Financieel

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is makkelijk, veilig en handig – digitaal geld, contactloos betalen, ‘pinnen mag’… Het ene na het ander bericht over hoe het pin-betalingsrecord nu weer is gebroken. En dat alles om maar te promoten hoe ouderwets, duur, smerig en gevaarlijk contant geld is. Ook met al die boeven op straat… Maar wat dan met de digitale boeven?

Inmiddels is in veel landen de beweging om contant geld helemaal af te schaffen ingezet. Vooral, zo zegt de overheid, omdat contant geld de criminaliteit en het terrorisme zou stimuleren.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Toch zijn er een paar nadelen te noemen van digitaal geld: als de stroom uitvalt heb je er niets aan – iemand kan precies zien wat je wanneer hebt gekocht – boeven lopen ook in de virtuele wereld rond dus je geld is ook daar niet veilig.

Welke virtuele dieven bestaan er eigenlijk allemaal? Inderdaad gewone dieven die hun werkterrein digitaal hebben gemaakt, maar ook boeven bij bedrijven, de bank en de belastingdienst.

Over de belastingdienst gesproken. Uiteraard vinden we het normaal en verstandig om geld centraal uit te geven voor het algemene belang. Daarom leggen we allemaal wat in. Maar heb je enig idee hoeveel dat eigenlijk is? Even los van of je het eens bent met hoe het besteed wordt. Aan clusterbommen op Syrische vluchtelingen bijvoorbeeld…

Over de banken weten we inmiddels voldoende: Joris Luyendijk over de banken. Niet dat men daar de zaak op orde heeft of dat de regels daadwerkelijk zijn aangepast. Met de bonussen voor de bankiers is het nooit veel slechter gegaan de afgelopen jaren…

Topman krijgt bonus van 741 miljoen

Uiteraard wel krokodillentranen dat de multimiljardairs van de wereld een slecht jaartje hebben gehad…

Rijksten worden armer

En dan hebben we het nog niets eens over de pensioenfondsen. Ook allemaal digitaal geld waar je niet aan mag zitten tot je pensionering. Wie bepaalt echter wanneer jij met pensioen mag? Inderdaad, de staat. Wat als zij zeggen dat jij tot je 75e moet werken voordat je aan de digitale centjes mag zitten die je vanaf je 20e hebt gespaard – verplicht!

Government wants you to work until you’re 75 or older

Gemiddeld worden we 80 dus dan heb jij nog een schamele 5 jaar om dat op te maken. Als het digitale geld er dan überhaupt nog is. Bovendien zijn de jaren tussen 75 en 80 niet de gezondste in een mensenleven dus het grootste gedeelte gaat dan dus naar de ‘zorg’. Big Pharma-bedrijven dus… Hmmm, ben net het boek van Peter Gøtzsche aan het lezen… je wordt er niet blij van. Zullen we het hier dan maar bij laten, anders zijn we nog wel even bezig?

Big Pharma is niet te vertrouwen

Wist je trouwens dat de overheid in de jaren 90 al van zijn dievenkunsten heeft laten zien bij het stelen van het ABP-pensioengeld van de ambtenaren? Dat geld is nooit teruggekomen. Pure diefstal want gestolen van huidige premiebetalers die nu een hoger bedrag moeten inleggen omdat er 20 jaar geleden uit de pot is gejat door de hebberige grijpgrage handjes van de overheid om zogenaamd tijdelijk de landsbegroting op orde te brengen.

Regering plunderde pensioenfonds

‘Dekkingsgraad ABP nu nog slechter’

Dat is de facto hetzelfde als wat in Cyprus is gebeurd toen de spaartegoeden van burgers van boven de 100.000 euro werden afgeroomd – gestolen heet dat – om de bank te redden. Die bank moest gered worden omdat overheden jarenlang het suïcidale bankencasino faciliteerden. Gelegaliseerde diefstal. Enfin enzovoort.

Twee manieren hoe banken je geld kunnen stelen

Digitaal geld dus. Maar geld dat verdiend is op de werkvloer door arbeid. Werk, bloed, zweet, tranen van gewone mensen. Niet het verdienen van geld met geld door schuld en rente. Gebakken-luchtgeld.

Contant geld is steeds gewilder – ondanks alle door de banken en overheden gestuurde beeldvorming. Mensen begrijpen uitstekend dat het aan het einde van de dag belangrijk is dat je te allen tijde een brood kunt kopen. Ook als de stroom is uitgevallen. En negatieve rente is precies dat – negatief! In een (gelekt?) plaatje van Morgan Stanley van het recente World Economic Forum zijn de trends duidelijk: rentes gaan omlaag tot zelfs negatief (Japan), de behoefte aan contant geld neemt toe en in Japan worden meer kluisjes verkocht aan particulieren dan ooit!

