Blog

3 Tips voor het onderhoud van je handtas

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tassen, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Althans, dat vinden de meeste vrouwen. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat de gemiddelde vrouw zo’n 3 tassen thuis heeft en deze regelmatig verwisselt. Als we kijken naar de tassen die het populairst zijn, dan blijft dit toch echt de handtas. Deze tassen zijn namelijk bij uitstek geschikt om overal mee naartoe te nemen en niet alleen functioneel, maar ook een toevoeging aan je outfit.

Toch zien we dat er ontzettend veel mensen zijn, die niet even zuinig met hun tas omgaan. Los van het feit of je een dure of wat goedkopere tas hebt gekocht, een langere levensduur is goed voor je portemonnee en ook voor het milieu. Om je tas daarom goed te onderhouden en er langer plezier van te hebben, hebben wij een aantal tips voor je.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Maak je tas regelmatig schoon

Zonder dat we het vaak door hebben, komt er gedurende de dag het nodige vuil op onze tas. Het grootste deel is vaak met het blote oog niet te zien en vaak stof, maar ook een deel is wel te zien en bijt in de tas als je dit niet tijdig gereinigd hebt.

Belangrijk is wel dat je weet hoe je je tas moet reinigen. Stel dat je een leren tas hebt, dan is het niet handig om met de verkeerde reinigingsmiddelen aan de slag te gaan. Bij leer is het van belang dat je de tas niet alleen schoonmaakt, maar ook goed behandeld met een bepaalde wax, zodat het leer soepel blijft.

Kijk daarom goed naar de wasvoorschriften van jouw tas, zodat je de tas niet beschadigt. Door je tas regelmatig even met een natte lap schoon te maken, blijft je tas langer mooi en gaat deze ook langer mee.

Impregneren bij een tassenwinkel

Loop jij regelmatig met je tas buiten, dan is het aan te raden om je tas te laten impregneren bij een tassenwinkel. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het water afstoot, maar deze beschermlaag voorkomt ook schade aan je tas. Dit kun je zelf doen, maar aan te raden is om met je tas naar een tassenwinkel te gaan, zodat je ze het daar voor je kunnen doen. Vaak kost je dit maar een paar euro, maar weet je wel zeker dat het op de juiste manier gebeurt.

Het zou zonde zijn dat je een dure tas hebt gekocht en deze beschadigt omdat je zelf hebt geprobeerd deze beschermlaag aan te brengen. Niet doen dus en gewoon even langs de winkel gaan!

Berg je tas goed op

Wanneer je je tas niet dagelijks gebruikt, kan het zijn dat je deze in de kast hebt liggen. Niets mis mee, maar om de vorm te behouden, is het belangrijk dat je deze tas bijvoorbeeld volstopt met handdoeken of netjes ophangt aan een haakje. Doe je dit namelijk niet en leg je er iets zwaars op, dan loop je het risico dat de tas helemaal ingedeukt is en zo z’n vorm verliest.

Zorg er dus voor dat je je tas netjes wegzet, ook wanneer je deze wel dagelijks gebruikt. Je tas blijft langer mooi, waardoor je er langer plezier van zult hebben.

1.5 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x