Mens en Dier

Ophef rond tweets strafrechter die hoopt dat ‘vaccineren het DNA van antivaxxers verandert’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is ophef ontstaan rond tweets van Pauline van Steijnen, strafrechter bij de rechtbank Noord-Holland. Begin deze week schreef de rechter: “Afgaande op het gemiddelde intelligentieniveau van de meeste antivaxxers zou je eigenlijk voor hen hopen dat vaccineren het DNA verandert.”

Eerder deze maand twitterde ze: “Ik ben de lijst ‘Juridisch’ ontvolgd. Het ging steeds meer over het Wetboek van Waprecht. Manmanman.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toen ziekenhuisbaas Maurice van den Bosch schreef dat vaccineren een recht is en geen plicht, reageerde Van Steijnen: “Het Europese Hof denkt er anders over. Het vindt dat ten behoeve van de bescherming van de volksgezondheid individuele belangen moeten wijken, en dat vaccinatieplicht uitdrukking geeft aan de sociale solidariteit.”

Anonieme zure zeikerds blocken

Iemand zei vervolgens: “Het interesseert me helemaal niks wat het Europese Hof vindt. Individuele soevereiniteit pak je zelf. Daar heb ik geen ondemocratisch gekozen volgevreten ambtenaren op het pluche in Europa voor nodig.”

De strafrechter: “Joh, geen probleem, dan ga je toch lekker thuis op de bank individueel soeverein zitten zijn. Is jouw keuze. Geniet ervan.”

Van Steijnen heeft inmiddels haar account afgeschermd. Voordat ze dat deed, schreef ze: “Och mensen toch. Heb ik me even verkeken op het gevoel voor humor van vaccinweigeraars. Excuses dat ik niet op jullie juweeltjes van proza reageer (is ook sarcasme, maar dat terzijde). Ben even druk met wat anonieme zure zeikerds blocken.”

‘U bent een schande voor uw vak’

Haar tweet over ‘antivaxxers’ maakt veel los. “Deze ga ik even bewaren. Mocht ik ooit een zaak hebben waarin zij tot de rechters behoort, ga ik al wraken nog voor de eerste zitting heeft plaatsgevonden. En met die tweets kan de wrakingskamer niet anders dan meegaan!” schrijft Jeroen.

“Ik ben gezond en wel, nu 85 jaar. Heb, in tegenstelling tot u, vrijwel alles meegemaakt. Uw beledigende tweet raakt mij dus zeer. U moet u diep schamen voor deze tekst, uw ambt volledig onwaardig. U bent een schande voor uw vak,” zegt Arnold.

Bart reageert: “Ik hoop echt maar echt dat u mensen boven u heeft staan die ook dit bericht zien! Dat ze daarop ook adequaat handelen en u zo snel mogelijk uit uw functie zetten! U roept op tot verdeeldheid en dat is uiterst gevaarlijk!”

Klimaatdiscussie

Van Steijnen mengde zich ook in de discussie die ontstond nadat de Haagse rechtbank Shell had veroordeeld tot een draconische CO2-reductie. Kamerlid Joost Eerdmans (JA21) twitterde dat de rechter op de stoel van de politiek was gaan zitten, en dat zijn partij daar geen voorstander van is.

De strafrechter trok fel van leer: “Als u de moeite had genomen het vonnis te lezen, had u zich deze onbenullige en onware tweet kunnen besparen. Goedkoop, populistisch geleuter bedrijft u maar in de Tweede Kamer, en niet over de rug van de rechtspraak.”

4.9 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

172 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marianna
Marianna
2 jaren geleden

als dit de kwaliteit van de rechters is, dan hebben we in Nederland een groter probleem dan het voorkomen van een virus

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Met dit domme wijf met het het IQ van een vlieg +3 zou ik heel graag eens een kwartiertje praten maar dat zal haar wel niet uitkomen….

In plaats daarvan zou ze ook eens kunnen kijken naar een gedeelte uit de Sitzung 63 Stiftung Corona Ausschuss met Dr. Reiner Fühlmich en dan graag van 1.37.00 uur tot 3.00.00 (Dr Ardis in het Engels) ongeveer…..

Daarin wordt haar precies uitgelegd hoe deze GENOCIDE direct alsmede indirect op dit moment wordt uitgevoerd…..

Zij heeft geen flauw benul waarover ze het heeft……helaas hebben hier nogal meer rechters last van de laatste 20 maanden…

Vijftien minuten met mij een praatje maken en ik veeg haar met links onder elk gewenst tapijt……dit domme wicht!

Gladiator

Engelbracht
Engelbracht
2 jaren geleden

Ze rollen over elkaar heen,wat een beschaafde hoog op geleiden elite, zo uit het riool.

Spooked
Spooked
2 jaren geleden

En dat noemt zich een rechter? Rechters behoren neutraal te zijn, deze rechter moet onmiddelijk ontslagen worden. Het niveau is ver te zoeken bij deze rechter.

Back to top button
172
0
We lezen graag je reactie!x