Universum

Viking-sondes vonden in 1976 leven op Mars

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe analyse van 36 jaar oude data blijkt dat NASA leven heeft gevonden op Mars, zo concludeerde een internationaal team van wiskundigen en wetenschappers in een paper dat deze week is gepubliceerd.

Bovendien hoeft NASA geen mensen naar de rode planeet te sturen om te bevestigen dat er leven is, aldus bioloog Joseph Miller van de Universiteit van Zuid-Californië.

“Het ultieme bewijs is het maken van videobeelden van Marsbacteriën. Ze zouden een microscoop moeten sturen en kijken hoe ze bewegen,” voegde Miller toe. “Op basis van wat we tot nu toe hebben gedaan ben ik er 99 procent zeker van dat er leven is.”

Metabolisme van microben

Miller baseert zich ten dele op een nieuwe studie waarbij de resultaten van een experiment ten tijde van het Vikingprogramma van NASA in 1976 opnieuw werden geanalyseerd.

De Viking-sondes zochten naar tekenen van metabolisme van microben in bodemmonsters. Algemeen wordt aangenomen dat wetenschappers enkel geologische activiteit aantroffen in de monsters.

Bij de nieuwe studie is gekozen voor een andere benadering. Omdat levende systemen ingewikkelder zijn dan niet-biologische processen werden de data omgezet in getallen en onderzocht op complexiteit.

Leven op Mars

De wetenschappers vonden een sterke overeenkomst tussen de resultaten van het Viking-experiment en de complexiteit van aardse biologische data. De bodemmonsters van Mars komen meer overeen met biologische processen dan met puur fysieke processen.

Critici van NASA stellen dat het nog niet is bewezen dat de methode effectief onderscheid kan maken tussen biologische en niet-biologische processen op aarde.

Volgens Miller laten de bevindingen zien dat Viking wel degelijk leven vond op Mars. Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Aeronautical and Space Sciences.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x