Mens en Dier

De schaamtevolle waarheid: dit zijn de nazimonsters die de Apollo-maanlanding mogelijk maakten

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De maanlanding in 1969 was het geesteskind van naziwetenschappers onder leiding van Wernher von Braun, Kurt Debus en Arthur Rudolph, oorlogscriminelen die schuldig waren aan massamoord. Dat schrijft Tom Bower voor de Mail On Sunday.

Er werkten in totaal 130 Duitse wetenschappers mee aan de Apollo 11-maanlanding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Deze mannen bouwden V2-raketten, het geheime wapen dat Hitler wilde gebruiken om Londen te vernietigen.

Gruweldaden

Bower merkt op dat hier vandaag de dag nog altijd niet over wordt gesproken.

Vijftig jaar na dato weigert de BBC de documentaire ‘The Paperclip Conspiracy’ opnieuw uit te zenden, die Bower in 1987 maakte.

Daarin onthult hij aan welke gruweldaden het team van Von Braun schuldig zich schuldig had gemaakt en hoe ze onder het tapijt werden geveegd door de Amerikaanse overheid.

De SS van Himmler zette zo’n 60.000 dwangarbeiders aan het werk in Nordhausen in het hart van Duitsland, waar de V2’s werden gebouwd. Slechts weinigen konden het navertellen.

Opgehangen

Rudolph stond indertijd aan het hoofd van deze operatie. Na de Tweede Wereldoorlog overzag hij de productie van de Apollo-productie in Amerika.

Als Rudolph het vermoeden had dat iemand niet werkte, werd diegene boven de productielijn opgehangen.

Het lichaam bleef dagenlang hangen, als waarschuwing, vertelt Yves Beon, één van de weinige dwangarbeiders die wist te ontkomen.

“Elke week werden op deze manier tientallen mensen gedood,” zegt hij. “Elke dag stierven ruim 100 mensen aan de gevolgen van uitputting, honger en ziekte.”

Meer

Von Braun, een SS-majoor, en andere wetenschappers ‘liepen langs zonder naar de lichamen te kijken, zonder ook maar een sprankje emotie’.

Het was een wonder dat Beon Nordhausen wist te overleven. Toen de Amerikanen naderden begonnen wraakzuchtige SS-soldaten de arbeiders uit te moorden.

Beon wist zich ergens te verstoppen.

De Amerikanen verscheepten zo’n 100 V2-raketten naar White Sands in New Mexico, maar ze hadden het team van Von Braun nodig om er meer te kunnen bouwen.

Diepste geheim

In september 1945 werden Von Braun en enkele andere naziwetenschappers in het diepste geheim overgevlogen naar El Paso in Texas.

Later werden nog eens 118 leden van zijn team overgevlogen vanuit Duitsland. Dit project zou later bekend worden als Operatie Paperclip.

Ook nazidokters die in concentratiekamp Dachau experimenten hadden gedaan met menselijke ‘proefkonijnen’, werden overgebracht naar de Verenigde Staten.

Irrelevant

De artsen, waaronder dr. Hubertus Strughold, moesten manieren zien te vinden om de mens te laten overleven in de ruimte.

“Wat de Duitsers hadden gedaan tijdens de oorlog was irrelevant,” herinnerde een legerofficier zich. “We moesten de wetenschappers uit handen van de Russen houden.”

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jantje
Jantje
4 jaren geleden

Jij ziet ook dagelijks kindjes in Afrika, of nu in Jemen, sterven van de honger.
Heb je er al wat aan gedaan?
Iedereen is schuldig, aan van alles.
Daarom kan alleen je geloof je redden.

Bewust
Bewust
4 jaren geleden

Ik dacht altijd dat de maanlanding bedoeld als een kerstkadootje aan het Amerikaanse volk en om de Russen in de wedloop naar de maan de pas af te snijden .Want Amerika liep srerk achter op Rusland .en wilde natuurlijk triompferen . Echter heeft Rusland verklaard , dat ze geen enkel , maar dan ook geen enkel radiocontact van welke aard dan ook hebben waargenomen tussen de astronauten op de maan en de aarde . NEP dus die hele schertsvertoning .
Bovendien is bij onderzoek gebleken , dat de maanstenen van de aarde afkomstig zijn . Ze zouden vanaf de aarde op de maan terecht zijn gekomen . ………..
Tja , zo ken er nog wel een paar .
Neemt niet weg dat de ruimtevaart gestoeld is op de nazi-technologie .

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ik vind het helemaal niet zo onbegrijpelijk. Eerder een bevestiging van wat we allemaal al lang weten. Maar ja, ik moet morgen me hypotheekje weer bij elkaar beunen he?

martinCR
martinCR
4 jaren geleden

Niemand die ooit op de maan is geweest en de ruimte ook niet, men weet onderhand wel dat het studio opnames zijn. en daarmee al honderden jaren bewezen is dat de aarde plat is

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x