Homepagina » Buitenland » Nepnieuwsschandaal in mediawereld breidt zich verder uit. Spiegel schorst twee senior redacteuren en klaagt gevallen sterjournalist aan
Nepnieuwsschandaal in mediawereld breidt zich verder uit. Spiegel schorst twee senior redacteuren en klaagt gevallen sterjournalist aan

Nepnieuwsschandaal in mediawereld breidt zich verder uit. Spiegel schorst twee senior redacteuren en klaagt gevallen sterjournalist aan

Het nepnieuwsschandaal bij het invloedrijke Duitse weekblad Der Spiegel breidt zich verder uit. Het begon allemaal met het ontslag van ‘sterjournalist’ Claas Relotius en nu zijn ook twee redacteuren geschorst, schrijft Zero Hedge.

Ullrich Fichtner, een hoofdredacteur, en Matthias Geyer, een redactiechef, zijn geschorst tot een interne commissie van het tijdschrift zijn onderzoek naar de affaire heeft afgerond, zo zei algemeen hoofdredacteur Steffen Klusmann in een interne brief, waar persbureau AFP de hand op heeft weten te leggen.

Op 19 december schokte Der Spiegel de mediawereld toen bekend werd dat één van zijn award-winnende journalisten jarenlang verhalen had verzonnen.

Vraag

Claas Relotius (33) nam afgelopen maand ontslag nadat hij had toegegeven dat hij tenminste 14 artikelen die hij voor het weekblad had geschreven, uit zijn duim had gezogen.

De Relotius-affaire roept de vraag op of Fichtner en Geyer nog wel kunnen aanblijven na zo’n ramp, aldus Klusmann.

Hij zei dat Geyer Relotius, die in 2014 door CNN werd uitgeroepen tot journalist van het jaar, had aangenomen en tot voor kort zijn baas was.

Verduisterd

“We kunnen iedereen verantwoordelijk houden die te maken heeft gehad met Relotius, en dat kan zich uitstrekken tot de hoogste regionen,” klonk het.

Der Spiegel zei op 23 december een aanklacht te zullen indienen tegen Relotius nadat was gebleken dat hij mogelijk donatiegeld had verduisterd dat was bedoeld voor Syrische kinderen.

Foto: Wmeinhart Wikimedia Commons

[Zero Hedge]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Het lijkt wel of de mens steeds krankzinniger wordt, dit is allemaal opruien en manipuleren en je verdient er ook nog mee, hup aan de schandpaal misschien dat t helpt, want schaamte helpt niet… Ook gelijk hun diploma journalistiek in leveren als ze die al hebben…. Laten we weer eens streng doch rechtvaardig worden….. Anders blijft t een zooi er zijn veel te veel mensen die normen en waarden alleen op hun bankrekening hebben….. Rutje grijpgraag……..

  21 likes
  • @Louise

   De beerputten beginnen dermate te stinken dat de deksel er uit alle macht opgehouden moet worden. De cabal dreigt de controle te verliezen op hun pionnetjes?

   Wellicht zijn de journalisten iets te ver doorgeschoten met hun verzonnen nieuws en zijn ze zich net even te ver te buiten gegaan aan graaipraktijken?

   Het echte nieuws lezen we niet meer, het ware verhaal wordt nog steeds buiten het nieuws gehouden. Hoeveel vrouwen zijn er ditmaal aangevallen en verkracht door buitenlanders in Duitsland? Het is opeens oorverdovend stil in de media. Alles om de schone schijn op te houden dat er geen buitenlandersprobleem is….Ja, ja, Frieden über alles!!

   En las overigens net wel dat in Duitsland door een staking geen cash geld meer kan worden vervoerd, in Nederland toevallig(?) ook door een faillissement van de geldtransporteur. War on cash!! is begonnen….

   Las ook dat in Duitsland er een stevig G5 netwerk uitgerold moet worden en langs snelwegen enz. een controle-net komt waarmee de nazi’s in de EU volledige macht kunnen uitoefenen over de slaven. (Onderhuidse chip in opmars?)

   De zio nazi EU ligt nog steeds op koers.

