Homepagina » Buitenland » Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?
Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?

Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?

De Iraanse onderminister van Binnenlandse Zaken Hossein Zolfaqari heeft uitgesloten dat er een verband is tussen een reeks aardbevingen in Iran en HAARP. Volgens de onderminister is er geen wetenschappelijke basis voor deze bewering, schrijft de krant Tehran Times.

Het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is een onderzoeksprogramma dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht, marine, de Universiteit van Alaska en DARPA.

Officieel wordt met HAARP onderzoek gedaan naar de ionosfeer, radiogolven, communicatie en navigatie.

Meerdere aardbevingen

HAARP wordt verantwoordelijk gehouden voor natuurrampen in Iran, Pakistan, Haïti, Turkije, Griekenland en de Filipijnen; grote stroomstoringen; het neerstorten van TWA-vlucht 800; het Golfsyndroom; en het chronische vermoeidheidssyndroom.

Zolfaqari vertelde tijdens een interview aan persbureau ILNA dat het ministerie van Binnenlandse Zaken geen meldingen heeft binnengekregen van militaire of wetenschappelijke organisaties over het verband tussen aardbevingen en HAARP.

Iran is de afgelopen maanden getroffen door meerdere aardbevingen. Op 12 november vond een zware aardbeving plaats in de provincie Kermanshah, vlak bij de grens met Irak.

Vreemde lichten

Met meer dan 630 doden en ruim 8100 gewonden is deze aardbeving de dodelijkste aardbeving van 2017 en de zwaarste aardbeving in Iran sinds 2012.

Na de aardbevingen werd gespeculeerd over een mogelijk verband met HAARP.

Het persbureau vroeg de onderminister ook naar de vreemde lichten die de afgelopen dagen in verschillende steden zijn waargenomen.

Geen officiële meldingen

Hij zei dat er geen officiële meldingen zijn gedaan over deze incidenten en dat het ministerie waarnemingen van de mysterieuze lichten alleen op social media heeft gezien.

“Het leger zou ons hebben geïnformeerd als er iets belangrijks was gebeurd,” zei hij.

Foto: Secoy, A Wikimedia Commons

[Tehran Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Het zou kunnen vanwege Agenda21.

Marie
Marie
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

En hier is het zogenaamd weer het warmste jaar ooit. Even een paar vrij warme dagen aan het einde van het jaar en iedereen trapt er weer in. Ik heb de KNMI berichten bijgehouden sinds de zomer en de temperatuur lag vrijwel voortdurend op of onder normaal! De lente begon in 2017 (alweer!) pas heel laat, op Koningsdag liep iedereen nog in zijn winterjas. Alleen juni had uitschieters naar boven. Ik kan me overigens ook niet herinneren ooit zo´n nat jaar te hebben meegemaakt. Het is in een half jaar tijd nog geen 3 dagen achter elkaar droog geweest. En nou zij weer…

Johan
Johan
Reactie op  Marie
3 jaren geleden

Beste marie

Leuk hoe je leest hoe jij het typisch Hollandse weer bijhoud. Echter de wereld is vandaag de dag iets groter dan dat. Ik lees over heel de wereld in 2017 overstromingen, modderstromen, orkanen, Tyfonen en allerlei andere narigheid door te hoge temperaturen op de wereld. Ja, ook sneeuw en miljoen km ijsbergen die afsmelten en richting open zee drijven! Vulkanen die vuur spugen 4 of 5 tegelijk in enkele maanden over de wereld.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Johan
3 jaren geleden

@Johan,
Oké oké oké, is al goed hoor. We zullen het wel met zijn allen (wel dit keer ECHT met zijn allen, toch, of misschien wel niet!!!) wel weer betalen………pffffff en dan een topic verder lezen we dat er rond 2013 WEDEROM een mini ijstijd te verwachten is.
Beste Johan, indien u werkelijk geloofd in die klimaathoax dan…..eh, betaal er zelf dan maar lekker aan mee en slaap rustig verder, Rutte en o.a. Pechtholt zullen over u waken!!

Uw overstromingen, modderstromen, orkanen en tyfonen worden NIET, yep, ik zei NIET veroorzaakt door “klimaatverandering”. Dat kan namelijk helemaal niet omdat deze NIET bestaat. Het komt uit het fakezakje van Gore Alie oftewel Al Gore, tot nu toe met afstand de grootste leugenaar op aarde.
Gladiator.

Ps. en @Marie, ik ben meer uw mening toegedaan!

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

Sorry, moet natuurlijk 2030 zijn ipv 2013!!

H2o
H2o
Reactie op  Marie
3 jaren geleden

Vroeger waren de zomers warmer maar de winter kouder. Dat brengt elkaar in evenwicht

Frans2
Frans2
Reactie op  Marie
3 jaren geleden

Je kunt vast wel even jouw cijfers geven en die van vorige jaren zodat we je bewering kunnen controleren?

Astrid
Astrid
3 jaren geleden

In Amerika is het ook veel kouder dan normaal,of is dat ook niet groot genoeg?

Santander
Santander
3 jaren geleden

De mahdi is in aantocht met z;n zware passen.

luna
luna
3 jaren geleden

het zal allemaal wel.. we worden compleet in het ootje genomen, er bestaat geen klimaatverandering, een (natuurlijk ) karakter kun je niet veranderen w e l de omgeving, en dat doet HAARP!

Er zijn helaas ( nog) te weinig mensen die naar BOVEN opkijken en zien dat we maar, hooguit 9 of 10 x een strakblauwe lucht hebben gehad in 2017.. eerst komen de kriskrasstrepen van de chems en daarna zitten we wekenlang in een melk-roomachtige troep met nergens een sprankje zonlicht.. nee.. ze kijken liever heel de dag op die achterlijke telefoon met facebook als wegwijzer..
hun hele leven hangt er van af denk ik soms

ik wens voor ieder een helder en wakker 2018 !

x

Check Also

cia-klokkenluider

CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x