Blog

3 tips voor het inrichten van je huis

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons huis, de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Naast een vaak 8-urige werkdag en de nodige uurtjes slaap, brengen we ook flink wat uren door in huis. Uiteraard zal dit tijdens de zomermaanden wat minder zijn, dan tijdens de koude wintermaanden.

Toch is het belangrijk dat jij je huis gezellig en knus hebt ingericht. Een gezellig ingericht huis geeft een warm en daarmee gelukkiger gevoel. Want laten we eerlijk zijn, een ongezellig huis is natuurlijk niet bevorderlijk voor onze gemoedstoestand.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kan je huis wel een make-over gebruiken? Dan zijn dit 3 onmisbare tips.

De basis

Een goede basis is essentieel bij het inrichten van je woning. Met een goede basis bedoelen we het kiezen van één of twee basiskleuren. Vanuit hier ga je vervolgens alles opbouwen. Deze basiskleuren komen terug in zowel de kleur op je dunpleister, als in de kleur van je raambekleding.

Als deze kleuren zijn bepaald, is het zaak te gaan werken met accentkleuren. Dit zijn kleuren die de aanwezigheid van de basiskleuren wat meer naar de achtergrond duwt, waardoor je een dynamische effect creëert in je woning. Dit klinkt allemaal enorm technisch, maar dat is het niet!

Om een voorbeeld te geven, je kiest groen als basiskleur. Deze breng je aan op de wand. Vervolgens plaatst je voor deze wand een zwarte kast of dressoir en kleed deze aan met gouden en deels groene accessoires. De combinatie goed, goud en zwart is hierin een voorbeeld van een basiskleur gecombineerd met accentkleuren.

Meubels

Naast het bepalen van de basiskleuren van je interieur, zijn ook de meubels een essentieel onderdeel. Waar we vaak denken dat we allerlei nieuwe meubels moeten aanschaffen, is dit helemaal niet het geval. Je kunt namelijk eenvoudig je huidige meubels restylen.

Dit kun je met je bank doen door bijvoorbeeld te kiezen voor wat nieuwe of extra sierkussens en bij je stoel door een mooi plaid over de leuning neer te leggen.

Een andere manier is het verplaatsen van je meubels, let hierbij wel goed op, dat je ervoor zorgt dat de muur waar je bank nu staat niet is beschadigd. Dan moeten ze deze namelijk eerst stukadoren, voordat jij je bank daadwerkelijk kunt verplaatsen.

Door je woonkamer letterlijk anders in te richten en je meubels te verplaatsen, creëer jij direct een compleet andere look en feel in je woonkamer.

Wanden

Een vaak vergeten object tijdens het inrichten van ons huis, dat zijn de wanden. We zien dat er voor de wanden vaak wordt gekozen voor een relatief eenvoudige kleur. Dit kan zijn een RAL-9010 of een iets meer gebroken wit de RAL-9001.

De trend van het moment is een opvallende muur. Dit kan zijn door een opvallende kleur, maar ook door een prachtig behang met speciale print. Wanneer je kiest voor een opvallende kleur, zorg dan wel dat je muur netjes is afgewerkt. Dit kun je doen door het aanbrengen van een renovlies behang. Zo verberg jij in één keer alle oneffenheden en kun je met een gerust hart gaan sauzen.

2.3 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x