Buitenland

Nepnieuwsschandaal in mediawereld breidt zich verder uit. Spiegel schorst twee senior redacteuren en klaagt gevallen sterjournalist aan

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het nepnieuwsschandaal bij het invloedrijke Duitse weekblad Der Spiegel breidt zich verder uit. Het begon allemaal met het ontslag van ‘sterjournalist’ Claas Relotius en nu zijn ook twee redacteuren geschorst, schrijft Zero Hedge.

Ullrich Fichtner, een hoofdredacteur, en Matthias Geyer, een redactiechef, zijn geschorst tot een interne commissie van het tijdschrift zijn onderzoek naar de affaire heeft afgerond, zo zei algemeen hoofdredacteur Steffen Klusmann in een interne brief, waar persbureau AFP de hand op heeft weten te leggen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op 19 december schokte Der Spiegel de mediawereld toen bekend werd dat één van zijn award-winnende journalisten jarenlang verhalen had verzonnen.

Vraag

Claas Relotius (33) nam afgelopen maand ontslag nadat hij had toegegeven dat hij tenminste 14 artikelen die hij voor het weekblad had geschreven, uit zijn duim had gezogen.

De Relotius-affaire roept de vraag op of Fichtner en Geyer nog wel kunnen aanblijven na zo’n ramp, aldus Klusmann.

Hij zei dat Geyer Relotius, die in 2014 door CNN werd uitgeroepen tot journalist van het jaar, had aangenomen en tot voor kort zijn baas was.

Verduisterd

“We kunnen iedereen verantwoordelijk houden die te maken heeft gehad met Relotius, en dat kan zich uitstrekken tot de hoogste regionen,” klonk het.

Der Spiegel zei op 23 december een aanklacht te zullen indienen tegen Relotius nadat was gebleken dat hij mogelijk donatiegeld had verduisterd dat was bedoeld voor Syrische kinderen.

Foto: Wmeinhart Wikimedia Commons

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Het lijkt wel of de mens steeds krankzinniger wordt, dit is allemaal opruien en manipuleren en je verdient er ook nog mee, hup aan de schandpaal misschien dat t helpt, want schaamte helpt niet… Ook gelijk hun diploma journalistiek in leveren als ze die al hebben…. Laten we weer eens streng doch rechtvaardig worden….. Anders blijft t een zooi er zijn veel te veel mensen die normen en waarden alleen op hun bankrekening hebben….. Rutje grijpgraag……..

Only you
Only you
5 jaren geleden

Eerlijkheid moeten ze vaak met de dood bekopen?
Herinner meer nog ulfkote,

Elise
Elise
5 jaren geleden

Vandaag in de krant: geldtransportbedrijf failliet. Was al eerder bekend, maar bewust verzwegen. Vorige week: iemand verstuurt brieven rond, dat banken failliet gaan en met de mededeling: haal uw geld van de bank.(waarschijnlijk iemand die ontslagen wordt bij dat transportbedrijf/of een insider) Kunt u nog het nieuws nog volgen? Heeft het zin om nieuws te volgen? Het is overal gestuurd nieuws en af en toe moet er eentje vallen, zodat het lijkt dat nieuws echt/rechtvaardig is. Haha. Snik.
Wat mensen moeten beseffen is dat het belachelijk is dat een geldtransport failliet kan gaan. Dat dat zogenaamd een privaat bedrijf is. Zo’n bedrijf behoort tot de overheid/burger toe, samen met een bank. Lijkt mij? Maar goed, dit zijn wel voorbodes(de nieuwsberichten), dat contant geld moet verdwijnen.

Michael
Michael
5 jaren geleden

Regionaal links propaganda vod De Gelderlander maakt het nog bonter.
U mag op alles reageren behalve op items over de islam, vluchtelingen, groen links en ander deugend rood gespuis.
Signalementen van niet Nederlands uitziende daders worden in oproepen van de politie verzwegen en ze plaaatsen alleen maar positieve berichten over vluchtelingen ( nep nieuws) en laten de overheersende negatieve incidenten achterwege. (Realiteit)
Deze nazi praktijken worden echter door iedereen maar gepikt, en echt niemand durft hier tegen in te gaan…

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x