Homepagina » Financieel » Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst
contant geld

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

Het is makkelijk, veilig en handig – digitaal geld, contactloos betalen, ‘pinnen mag’… Het ene na het ander bericht over hoe het pin-betalingsrecord nu weer is gebroken. En dat alles om maar te promoten hoe ouderwets, duur, smerig en gevaarlijk contant geld is. Ook met al die boeven op straat… Maar wat dan met de digitale boeven?

Inmiddels is in veel landen de beweging om contant geld helemaal af te schaffen ingezet. Vooral, zo zegt de overheid, omdat contant geld de criminaliteit en het terrorisme zou stimuleren.

Toch zijn er een paar nadelen te noemen van digitaal geld: als de stroom uitvalt heb je er niets aan – iemand kan precies zien wat je wanneer hebt gekocht – boeven lopen ook in de virtuele wereld rond dus je geld is ook daar niet veilig.

Welke virtuele dieven bestaan er eigenlijk allemaal? Inderdaad gewone dieven die hun werkterrein digitaal hebben gemaakt, maar ook boeven bij bedrijven, de bank en de belastingdienst.

Over de belastingdienst gesproken. Uiteraard vinden we het normaal en verstandig om geld centraal uit te geven voor het algemene belang. Daarom leggen we allemaal wat in. Maar heb je enig idee hoeveel dat eigenlijk is? Even los van of je het eens bent met hoe het besteed wordt. Aan clusterbommen op Syrische vluchtelingen bijvoorbeeld…

Over de banken weten we inmiddels voldoende: Joris Luyendijk over de banken. Niet dat men daar de zaak op orde heeft of dat de regels daadwerkelijk zijn aangepast. Met de bonussen voor de bankiers is het nooit veel slechter gegaan de afgelopen jaren…

Topman krijgt bonus van 741 miljoen

Uiteraard wel krokodillentranen dat de multimiljardairs van de wereld een slecht jaartje hebben gehad…

Rijksten worden armer

En dan hebben we het nog niets eens over de pensioenfondsen. Ook allemaal digitaal geld waar je niet aan mag zitten tot je pensionering. Wie bepaalt echter wanneer jij met pensioen mag? Inderdaad, de staat. Wat als zij zeggen dat jij tot je 75e moet werken voordat je aan de digitale centjes mag zitten die je vanaf je 20e hebt gespaard – verplicht!

Government wants you to work until you’re 75 or older

Gemiddeld worden we 80 dus dan heb jij nog een schamele 5 jaar om dat op te maken. Als het digitale geld er dan überhaupt nog is. Bovendien zijn de jaren tussen 75 en 80 niet de gezondste in een mensenleven dus het grootste gedeelte gaat dan dus naar de ‘zorg’. Big Pharma-bedrijven dus… Hmmm, ben net het boek van Peter Gøtzsche aan het lezen… je wordt er niet blij van. Zullen we het hier dan maar bij laten, anders zijn we nog wel even bezig?

Big Pharma is niet te vertrouwen

Wist je trouwens dat de overheid in de jaren 90 al van zijn dievenkunsten heeft laten zien bij het stelen van het ABP-pensioengeld van de ambtenaren? Dat geld is nooit teruggekomen. Pure diefstal want gestolen van huidige premiebetalers die nu een hoger bedrag moeten inleggen omdat er 20 jaar geleden uit de pot is gejat door de hebberige grijpgrage handjes van de overheid om zogenaamd tijdelijk de landsbegroting op orde te brengen.

Regering plunderde pensioenfonds

‘Dekkingsgraad ABP nu nog slechter’

Dat is de facto hetzelfde als wat in Cyprus is gebeurd toen de spaartegoeden van burgers van boven de 100.000 euro werden afgeroomd – gestolen heet dat – om de bank te redden. Die bank moest gered worden omdat overheden jarenlang het suïcidale bankencasino faciliteerden. Gelegaliseerde diefstal. Enfin enzovoort.

Twee manieren hoe banken je geld kunnen stelen

Digitaal geld dus. Maar geld dat verdiend is op de werkvloer door arbeid. Werk, bloed, zweet, tranen van gewone mensen. Niet het verdienen van geld met geld door schuld en rente. Gebakken-luchtgeld.

Contant geld is steeds gewilder – ondanks alle door de banken en overheden gestuurde beeldvorming. Mensen begrijpen uitstekend dat het aan het einde van de dag belangrijk is dat je te allen tijde een brood kunt kopen. Ook als de stroom is uitgevallen. En negatieve rente is precies dat – negatief! In een (gelekt?) plaatje van Morgan Stanley van het recente World Economic Forum zijn de trends duidelijk: rentes gaan omlaag tot zelfs negatief (Japan), de behoefte aan contant geld neemt toe en in Japan worden meer kluisjes verkocht aan particulieren dan ooit!

