegehalte en cholesterolgehalte verlaagt.

De gojibes heeft een verjongende werking door hersencellen en endocriene klieren te activeren, de afgifte van hormonen te stimuleren en gifstoffen uit het bloed te verwijderen.

Verschillende onderzoekers hebben de heilzame werking van meditatie aangetoond. Neurologen van de Universiteit van Massachusetts vroegen twee groepen gestreste werknemers om acht weken lang te mediteren of te leven zoals ze dat gewend waren.

Bij de groep die begon met mediteren werd een verhoogde activiteit in de linker frontale kwab opgemerkt, met een afname van de negatieve gevolgen van stress, depressie en angstgevoelens tot gevolg. Er was ook minder activiteit zichtbaar in de amygdala, waar angst wordt verwerkt. Meditatie werkt ook tegen het krimpen van de hersenen als gevolg van ouderdom en verbetert bovendien de stemming.

Buettner ontdekte dat het begrip pensioen in de blauwe zones niet bekend is. In alle vier gebieden leiden mensen een doelbewust leven. Buettner kwam 100-jarige mannen en vrouwen tegen die heuvels beklommen, hekken bouwden, visten en zorgden voor achterkleinkinderen. De meesten van hen leiden een leven waarin fysieke activiteit niet kan ontbreken. Ze koken allemaal, ze doen huishoudelijke klusjes en velen van hen tuinieren.

[ChinaGaze]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Een meditatief leven doet wonderen.

Sid
Sid
8 jaren geleden

Mijn Oma van 407 jaar oud heeft nog nooit van die meneer gehoord 🙂

Men leeft langer door een matig eetpatroon, dat geloof ik wel. Echter in mijn familie, zowel van vader als moederskant komen zeer hoge leeftijden voor (tot 102 jaar in relatief goede gezondheid). Anderen zijn op zeer jonge leeftijd gestorven terwijl zij een zelfde levensstijl voerden. God mag het weten wat het geheim is! Zware rokers en drinkers worden 88 en een gezonde mens sterft met 40 aan kanker o.i.d. Vertel het mij eens!!

EVO
EVO
8 jaren geleden

Stress is sloper nr. 1 van je lichaam en geest en dat kost je jaren van je leven! En als je in een auto die op benzine rijdt diesel tankt, gaat de auto haperen. Met een lichaam is het net zo. Verder moet je mazzel hebben in je leven.

biko
biko
8 jaren geleden

256 jaar lijkt me wat lang, maar hier een inspirerende / transpirerende dame van 75:
https://www.youtube.com/watch?v=HRhIJlVcf2Q

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x