Mens en Dier

Blijdschap over vertrek Kamervoorzitter Bergkamp: ‘Het bericht waar we allemaal naar uitgekeken hebben’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp vertrekt na de verkiezingen, laat ze weten op X. Ze heeft D66 gemeld dat ze zich niet opnieuw verkiesbaar stelt als Kamerlid.

Bergkamp is 11 jaar Kamerlid en sinds 2,5 jaar voorzitter van de Tweede Kamer. In een toelichting schrijft ze dat er ‘een nieuwe politieke fase begint’ en dat ze het daarom tijd vindt voor iets nieuws.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zegt daarover: “Ik denk dat ze gelijk heeft. Dat de fase van onrecht, misleiding en afbraak snel achter ons ligt en plaatsmaakt voor een fase van gerechtigheid, vertrouwen en herstel!”

Achter de schermen beklonken

Bergkamp kwam onder vuur te liggen vanwege haar rol bij het instellen van een onderzoek naar haar voorganger Arib na klachten over vermeend grensoverschrijdend gedrag.

Nadat ze was gekozen tot Kamervoorzitter zeiden Arib en Martin Bosma (PVV) dat de voorzittersverkiezing achter de schermen was beklonken door VVD en D66.

Veel mensen zijn blij dat Bergkamp vertrekt. “Het bericht waar we allemaal naar uitgekeken hebben,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Leeg vat

“Zie ik spoken als ik zeg dat zo’n beetje alle mensen die verantwoordelijk waren voor het wanbeleid van de afgelopen zes jaar het wankele schip verlaten?” vraagt auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL).

Journalist Joost Niemoller merkt op: “Die leegloop van de Kamer kan maar één ding betekenen: insiders weten allang dat de parlementaire democratie een leeg vat is geworden. Je kunt die Kamer net zo goed opheffen en alles overlaten aan de bureaucraten in Brussel en de ambtenaren in Den Haag. Dat zou wel zo eerlijk zijn.”

“Ook al! Wat vernieuwing is verfrissend, maar dit lijkt wel uitverkoop,” vult financieel journalist Arno Wellens aan.

4.8 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

180 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
7 maanden geleden

En nu per direct Nexit. Bindend referendum.

Jan 18wheeler
Jan 18wheeler
7 maanden geleden

FEEST IN DE TENT!!!!!!

Dwarsje
Dwarsje
7 maanden geleden

Wat een OPLUCHTING ! Zal me een hoop ergenis besparen. Blijft 1 kandidaat over die zo snel mogelijk voorzitter moet worden:Bosma.

Daan
Daan
7 maanden geleden

Als je het mij vraagt stinkt dit zaakje!! Alles en iedereen gaat er vandoor en denkt zo te vluchten voor hun daden, nee echt niet iedereen zal verantwoording moeten afleggen👊🏻👊🏻👊🏻

Back to top button
180
0
We lezen graag je reactie!x