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

Verkoop kluisjes in Japan breekt alle records

Contant geld is vrijheid. Vrijheid om te kopen wat je wilt, zonder dat iemand over je schouder meekijkt of jou er over 15 jaar nog op kan aanspreken. Vrijheid om los te zijn van ‘systemen’ die over het algemeen zeer goed voor zichzelf zorgen, maar niet of nauwelijks jouw belangen dienen. Vrijheid om onderling met elkaar echte waarde uit te ruilen – arbeid en goederen, zonder dat daar iemand anders iets van hoeft te vinden. Vrijheid om iedere dag opnieuw jouw eigen kleur blauw mooi te vinden terwijl iedereen zegt dat rood mooi gevonden moet worden.

Het afpakken van al jouw geld is dan niet meer dan 1 vinkje op het computerscherm van de ambtenaar – v ongeschikt! Geld weg.

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

Wie wil weten wie er allemaal praten over de contant-geldloze maatschappij klikt hier:

The war on cash Quotes

Tot slot nog een leuk maar vooral briljant Southpark-filmpje dan:

Donderdag 10 maart a.s. organiseert Studium Generale een lezing over contant geld:

Contant geld verdwijnt! Nou en?

Overigens ben ik van mening dat het logisch en abstract denkvermogen van ingenieurs vaker zou moeten doorklinken in het publieke debat. Ongeacht welk debat. Ingenieurs zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle gebruikte en misbruikte techniek in de wereld. Zij zouden zich veel nadrukkelijker moeten bemoeien met hoe en waar en door wie hun technologieën gebruikt worden. Een stevig basis in moreel en ethisch besef is hiervoor noodzakelijk, naast een goede kennis van de historie en de actualiteit van alle menselijke geloofssystemen: zoals daar zijn o.a. wetenschap, techniek, economie, filosofie, religie en politiek. Voorwaar geen sinecure, maar voor een werkelijk vreedzame ontwikkeling van onze soort van het allergrootste belang. Met respect voor elkaars standpunten in een taboe- en waardevrij debat, waarin men openstaat voor de inzichten van de ander. Om zo in gezamenlijkheid, in het besef dat de menselijk soort een werkelijk oneindige creatieve potentie heeft, alle ontstane problemen op te lossen.

Door dr.ir. Coen Vermeeren.

[TU Delft]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
4 jaren geleden

De 4B’s zijn eenvoudig samen te vatten in de G van geboefte.

Marie
Marie
4 jaren geleden

Klik op onderstaande link voor het kunnen tekenen van de petitie behoud contant geld:

https://petities.nl/petitions/behoud-contant-geld-voor-onze-privacy-en-vrijheid/signatures/329541?locale=nl

legalize
legalize
4 jaren geleden

Ik vind het ronduit belachelijk dat je je hele leven bijna voor je pensioen betaald maar het geld kun je niet aan komen mocht je eerder met pensioen willen, en je nabestaanden mocht je overlijden krijgen daar maar een deel van, oplichters zijn het.

Toen de pensioenfondsen het voor de wind ging en er miljarden werden verdiend zag je er niets van ja de overheid heeft een grote graai uit de pot gehaald !!!!
Dit had een buffer moeten vormen voor slechtere tijden maar nee de zakkenvullers waren al een stapje verder en lieten het dmv bonussen verdwijnen.

Er is in mijn ogen maar 1 goede oplossing, bij je geboorte word er een rekening geopend en hier word je pensioen geld op gestort, kan ook als je meerdere werkgevers in de loop der tijd hebt.

Maar het belangrijkste vind ik, het is JOUW GELD!!! en er word niet mee belegd!!!
En als ik met 60 jaar wil stoppen omdat ik met wat minder genoegen neem is dat mijn keus!!

Loki
Loki
Reactie op  legalize
4 jaren geleden

Denk ff na aub!!! Heb je ooit iets ondertekend om een pensioenfonds af te sluiten? Het wordt je gewoon opgelegd zonder enige contractvorm.

Het is en blijft ten aller tijde jouw geld en ook nog eens belastingvrij bij eerdere opname dan de pensioenleeftijd. Gewoon goed uitzoeken en je komt er achter dat er nog veel meer belastingvrij is of aftrekbaar.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  legalize
4 jaren geleden

Maar waarom zou je überhaupt meedoen met die pensioen maatschappijen?

Omdat het zogenaamd “belastingvoordeel” oplevert? of omdat het collectief betere beleggingsresultaten zou halen (NOT) ? Of omdat het solidariteit bevordert? (Daarvoor is de AOW).

Met andere woorden, je kunt morgen stoppen om mee te doen met je macht te geven aan de pensioen maatschappijen.

