Buitenland

Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Iraanse onderminister van Binnenlandse Zaken Hossein Zolfaqari heeft uitgesloten dat er een verband is tussen een reeks aardbevingen in Iran en HAARP. Volgens de onderminister is er geen wetenschappelijke basis voor deze bewering, schrijft de krant Tehran Times.

Het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is een onderzoeksprogramma dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht, marine, de Universiteit van Alaska en DARPA.

Officieel wordt met HAARP onderzoek gedaan naar de ionosfeer, radiogolven, communicatie en navigatie.

Meerdere aardbevingen

HAARP wordt verantwoordelijk gehouden voor natuurrampen in Iran, Pakistan, Haïti, Turkije, Griekenland en de Filipijnen; grote stroomstoringen; het neerstorten van TWA-vlucht 800; het Golfsyndroom; en het chronische vermoeidheidssyndroom.

Zolfaqari vertelde tijdens een interview aan persbureau ILNA dat het ministerie van Binnenlandse Zaken geen meldingen heeft binnengekregen van militaire of wetenschappelijke organisaties over het verband tussen aardbevingen en HAARP.

Iran is de afgelopen maanden getroffen door meerdere aardbevingen. Op 12 november vond een zware aardbeving plaats in de provincie Kermanshah, vlak bij de grens met Irak.

Vreemde lichten

Met meer dan 630 doden en ruim 8100 gewonden is deze aardbeving de dodelijkste aardbeving van 2017 en de zwaarste aardbeving in Iran sinds 2012.

Na de aardbevingen werd gespeculeerd over een mogelijk verband met HAARP.

Het persbureau vroeg de onderminister ook naar de vreemde lichten die de afgelopen dagen in verschillende steden zijn waargenomen.

Geen officiële meldingen

Hij zei dat er geen officiële meldingen zijn gedaan over deze incidenten en dat het ministerie waarnemingen van de mysterieuze lichten alleen op social media heeft gezien.

“Het leger zou ons hebben geïnformeerd als er iets belangrijks was gebeurd,” zei hij.

Foto: Secoy, A Wikimedia Commons

[Tehran Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Het zou kunnen vanwege Agenda21.

Astrid
Astrid
4 jaren geleden

In Amerika is het ook veel kouder dan normaal,of is dat ook niet groot genoeg?

Santander
Santander
4 jaren geleden

De mahdi is in aantocht met z;n zware passen.

luna
luna
4 jaren geleden

het zal allemaal wel.. we worden compleet in het ootje genomen, er bestaat geen klimaatverandering, een (natuurlijk ) karakter kun je niet veranderen w e l de omgeving, en dat doet HAARP!

Er zijn helaas ( nog) te weinig mensen die naar BOVEN opkijken en zien dat we maar, hooguit 9 of 10 x een strakblauwe lucht hebben gehad in 2017.. eerst komen de kriskrasstrepen van de chems en daarna zitten we wekenlang in een melk-roomachtige troep met nergens een sprankje zonlicht.. nee.. ze kijken liever heel de dag op die achterlijke telefoon met facebook als wegwijzer..
hun hele leven hangt er van af denk ik soms

ik wens voor ieder een helder en wakker 2018 !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x