CoronaBinnenland

2G als grondwettelijke koehandel: ‘Hier gaat de politieke beerput echt open’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

2G is een heet hangijzer: het kabinet wil het al heel lang, Hugo de Jonge wilde het al, Kuipers heeft het overgenomen, maar in de Tweede Kamer is er veel kritiek op de regel.

Politiek verslaggever Thomas van Groningen onthulde in Op1 dat er zelfs een periode is geweest dat de vorige minister van Volksgezondheid langs partijen ging, waaronder PvdA en GroenLinks, en zei: ‘Als jullie ons nou helpen om 2G erdoorheen te krijgen, dan kunnen we misschien wel iets anders regelen, bijvoorbeeld het verhogen van de salarissen in de zorg, als we 2G er maar doorheen krijgen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Dat hoorde we van bronnen achter de schermen,” zei Van Groningen. “Lukte niet, het was allemaal niet genoeg, maar er werd flink zaken gedaan op dit onderwerp.”

Het ging nog wel eens verder

GroenLinks-leider Jesse Klaver, die in de studio aanwezig was, reageerde: “Ik kan niet ontkennen dat minister De Jonge ook wel eens heeft geïnformeerd. Maar het ging nog wel eens verder: als ik voor een ander onderwerp belde met het kabinet en ik zei: ‘Goh, het zou goed zijn als we dit regelen’, dan zeiden ze: ‘Valt er dan ook te spreken over 2G?’ Daar zijn we altijd vrij streng in geweest omdat dit gaat over het inperken van grondrechten.”

“Dat kan, maar dan moet je het niet koehandelen en uitruilen tegen iets anders,” zei Klaver. “Dan moet je echt kijken of dit proportioneel is, of dit werkt, of dit effectief is en inhoudelijk die discussie voeren. We vonden dat niet echt getuigen van de nieuwe bestuurscultuur.”

Verborgen agenda

Er wordt kritisch gereageerd op de manier waarop het kabinet de regel erdoor probeert te drukken. “Koehandel met grondrechten. Voor de laatste Nederlander die nog geloofde dat 2G er echt om gezondheidsredenen kwam,” schrijft columniste Marianne Zwagerman.

Journalist Lucas Hartong zegt: “Hier gaat de politieke beerput echt open: 2G als grondwettelijke koehandel! Kieper de burgerlijke vrijheden maar bij het grofvuil, kabinet?!”

“Ik ben absoluut geen complotdenker, maar het feit dat het kabinet zo idioot vasthoudt aan 2G, tegen alle nuchtere en gedegen adviezen in, duidt op een nefaste, sinistere invloed van buitenaf op het nationale beleid. Een verborgen agenda. Zeer verontrustend,” voegt Hartong toe.

4.9 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
2 jaren geleden

Maar voorlopig hebben de fascistische PvdA en GL er voor gezorgd dat de spoedwet weer verlengd is. De QR enkelband is een blijvertje, zonder QR geen WEF agenda. De volksopstand is nog lang niet groot genoeg.

1984
1984
2 jaren geleden

De Keizers zonder kleren.

robert
robert
2 jaren geleden

schattig, en nu .. pss .. nu nix!

maakt allemaal geen z*k uit, ze doen toch wel waar ze zin in hebben. denk dat we als bevolking zijnde toch binnenkort maar eens de deur er uit moeten trappen. gaat anders niet ophouden dit.

NooT
NooT
2 jaren geleden

Mis ik iets? We hebben toch al sinds 25 september vorig jaar de QR-code?
Die tweedeling en schending van grondrechten is al meer dan vier maanden staande praktijk! 2G is alleen maar een extraatje.

De politici die nu steigeren en zichzelf als o zo deugend profileren, proberen en passant de al ingevoerde QR als acceptabel voor te stellen. Smerig stelletje achterbakse konkelaars.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x