Homepagina » Buitenland » Monsanto en Bill Gates zetten Kenia onder druk om verbod op genetisch aangepaste zaden op te heffen
Monsanto en Bill Gates zetten Kenia onder druk om verbod op genetisch aangepaste zaden op te heffen

Monsanto en Bill Gates zetten Kenia onder druk om verbod op genetisch aangepaste zaden op te heffen

De Amerikaanse landbouwreus Monsanto, hulporganisatie USAID en de Bill and Melinda Gates Foundation zetten Kenia onder druk om het verbod op genetisch gemodificeerde organismen op te heffen.

Het Afrikaanse land stelde in 2012 een verbod in op de producten, maar een Keniaanse dochteronderneming van Monsanto probeert de controversiële zaden toch het land binnen te krijgen.

Afgelopen jaar gingen de Kenianen de straat op om te protesteren tegen de mogelijke verandering. Genetisch aangepast katoen van Monsanto produceert insecticiden die vlinders en motten vergiftigen.

Uit een recente studie is gebleken dat gentechmaïs van Monsanto in vergelijking met biologisch maïs niet leidt tot hogere opbrengsten.

Dr. Charles Waturu, directeur van het Keniaanse agrarische onderzoeksinstituut (KARI) claimt dat Monsanto de enige oplossing is. De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton bracht in 2009 nog een bezoek aan het instituut.

Genetisch gemodificeerde zaden kunnen de bodem beschadigen en zijn vaak in overvloed verkrijgbaar op de markt, waardoor kleine boeren in het gedrang komen.

Zelfmoord

De African Agricultural Technology Foundation (AATF) in Kenia – een samenwerkingsverband tussen USAID, de Rockefeller Foundation, Monsanto, Dupont/Pioneer, Dow, Syngenta, Aventis en de Bill and Melinda Gates Foundation – lobbyt in het land voor het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen. In 2008 ontving AATF 47 miljoen dollar van de Gates Foundation.

Men is in Kenia vooral bezorgd over de prijs van de genetisch aangepaste zaden. Door de hoge prijs kunnen boeren gemakkelijk failliet gaan. In India wordt Monsanto verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van honderdduizenden Indiase boeren.

De chemiereus probeerde in 2013 uit te breiden naar Malawi, maar dat lieten de autoriteiten niet toe.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Weg met Monsanto! Weg met GMO!

  17 likes
 • an argie schreef:

  Een klein overzicht van een bedrijf met de slogan “No food shall be grown that we don’t own”.

  Dit is Monsanto. Daarom protesteer ik hier zo vaak tegen!

  https://www.youtube.com/watch?v=x2jo9nOW2wE

  http://admin.veoh.com/videos/v6255824HAZwgQJ6?g=educate-your-self&rank=134&order=title

  Dit zijn allemaal tussenstappen. Men gaat uiteindelijk voor de heilige graal. De patentering van het menselijke DNA!
  Op deze manier wordt “The Terminator” werkelijkheid….

  6 likes
  • Arwijn schreef:

   GMO ‘voedsel’ is een Bewapende vorm van Voedsel, die met alle macht wordt gebruikt door de Bankiers om landen mee aan te vallen. Zoals in India, zoals in Kenia, al vele andere landen.

   Het zou beter zijn dat er een wereld wijd verbod komt, en een gedwongen ontbinding van de bedrijven met vervolging van de verantwoordelijken.

   4 likes
 • faith schreef:

  Verbijsterend die criminele praktijken. En dan die houding van ze, omdat ze veel geld hebben moeten we tegen ze opkijken want ze voelen zich zo bijzonder. Bijzonder en speciaal omdat ze rijk zijn…
  Dan ben je toch ziek in je hoofd. Ik kan niet wachten op de grote klap die in een keer de gehele mensheid wakker schud.

  10 likes
 • Armonicus schreef:

  “Uit een recente studie is gebleken dat gentechmaïs van Monsanto in vergelijking met biologisch maïs niet leidt tot hogere opbrengsten.”

  Het leidt hooguit tot hogere opbrengsten bij de afdeling oncologie!
  Ik wil dit jaar zelf wat mais gaan kweken en heb ‘Black Aztec’ zaden gekocht. Dat zou een soort ‘oer-mais’ variant zijn, de mais zaden zijn ook niet geel, maar zwart.

  4 likes
 • only yoU schreef:

  Zijn stromannen vd NWO

  4 likes
 • onbekend schreef:

  Alleen mensen die volledig zelfvoorzienend zijn, overleven de genetisch gemodificeerde organismen.

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  Waar komen de zaadjes vandaan die AH nu gratis weggeeft? Of de zaadjes die je tegenwoordig overal kunt kopen? Geen flauw idee? Wie controleert dit? Zo makkelijk is het om GMO binnen te krijgen. Eenmaal hier gezaaid en alles is besmet.

  2 likes
  • faith schreef:

   Nog volop normale zaden te krijgen hoor Elise, jammer he?

   0 likes
   • faith schreef:

    Ga naar bio boerderijen of bio winkels om je zaden te kopen. Hoewel je altijd wel rotzooi binnenkrijgt waar ons lichaam langzaam gewend is geraakt. De mens, en zeker de mens die niet in stress situaties zit en zich niet bang laat maken door halve zolen is een taai ras.
    Binnenkort is al dat gerotzooi met ons voedsel en drinken afgelopen.

    Als je Elise serieus gaat nemen zijn we al half dood, zit alles al vol met gmo troep, zit er in ons drinkwater al dodelijke hoeveelheden fluoride, zijn we massaal zwakbegaafd aan het worden door wifi omdat onze hersens het allemaal niet meer kunnen bolwerken, komen de yankees, uitgerekend die groep die te dom voor woorden is en coke en heroine verslaafd zijn ons serieus overmeesteren kortom, het enige wat ons nog rest is op bed gaan liggen en wachten tot we doodgaan?
    Als het aan Elise ligt wel. Hihihi grapjurk/jas.
    Ze/hij destabiliseert nu eenmaal graag, zaait graag angst en komt over als een echte NWO fan. Waar kennen we dat van. Gewoon laten raaskallen.

    0 likes
 • B. de Jong schreef:

  Hou vol Indiers en Kenianen, wij staan achter jullie !!

  0 likes
 • Freba schreef:

  Hoe ouder ik word; hoe meer ik “ZE” doorkrijg. Blijkt dat mannetje met dat kleine snorretje toch een vooruitziende blik gehad te hebben. Je komt altijd bij dat Volk terecht. FF wennen de laatste eeuw. Het is HUN eeuw. Volledige macht over de wereld op allerlei gebied. En die Gates is natuurlijk de grootste patser met zijn z.g. giften in Afrika. Landen worden volledig kaal geroofd. Volgende zaak is natuurlijk Oekraïne. Hoe krijgt Het Volk, dit NA Rusland ook in handen. Gelukkig hebben we Tolle nog met zijn uitspraak: “Everything is Form”. Met andere woorden; we komen er wel vanaf, kan nog wel honderden jaren duren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  bill clinton

  Bill Clinton bezocht pedo-eiland ‘met 2 jonge meisjes’. Waarom is dit geen voorpaginanieuws?

  Rechtbankdocumenten suggereren dat de Amerikaanse oud-president Bill ...

  >