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

Verkoop kluisjes in Japan breekt alle records

Contant geld is vrijheid. Vrijheid om te kopen wat je wilt, zonder dat iemand over je schouder meekijkt of jou er over 15 jaar nog op kan aanspreken. Vrijheid om los te zijn van ‘systemen’ die over het algemeen zeer goed voor zichzelf zorgen, maar niet of nauwelijks jouw belangen dienen. Vrijheid om onderling met elkaar echte waarde uit te ruilen – arbeid en goederen, zonder dat daar iemand anders iets van hoeft te vinden. Vrijheid om iedere dag opnieuw jouw eigen kleur blauw mooi te vinden terwijl iedereen zegt dat rood mooi gevonden moet worden.

Het afpakken van al jouw geld is dan niet meer dan 1 vinkje op het computerscherm van de ambtenaar – v ongeschikt! Geld weg.

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

Wie wil weten wie er allemaal praten over de contant-geldloze maatschappij klikt hier:

The war on cash Quotes

Tot slot nog een leuk maar vooral briljant Southpark-filmpje dan:

Donderdag 10 maart a.s. organiseert Studium Generale een lezing over contant geld:

Contant geld verdwijnt! Nou en?

Overigens ben ik van mening dat het logisch en abstract denkvermogen van ingenieurs vaker zou moeten doorklinken in het publieke debat. Ongeacht welk debat. Ingenieurs zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle gebruikte en misbruikte techniek in de wereld. Zij zouden zich veel nadrukkelijker moeten bemoeien met hoe en waar en door wie hun technologieën gebruikt worden. Een stevig basis in moreel en ethisch besef is hiervoor noodzakelijk, naast een goede kennis van de historie en de actualiteit van alle menselijke geloofssystemen: zoals daar zijn o.a. wetenschap, techniek, economie, filosofie, religie en politiek. Voorwaar geen sinecure, maar voor een werkelijk vreedzame ontwikkeling van onze soort van het allergrootste belang. Met respect voor elkaars standpunten in een taboe- en waardevrij debat, waarin men openstaat voor de inzichten van de ander. Om zo in gezamenlijkheid, in het besef dat de menselijk soort een werkelijk oneindige creatieve potentie heeft, alle ontstane problemen op te lossen.

Door dr.ir. Coen Vermeeren.

[TU Delft]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
7 jaren geleden

De 4B’s zijn eenvoudig samen te vatten in de G van geboefte.

Marie
Marie
7 jaren geleden

Klik op onderstaande link voor het kunnen tekenen van de petitie behoud contant geld:

https://petities.nl/petitions/behoud-contant-geld-voor-onze-privacy-en-vrijheid/signatures/329541?locale=nl

legalize
legalize
7 jaren geleden

Ik vind het ronduit belachelijk dat je je hele leven bijna voor je pensioen betaald maar het geld kun je niet aan komen mocht je eerder met pensioen willen, en je nabestaanden mocht je overlijden krijgen daar maar een deel van, oplichters zijn het.

Toen de pensioenfondsen het voor de wind ging en er miljarden werden verdiend zag je er niets van ja de overheid heeft een grote graai uit de pot gehaald !!!!
Dit had een buffer moeten vormen voor slechtere tijden maar nee de zakkenvullers waren al een stapje verder en lieten het dmv bonussen verdwijnen.

Er is in mijn ogen maar 1 goede oplossing, bij je geboorte word er een rekening geopend en hier word je pensioen geld op gestort, kan ook als je meerdere werkgevers in de loop der tijd hebt.

Maar het belangrijkste vind ik, het is JOUW GELD!!! en er word niet mee belegd!!!
En als ik met 60 jaar wil stoppen omdat ik met wat minder genoegen neem is dat mijn keus!!

Zonnemax
Zonnemax
7 jaren geleden

En tot “die oneindige creativiteit alle ontstane problemen oplost”, doe ik niet mee aan pensioen maatschappijen (daar spaar ik zelf wel voor en neem zelfs 1,2% criminele heffing op de koop toe). AOW is voldoende voor collectiviteit. Pin ik 1x per maand en betaal alles contant m.u.v. de incasso´s waar je moeilijk onderuit komt.

De “oneindige creativiteit” is voorlopig niet in staat te komen tot een andere verdeling van de welvaart (niet meer gebaseerd op arbeid), er zijn te veel eigen belangetjes van allerlei machtspartijtjes en angsten van individuele mensen om minder te hebben als de buurman. En (soms) goedbedoelde ego’tjes buitelen over elkaar heen om te vertellen hoe het moet en behouden hiermee het huidige status quo.

Succes allemaal!

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x