Great ResetBinnenland

‘VVD staat op het punt van imploderen, Rutte heeft zijn hand overspeeld’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

In 131 delen van Nederland moet de stikstofuitstoot in 2030 met maar liefst 70 procent zijn teruggedrongen. Dat schrijft het kabinet in stikstofplannen die vrijdag zijn gepresenteerd. De gebieden liggen verspreid over Nederland.

Het is nu aan de provincies om voor 1 juli 2023 te bedenken hoe ze de doelen gaan behalen en hoe ze willen omgaan met onder meer de boeren, voor wie de plannen ingrijpend zijn. In sommige gebieden zullen veel boeren weg moeten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op social media regent het kritiek. “Boeren gaan een sombere toekomst tegemoet door de stikstofhoax. De VVD loopt hand in hand met de klimaatfetisjisten van GroenLinks en D66,” zegt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Totale waanzin

De minister van Stikstof zei: “Juist om huizen te bouwen, moeten we deze aanpak doen. Anders kunnen we geen vergunningen voor woningbouw verlenen.” BBB-voorvrouw Caroline van der Plas reageert: “Het gaat dus inderdaad niet om natuur. Het gaat om goedkoop landbouwgrond opkopen voor huizen voor die miljoenen mensen die nog in Nederland gepropt moeten worden.”

“Ze maken Nederland helemaal kapot. Nu gaan onze boeren en onze voedselvoorziening eraan. Waarom volgen VVD en CDA deze vernietigende D66-agenda van boerenhaat en stikstofterreur?” vraagt PVV-leider Geert Wilders.

Joost Eerdmans, fractievoorzitter van JA21, schrijft: “Totale waanzin! Afbraak van onze belangrijkste voedselvoorziening, agrarische kaalslag en ons mooie boerenland verdwijnt. Waarom? Omdat Nederland zichzelf heeft opgeknoopt aan onmetelijk hoge normen zonder noodzaak. VVD en CDA moeten zich diep gaan schamen.”

Een land in opstand

“Het zou me niet verbazen als dit bizarre, veel te dure klimaatproject de start is van een land in opstand,” stelt uitgever Tjeerd Langstraat.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn twittert: “Dat Rutte cum suis überhaupt durven voor te stellen – laat staan te eisen – dat een hele sector van hardwerkende mensen wordt weggevaagd, is schaamteloos. De zoveelste middelvinger naar het volk. Er is al genoeg kapot in dit land, deze ramkoers moet worden gestopt.”

“De VVD staat op het punt van imploderen. Het gros der leden herkent zich niet in de antiliberale koers die in alle opzichten naar radicale overheidscontrole neigt. Ik hoor het aan alle kanten,” merkt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen op. “Rutte heeft zijn hand overspeeld. Nederland heeft een minister van opbouw nodig. En niet een minister (of premier) van afbraak.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.8 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

210 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

Ah, beginnen we eindelijk te zien dat dit met liberalisme niks te maken heeft?
Werd tijd!

Loisss
Loisss
1 jaar geleden

Dat werd tijd. Heel snel weg ermee!

Annemarie
Annemarie
1 jaar geleden

Zodat die prachtige weilanden vol gezet worden met beton, met de nodige rotzooi! Alsof dat geen stikstof uitstoot! Geef mij maar een koe! Wat geeft die Rutte toch om de natuur!😬! 🎼Nederland huilt 🎶waar het eens heeft gelachen!

Eppo
Eppo
1 jaar geleden

Alleen maar Murken en Dobbers voor de omvolking halen Ze binnen .
Daarom moet die Boer eruit ..
Een keer Oorlog zoals nu in Oekraine en We hebben geen vreten .

Back to top button
210
0
We lezen graag je reactie!x