Gezondheid

5 redenen om vandaag te beginnen met meditatie

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen associëren meditatie met new age of hippies terwijl anderen denken dat het tegen hun geloof is. In de praktijk blijkt dat beoefenaars meditatie moeilijk onder de knie kunnen krijgen.

In de zeventiger jaren reisde de Indiase Swami Muktananda naar Santa Monica in Californië om zijn ‘meditatierevolutie’ in de Verenigde Staten te beginnen.

Een jonge journaliste vroeg of haar rabbi meditatie zou toestaan. Muktananda antwoordde: “Staat je rabbi toe dat je slaapt?” Meditatie mag dan wel geen slaap zijn, maar het gaat niet in tegen welk religieus dogma dan ook. Het is aan te raden iedere dag korte periodes te mediteren. Bij meditatie zit je comfortabel op een rustige plek, sluit je je ogen en laat je de gedachtestroom in je hoofd langzaam tot rust komen.

Onlangs zijn wetenschappers begonnen met het verkennen van de fysiologische en psychologische voordelen van dagelijkse meditatie.

  • 1. Hart. Meditatie zorgt dat je rustig wordt en beter kunt omgaan met stress. Uit een Britse studie is gebleken dat mensen die mediteren de helft minder kans hebben op hartziekten. Een studie in Zuid-Californië kwam met dezelfde conclusies
  • 2. Bloeddruk. Door dagelijks meditatie te beoefenen wordt de bloeddruk op een natuurlijke manier verlaagd
  • 3. Stress en energie. Door meditatie verbetert je algehele gezondheid, wordt je immuniteit gestimuleerd en krijg je meer energie. Het dringt de activiteit van het sympatisch zenuwstelsel terug zodat minder stresshormonen worden aangemaakt. Chronische of adrenale vermoeidheid en een aangetast immuunsysteem zijn het directe gevolg van een overmatige aanmaak van adrenaline en cortisol
  • 4. Intelligentie. Een studie van de Universiteit van Californië in Los Angeles toonde aan dat meditatie leidt tot meer gyri of hersenwindingen in de hersenschors, het deel van het brein dat wordt geassocieerd met cognitieve intelligentie
  • 5. Zelfbewustzijn en reflectie. Studies die werden gedaan in Massachusetts en Duitsland ontdekten dat veranderingen in de hersenmaterie als gevolg van meditatiebeoefening binnen acht weken zorgden voor een versterkt gevoel van eigenwaarde en rust

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x