Homepagina » Buitenland » Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?
Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?

Mysterieuze lichten in de lucht en zware aardbevingen in Iran. Is er een link met HAARP?

De Iraanse onderminister van Binnenlandse Zaken Hossein Zolfaqari heeft uitgesloten dat er een verband is tussen een reeks aardbevingen in Iran en HAARP. Volgens de onderminister is er geen wetenschappelijke basis voor deze bewering, schrijft de krant Tehran Times.

Het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is een onderzoeksprogramma dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht, marine, de Universiteit van Alaska en DARPA.

Officieel wordt met HAARP onderzoek gedaan naar de ionosfeer, radiogolven, communicatie en navigatie.

Meerdere aardbevingen

HAARP wordt verantwoordelijk gehouden voor natuurrampen in Iran, Pakistan, Haïti, Turkije, Griekenland en de Filipijnen; grote stroomstoringen; het neerstorten van TWA-vlucht 800; het Golfsyndroom; en het chronische vermoeidheidssyndroom.

Zolfaqari vertelde tijdens een interview aan persbureau ILNA dat het ministerie van Binnenlandse Zaken geen meldingen heeft binnengekregen van militaire of wetenschappelijke organisaties over het verband tussen aardbevingen en HAARP.

Iran is de afgelopen maanden getroffen door meerdere aardbevingen. Op 12 november vond een zware aardbeving plaats in de provincie Kermanshah, vlak bij de grens met Irak.

Vreemde lichten

Met meer dan 630 doden en ruim 8100 gewonden is deze aardbeving de dodelijkste aardbeving van 2017 en de zwaarste aardbeving in Iran sinds 2012.

Na de aardbevingen werd gespeculeerd over een mogelijk verband met HAARP.

Het persbureau vroeg de onderminister ook naar de vreemde lichten die de afgelopen dagen in verschillende steden zijn waargenomen.

Geen officiële meldingen

Hij zei dat er geen officiële meldingen zijn gedaan over deze incidenten en dat het ministerie waarnemingen van de mysterieuze lichten alleen op social media heeft gezien.

“Het leger zou ons hebben geïnformeerd als er iets belangrijks was gebeurd,” zei hij.

Foto: Secoy, A Wikimedia Commons

[Tehran Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  Het zou kunnen vanwege Agenda21.

  7 likes
  • Marie schreef:

   En hier is het zogenaamd weer het warmste jaar ooit. Even een paar vrij warme dagen aan het einde van het jaar en iedereen trapt er weer in. Ik heb de KNMI berichten bijgehouden sinds de zomer en de temperatuur lag vrijwel voortdurend op of onder normaal! De lente begon in 2017 (alweer!) pas heel laat, op Koningsdag liep iedereen nog in zijn winterjas. Alleen juni had uitschieters naar boven. Ik kan me overigens ook niet herinneren ooit zo´n nat jaar te hebben meegemaakt. Het is in een half jaar tijd nog geen 3 dagen achter elkaar droog geweest. En nou zij weer…

   17 likes
   • Johan schreef:

    Beste marie

    Leuk hoe je leest hoe jij het typisch Hollandse weer bijhoud. Echter de wereld is vandaag de dag iets groter dan dat. Ik lees over heel de wereld in 2017 overstromingen, modderstromen, orkanen, Tyfonen en allerlei andere narigheid door te hoge temperaturen op de wereld. Ja, ook sneeuw en miljoen km ijsbergen die afsmelten en richting open zee drijven! Vulkanen die vuur spugen 4 of 5 tegelijk in enkele maanden over de wereld.

    4 likes
    • Gladiator schreef:

     @Johan,
     Oké oké oké, is al goed hoor. We zullen het wel met zijn allen (wel dit keer ECHT met zijn allen, toch, of misschien wel niet!!!) wel weer betalen………pffffff en dan een topic verder lezen we dat er rond 2013 WEDEROM een mini ijstijd te verwachten is.
     Beste Johan, indien u werkelijk geloofd in die klimaathoax dan…..eh, betaal er zelf dan maar lekker aan mee en slaap rustig verder, Rutte en o.a. Pechtholt zullen over u waken!!

     Uw overstromingen, modderstromen, orkanen en tyfonen worden NIET, yep, ik zei NIET veroorzaakt door “klimaatverandering”. Dat kan namelijk helemaal niet omdat deze NIET bestaat. Het komt uit het fakezakje van Gore Alie oftewel Al Gore, tot nu toe met afstand de grootste leugenaar op aarde.
     Gladiator.

     Ps. en @Marie, ik ben meer uw mening toegedaan!

     3 likes
   • H2o schreef:

    Vroeger waren de zomers warmer maar de winter kouder. Dat brengt elkaar in evenwicht

    2 likes
   • Frans2 schreef:

    Je kunt vast wel even jouw cijfers geven en die van vorige jaren zodat we je bewering kunnen controleren?

    1 likes
 • luna schreef:

  het zal allemaal wel.. we worden compleet in het ootje genomen, er bestaat geen klimaatverandering, een (natuurlijk ) karakter kun je niet veranderen w e l de omgeving, en dat doet HAARP!

  Er zijn helaas ( nog) te weinig mensen die naar BOVEN opkijken en zien dat we maar, hooguit 9 of 10 x een strakblauwe lucht hebben gehad in 2017.. eerst komen de kriskrasstrepen van de chems en daarna zitten we wekenlang in een melk-roomachtige troep met nergens een sprankje zonlicht.. nee.. ze kijken liever heel de dag op die achterlijke telefoon met facebook als wegwijzer..
  hun hele leven hangt er van af denk ik soms

  ik wens voor ieder een helder en wakker 2018 !

  3 likes
 • Astrid schreef:

  In Amerika is het ook veel kouder dan normaal,of is dat ook niet groot genoeg?

  2 likes
 • Santander schreef:

  De mahdi is in aantocht met z;n zware passen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  ijsland

  Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

  Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

  gebeuren

  Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

  Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

  >