Mens en Dier

54 dagen zomervakantie voor ‘Vakantiekoning’ Willem-Alexander: ‘Een nieuw record’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

‘Vakantiekoning’ Willem-Alexander ging dit jaar al minstens negen keer op vakantie, naar Argentinië, Schotland, de Antillen, Lech, Italië, Jordanië, nog een keer Italië, Colombia en Griekenland, waar het koninklijk echtpaar een vakantievilla heeft. 2023 wordt een recordjaar voor de koning, terwijl zes op de 10 huishoudens niet of moeilijk rondkomen.

Donderdag vloog het regeringsvliegtuig naar Athene om hem op te halen na 54 dagen zomervakantie. Een nieuw record, schrijft journalist Menno Swart.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Terwijl de Deense koningin Margrethe II haar vakantie afbrak en terugkeerde naar huis voor president Zelensky, bleef Willem-Alexander in Griekenland.

50 koffers

Volgens website Wunderweib nam koningin Maxima 50 (!) koffers mee op vakantie naar Colombia. De bagage werd in meerdere auto’s naar het vliegveld gereden. In de koffers zaten onder meer lange jurken, korte jurken, broeken, blouses, schoenen, laarzen, badpakken en zonnehoeden.

In juni moest het regeringstoestel speciaal een omweg maken om het staatshoofd na zijn bezoek aan Drenthe op te pikken. Het vliegtuig had Spanje als eindbestemming, maar vloog vanaf Schiphol eerst in 20 minuten naar Eelde.

Niets is te gek

Swart schreef toen: “Je snapt waarom ze zo lachen! Want niets is te gek voor de Vakantiekoning. Zijn lakeien regelden dat de PH-GOV van Amsterdam naar Groningen vloog. Lekker makkelijk.”

Er ontstond commotie, waarna Tweede Kamerlid Boutkan (Volt) Kamervragen stelde. Premier Rutte en ministers Harbers en Jetten antwoordden dat het ‘de meest geschikte keuze’ was, bericht RTV Drenthe.

Het kabinet schreef dat bij de inzet van het regeringstoestel verschillende opties worden afgewogen, waarbij het genomen besluit als ‘meest geschikt’ uit de bus kwam.

4.7 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Free
Free
7 maanden geleden

Met die 75 miljoen van de post code loterij gekregen. Moet toch ergens aan op.

Doendenker
Doendenker
7 maanden geleden

Dievenfamilie

Annette
Annette
7 maanden geleden

Ach gossie, die ARME man heeft het ook zó ongelooflijk zwaar!

Dat WIJ dat nu maar niet willen begrijpen met z’n allen. Hij heeft er toch helemaal niet om gevraagd, om zo’n “zware” job als koning op je te nemen?

Wat ons past is compassie, want je zal er maar aan staan.

Dat hij niet terug is gekomen vanwege het bezoek van Zelensky, is, zoals IK ernaar kijk, een goede keuze. Die schertsfiguur is het absoluut niet waard om ook maar één minuut van je o zo kostbare tijd aan te besteden.

Die Margrethe van Denemarken snapt schijnbaar nog niet, dat Zelensky niets anders dan de zoveelste “puppet” is. En Willem Alexander snapt het dus duidelijk wel.

Verder wat betreft die hoeveelheid koffers van “koningin” Maxima. WAAROM is daar nu zo ongelooflijk veel kritiek op? Het is toch volkomen logisch, dat je voor ieder uur van de dag iets anders aantrekt?

ZO, ik heb mijn portie sarcasme wel weer uitgesproken voor één dag.

Karel
Karel
7 maanden geleden

Een lid van het commitee van de 300 is op z’n minst een half-god.

Het vee/goyim, zijn wij volgens hun. Die krijgen nu weer maskers opgedwongen om hun onderdanigheid kracht bij te zetten. En natuurlijk spuiten totdat er 500 miljoen over zijn.

En vliegen met een luxe toestel naar tig landen in alle luxe? Ja dat mogen ze ook, in virtual reality binnen hun 15 minuten zone, genietend van een heerlijke hamburger vol met chitine dankzij de insectenmix.

Lang leve de koning en koningin.

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x