Gezondheid

6x: ziekmakende voedselproducten die je meteen van je menu moet schrappen

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Onderzoek in het medische vakblad The BMJ laat zien hoe ongezond ultrabewerkt voedsel is. Daarbij moet je denken aan verpakte bakproducten en snacks, koolzuurhoudende dranken, suikerhoudende granen en kant-en-klare of warme producten voorzien van allerlei additieven.

Het eten van ultrabewerkt voedsel is geassocieerd met een verhoogd risico op bijvoorbeeld diabetes type 2, obesitas, slaapproblemen, sterfte aan hart- en vaatziekten, kanker, en depressie en angst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

50 tot 70 procent

Een internationaal team van wetenschappers maakte een analyse van eerdere onderzoeken naar ultrabewerkt voedsel. Ze concludeerden dat er 32 ziektes zijn die veel vaker voorkomen bij mensen die veel van zulke producten consumeren.

Ze lopen 50 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten, hebben een 22 procent hogere kans op depressies en krijgen vaker diabetes type 2. Ons dagelijkse dieet bestaat tegenwoordig voor 50 tot 70 procent uit bewerkt voedsel.

6 ultrabewerkte voedselproducten

Het gaat om de grootste gepeerreviewde studie in zijn soort. De onderzoekers analyseerden 14 studies die in de afgelopen drie jaar zijn gepubliceerd over de link tussen ultrabewerkt voedsel en nadelige gezondheidseffecten.

Voedingsdeskundige Rob Hobson noemde in een interview met de Daily Mail 6 ultrabewerkte voedselproducten die je meteen van je menu moet schrappen: suikerrijke ontbijtgranen, bewerkt vlees, chips, bewerkte kaasplakken, frisdrank en verpakte bakproducten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
3 maanden geleden

Eigenlijk alles dus.

Stop tirannie
Stop tirannie
3 maanden geleden

Heb al 15 jaar lang last van hypertensie. Elk pilletje die ik kreeg geeft na verloop van tijd bijwerkingen gegeven. Nu een kleine 3 weken op carnivoren dieet en kan mijn pilletjes gelijk de vuilbak ingooien!

Daniel
Daniel
3 maanden geleden

https://t.me/ZurNaturZurueck interessante link betreffend voeding planten enz…

Audrey
Audrey
3 maanden geleden

Het moet strafbaar gesteld worden als er producten gemaakt worden waar mensen ziek van worden en evt aan overlijden.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x