Het Complot

Vrijwel alle presidenten VS stammen af van Engelse koning (video)

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat hebben Barack Obama, Thomas Jefferson, George W. Bush en andere Amerikaanse presidenten met elkaar gemeen? Op één na zijn ze allemaal familie van elkaar.

Deze opzienbarende ontdekking deed de 12-jarige BridgeAnne d’Avignon uit Salinas in de staat Californië, meldt de Britse Daily Mail.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zij maakte een stamboom waaruit bleek dat 42 van de 43 Amerikaanse presidenten afstammelingen zijn van de Engelse middeleeuwse koning Jan zonder Land (John Lackland). Ze zijn allemaal uit op macht, vertelde d’Avignon aan WFMY.

Robin Hood

Koning Jan is beroemd geworden omdat hij in 1215 bij Runnymede werd gedwongen de Magna Carta te tekenen. Engeland werd in 1208 door paus Innocentius III onder interdict geplaatst. Daarmee viel de Britse Kroon onder het gezag van de paus.

Jan is ook bekend geworden via de verhalen rond Robin Hood en in de roman Ivanhoe van Sir Walter Scott, waarin Richard Leeuwenhart wordt afgeschilderd als de held en Jan als de slechterik.

D’Avignon begon met het project om haar eigen bloedlijn in Frankrijk te traceren, maar ze besloot zich ergens halverwege te richten op de Amerikaanse opperbevelhebbers. Ze werd daarbij geholpen door haar 80-jarige grootvader.

Van Buren

Het meisje begon met de Amerikaanse president George Washington. Genealogen waren voor de ontdekking van d’Avignon in staat slechts 22 presidentiële families aan elkaar te linken, waarschijnlijk omdat ze zich enkel richtten op mannelijke bloedlijnen.

De enige president die buiten de boot viel was Martin van Buren. Hij was de achtste president van de Verenigde Staten. Zijn betoudovergrootvader emigreerde in 1631 uit Nederland.

De tiener ontdekte dat ze de achttiende nicht is van president Obama. Ze schreef een brief aan het Witte Huis over haar bevindingen, maar heeft tot dusverre alleen een algemene reactie mogen ontvangen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

In dit item kijken ze er allemaal maar luchtig naar, zonder stil te staan dat het niet zomaar toeval zou kunnen zijn en er een doel achter heeft kunnen steken.

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Heeft ze ook nog onderzocht waar Jan vandaan kwam en zijn ouders, grootouders etc…? Uiteindelijk zijn we allemaal familie van elkaar.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

citaat: Zij maakte een stamboom waaruit bleek dat 42 van de 43 Amerikaanse presidenten afstammelingen zijn van de Engelse middeleeuwse koning Jan zonder Land (John Lackland). Ze zijn allemaal uit op macht, vertelde d’Avignon aan WFMY. Ik heb nog nooit een presidentskandidaat gezien, die niet uit was op macht.Zelfs niet binnen de nederlandse politiek.En jantje heet niet pietje, en jantje denkt ook anders dan pietje.Dus blaas ik het verhaaltje uit.pfff.

Gert
Gert
11 jaren geleden

wel eens gekeken naar de naam van de “ontdekster”? BridgeAnne d’Avignon doet me denken aan een Franstaling liedje: sur le Pont d’Avignon

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x