Loki
Loki
Reactie op  Zonnemax
4 jaren geleden

Zonnemax

Het levert je helemaal geen belastingvoordeel op. Als je het eerder opneemt moet je er zelfs belasting over betalen. Dat is via een slimme zet van jezelf te blokkeren of zelfs terug te vorderen. En het mooiste is het staat in hun eigen reglementen. De belastingdienst is een ANBI instelling. Wat inhoudt dat er een directe tegen prestatie moet zijn over jou betaalde belasting (VRIJWILLIGE GIFT).

http://www.dereunie.info/index.php/workshop

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Loki,
Inderdaad als je het vooraf opneemt, wordt het gezien als loon en betaal je loonheffing met het percentage dat bij je loon hoort. Als je wacht tot je “pensieongerechtigde” leeftijd betaal je “slechts” de loonheffing die daarbij hoort en dat is afhankelijk van je situatie 20%-45% minder. (En dat laatste wordt dan belastingvoordeel genoemd). Evenals de pensioenpremie die de werkgever voor je inlegt (en jijzelf via je loon) deze is op dat moment vrijgesteld van loonheffing. Dit geldt ook als je via lijfrente aan pensioen sparen doet (dan heb je “belastingvoordeel via je loonheffing” op dat moment).

Als je daar niet aan meedoet en je spaart gewoon zelf dan heb je geen voordeel maar moet je 1,2% rendementsheffing betalen aan de belasting.

Ondanks al deze maatregelen van de overheid om iedereen pensioen te laten sparen, doe ik het toch zelf. Ik neem dus die belastingtrucs op de koop toe.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Zonnemax
4 jaren geleden

Het oorspronkelijke doel van pensioensparen via belastingen bestaat al lang niet meer. Het is verworden tot een zeer menselijk (dus) hebzuchtig systeem. Morgen mee stoppen, dat kun je zelf doen! En liefst als overheid morgen de hele pensioenwetgeving opheffen, maar dat is voorlopig nog utopia.

En zo is ook het oorspronkelijke doel van onze economische ordening en het financieel systeem gheel ten dienste komen te staan van de menselijke hebzucht en niet meer voor de mensheid als geheel. Ook hier geldt dat het fundamenteel anders moet. Dit zal ook voorlopig utopia zijn maar tot die tijd zal er steeds meer en vaker chaos ontstaan in de maatschappij.

Loki
Loki
Reactie op  Zonnemax
4 jaren geleden

Zonnemax

Heb je gekeken op de website die ik je gegeven heb?

Het betalen van belastingen is een GIFT waar een directe “tegenprestatie” tegenover moet staan.
Je kunt dus alles aanvoeren als giften en terugvorderen. Dat geldt dus ook voor je pensioenfonds.

Weet dat er op dit moment hierover een rechtszaak is aangespannen tegen de belastingdienst bij de belastingrechter en de eerste ronde is al gewonnen.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Zonnemax
4 jaren geleden

@Loki,

Altijd goed om zo´n verouderd systeem aan te pakken op z´n eigen regels. En het zal zeker bijdragen aan de uiteindelijke ontmanteling ervan. Maar ik denk dat de “echte klap” toch uit een (politieke) volksbeweging zal moeten komen met enkele intelligente humane leiders die de fundamenten gaan vernieuwen. En daar is de tijd nog niet helemaal rijp voor (denk ik).

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  legalize
4 jaren geleden

Bij de geboorte een rekening openen? Dan ben je aan de goden overgeleverd.
Negatieve rente en wie zegt dat de Euro over 30 jaar nog bestaat?
Ik voor mij geef dit hele geldsysteem geen 5 jaar meer.

Nika
Nika
Reactie op  legalize
4 jaren geleden

Al het pensioengeld komt in een grote pot en dat geld wordt belegd in van alles en nog wat, ook in voeding en wapens. Daarom ook zo een hoge opbrengst.
Als je iedere maand 100 euro op zij zou leggen, zijn dat 1200 per jaar x 10 is 12.000 euro in 10 jaar en dus 48.000 euro in 40 jaar. Zeg maar van je 20ste tot je 60ste.
Hoe en hoe lang kan je daarvan leven in 2050?
Misschien kan je ook 500 per maand op zij leggen, dan heb je natuurlijk 5 x zoveel…

Zonnemax
Zonnemax
4 jaren geleden

En tot “die oneindige creativiteit alle ontstane problemen oplost”, doe ik niet mee aan pensioen maatschappijen (daar spaar ik zelf wel voor en neem zelfs 1,2% criminele heffing op de koop toe). AOW is voldoende voor collectiviteit. Pin ik 1x per maand en betaal alles contant m.u.v. de incasso´s waar je moeilijk onderuit komt.