   O ja, voor wie het nog niet wist, er wordt al gesproken over het (verplichr?) delen van huur- en koophuizen. Zo kan men de eigen bevolking het leven richting einde compleet maken, Duitsers hebben daarvoor een aardige omschrijving en dat heette ooit: “ausradieren”.

   https://www.ad.nl/economie/laat-meer-mensen-in-een-huur-of-koophuis-wonen~abd87cd5/

   9 likes
   • Hi weg met ons, ja gatver alles wat jij opnoemt had ik ook al gelezen, m’n humeur gelijk gedaald, brrrrr ik ga snel m’n best doen om helemaal weer gezond te worden, ben aan t klooien…. En dan weg wezen……Er is heus nog wel een plekje waar ze nog niet zo ver zijn met al die idioterie ……..Wens ook jou een gezond en liefdevol jaar…..

    8 likes
    • @Louise

     Dankje, jij, of course, ook de allerbeste wensen.

     Kloten humeur? Doet mij denken aan de beste quote ooit, die van Bassie: “wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen”

     En de postcodekanjer ging ook al onze neus voorbij. Deze ging toevallig naar de kleine gem. Glimmen. Glimmen in Glimmen en het koffertje ging naar Zoetermeer van zoet en meer? De notaris is toch niet toevallig toch corrupt?

     7 likes
 2. Regionaal links propaganda vod De Gelderlander maakt het nog bonter.
  U mag op alles reageren behalve op items over de islam, vluchtelingen, groen links en ander deugend rood gespuis.
  Signalementen van niet Nederlands uitziende daders worden in oproepen van de politie verzwegen en ze plaaatsen alleen maar positieve berichten over vluchtelingen ( nep nieuws) en laten de overheersende negatieve incidenten achterwege. (Realiteit)
  Deze nazi praktijken worden echter door iedereen maar gepikt, en echt niemand durft hier tegen in te gaan…

  6 likes
 3. Vandaag in de krant: geldtransportbedrijf failliet. Was al eerder bekend, maar bewust verzwegen. Vorige week: iemand verstuurt brieven rond, dat banken failliet gaan en met de mededeling: haal uw geld van de bank.(waarschijnlijk iemand die ontslagen wordt bij dat transportbedrijf/of een insider) Kunt u nog het nieuws nog volgen? Heeft het zin om nieuws te volgen? Het is overal gestuurd nieuws en af en toe moet er eentje vallen, zodat het lijkt dat nieuws echt/rechtvaardig is. Haha. Snik.
  Wat mensen moeten beseffen is dat het belachelijk is dat een geldtransport failliet kan gaan. Dat dat zogenaamd een privaat bedrijf is. Zo’n bedrijf behoort tot de overheid/burger toe, samen met een bank. Lijkt mij? Maar goed, dit zijn wel voorbodes(de nieuwsberichten), dat contant geld moet verdwijnen.

  5 likes
  • Gisteren op het nieuws: ”de vijfhonderd euro biljetten verdwijnen”. Reden: omdat die biljetten door criminelen gebruikt worden!!! (?)

   3 likes
   • Jani , die biljetten zijn allang weggenomen uit het betalingsverkeer . Net als 200 en 100 eurobiljetten !
    Probeer maar eens om bij de bank een biljet van 100 euro te krijgen , je krijgt het niet !

    2 likes
 4. Maar wat, heeft die man dan verzonnen, dat staat er niet in dat artikel.

  2 likes
  • Even het originele artikel lezen, voorlopig wordt hij beschuldigd van bewust 14 artikelen verzonnen te hebben en heeft gepubliceerd …….Zal wel een onderzoek plaats vinden……voorlopig is het nog een verdachte…

   6 likes
 5. Eerlijkheid moeten ze vaak met de dood bekopen?
  Herinner meer nog ulfkote,

  7 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

In Amerika is iets uitzonderlijks gebeurd, maar de grote media zwijgen als het graf

Verleden jaar werden op social media massaal ...

npo

NPO-voorzitter klaagt dat NPO wordt weggezet als fake. Lees hier een reactie op haar ‘schaamteloze en hypocriete’ betoog

Begin deze maand deed NPO-voorzitter Shula Rijxman ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.