Universum

Viking-sondes vonden in 1976 leven op Mars

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe analyse van 36 jaar oude data blijkt dat NASA leven heeft gevonden op Mars, zo concludeerde een internationaal team van wiskundigen en wetenschappers in een paper dat deze week is gepubliceerd.

Bovendien hoeft NASA geen mensen naar de rode planeet te sturen om te bevestigen dat er leven is, aldus bioloog Joseph Miller van de Universiteit van Zuid-Californië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het ultieme bewijs is het maken van videobeelden van Marsbacteriën. Ze zouden een microscoop moeten sturen en kijken hoe ze bewegen,” voegde Miller toe. “Op basis van wat we tot nu toe hebben gedaan ben ik er 99 procent zeker van dat er leven is.”

Metabolisme van microben

Miller baseert zich ten dele op een nieuwe studie waarbij de resultaten van een experiment ten tijde van het Vikingprogramma van NASA in 1976 opnieuw werden geanalyseerd.

De Viking-sondes zochten naar tekenen van metabolisme van microben in bodemmonsters. Algemeen wordt aangenomen dat wetenschappers enkel geologische activiteit aantroffen in de monsters.

Bij de nieuwe studie is gekozen voor een andere benadering. Omdat levende systemen ingewikkelder zijn dan niet-biologische processen werden de data omgezet in getallen en onderzocht op complexiteit.

Leven op Mars

De wetenschappers vonden een sterke overeenkomst tussen de resultaten van het Viking-experiment en de complexiteit van aardse biologische data. De bodemmonsters van Mars komen meer overeen met biologische processen dan met puur fysieke processen.

Critici van NASA stellen dat het nog niet is bewezen dat de methode effectief onderscheid kan maken tussen biologische en niet-biologische processen op aarde.

Volgens Miller laten de bevindingen zien dat Viking wel degelijk leven vond op Mars. Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Aeronautical and Space Sciences.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x