De “oneindige creativiteit” is voorlopig niet in staat te komen tot een andere verdeling van de welvaart (niet meer gebaseerd op arbeid), er zijn te veel eigen belangetjes van allerlei machtspartijtjes en angsten van individuele mensen om minder te hebben als de buurman. En (soms) goedbedoelde ego’tjes buitelen over elkaar heen om te vertellen hoe het moet en behouden hiermee het huidige status quo.

Succes allemaal!

alfred
alfred
4 jaren geleden

Heel goed stuk!

Waar ik voor vrees is de stap die hierna gaat komen… als dit zich allemaal zo gaat ontwikkelen als gedacht dan is het basisinkomen ook een logische stap.

Denk maar verder… Geef de mensen geld en geef ze straf als ze geld bezitten. Het gevolg is een gedwongen consumptie maatschappij. Het is het laatste wat men kan doen om het kapitalistische systeem draaiende te houden.

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
4 jaren geleden

En zo wordt de 1%-groep van de wereldbevolking rijker, gesteund door de (R)overheid. Sorry een ander woord kan ik niet meer bedenken voor wat eens gold als ‘Fundament voor de burgers’. Maar ja, dan praat ik al over tig-jaren geleden, toch?

Wij als de slaafse 99%-groep van de wereldbevolking worden gelukkig met de dag wakkerder. De laatste strohalm waaraan de zgn. elite zich vastklampt staat op knappen en ze donderen met veel lawaai de afgrond in! De 1%-groep inclusief de collaborerende (R)overheid doet me denken aan de rol van Scar in de tekenfilm ‘The Lion King’.

Lees ook maar de volgende link hoe vrouwtje Schippers en “mannielief” te werk gaan en de graaicultuur steeds grotere vorm aanneemt! http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opvallend/hoe-de-echtgenoot-van-minister-schippers-tonnen-verdient-aan-haar-zorgbeleid/ar-BBqoK68?li=BBoPOOe

Met vriendelijke groeten uit zonnig Tukkerland,
Harrie

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Wie gaat het mechanisme van rijk wordt rijker en arm wordt armer doorbreken?

Axmann
Axmann
4 jaren geleden

Men zal tevens aanvoeren dat digitaal betalen hygiënisch is. Omdat contant geld door honderdduizenden handen gaat, liggen diverse ziekten op de loer. (daarmee hebben ze natuurlijk wèl een punt!)

Maar verder zou ik mezelf er niet zo druk om maken. Het contante geld blijft, zolang de elite miljarden aan zwart geld bezit.
Vergeet overigens de macht van de drugsmaffia niet, die uitsluitend met ‘cash’ betaald wordt. Zij zullen met alle macht proberen om hun geldbron niet te zien opdrogen.

Mammon
Mammon
Reactie op  Axmann
4 jaren geleden

Ach, de volgende generatie gaat “geld” en “bezit” niet meer kennen.

Systeemschuldslaafjes vanaf geboorte

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Axmann
4 jaren geleden

De Maffia gaat gewoon in harde munt betalen dus met goud en zilver. Zij hebben dat fiatgeld helemaal niet nodig.

Westbound
Westbound
Reactie op  Eelke Piers
4 jaren geleden

Maar de miljoenen verslaafden bezitten doorgaans geen goud en/of zilver om te ‘scoren’. Wordt dus een beetje moeilijk!

exegese
exegese
Reactie op  Axmann
4 jaren geleden

@Axmann schreef : Het contante geld blijft, zolang de elite miljarden aan zwart geld bezit.

Je vergeet bij deze stelling dat de elite niet alleen de regels bepaalt, maar deze ook aan hun laars lapt als dat beter uitkomt. De elite zal altijd kunnen blijven doen en laten met hun “zwarte”geld wat ze maar willen, zij bepalen wat er geregistreerd wordt en wat er in de boeken terechtkomt en wat niet. Regels die leiden tot misbruik en uitbuiterij gelden alleen voor het gewone volk, het domme plebs wat hen steeds weer vrijwillig de macht toeschuift door op basis van leugens en misleiding. Maar gelukkig worden we wakker. Het gaat langzaam maar gestaag en dat weten ze, ze voelen dat het er aan komt en het zal niet te stoppen zijn. Ze voelen de hete adem van gerechtigheid langzaam maar zeker in hun nek blazen en dat maakt ze nerveus, heel nerveus.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Mmmmmmmm
Mmmmmmmm
4 jaren geleden

Maak jullie allemaal maar niet druk.
Over 10 jaar bestaat het pensioen niet meer want dan is het allemaal op.
En is de hele regeling vervallen.

x

Check Also

bruins

Het aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel erg goed uit

Op 19 maart dit jaar trad minister ...

coronacrisis

Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x