Buitenland

In deze Duitse deelstaat mogen supermarkten ongevaccineerden WEIGEREN

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Duitse deelstaat Hessen is een motie aangenomen die supermarkten de mogelijkheid biedt om ongevaccineerden te weigeren, schrijft dagblad Bild. Alle bedrijven mogen in de deelstaat de zogenoemde 2G-regel toepassen en kunnen ervoor kiezen om alleen nog gevaccineerden en van corona herstelde klanten toe te laten. Een testbewijs is dan niet meer voldoende.


In Duitsland moeten supermarktbezoekers nog altijd een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden. Bild noemt de maatregel een voorbeeld van de manier waarop de druk op ongevaccineerde Duitsers steeds verder wordt opgevoerd. Volgens de krant is ‘de rode lijn overschreden’. In Hessen, waar de stad Frankfurt onder valt, wonen meer dan zes miljoen mensen.

“Wat is het doel hiervan? Mensen die weigeren een vaccin te halen letterlijk laten verhongeren?” schrijft Steve Watson voor Summit News.

Onnodig en niet proportioneel

Oud-staatssecretaris Mona Keijzer verwees in haar afscheidsbrief naar het 2G-systeem. “Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde 2G-systeem, is onnodig en niet proportioneel,” schreef ze.

Premier Rutte sluit niet uit dat ook Nederland overgaat op dit systeem. “Eerlijk gezegd, bij deze crisis heb ik vanaf het begin gezegd dat er helemaal niets is uit te sluiten, maar mijn waarneming is dat daar geen steun voor is,” zei Rutte.

4.6 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Zal mij benieuwen wat het Duitse Volk hiervan vindt maar gelet op hun geschiedenis, dat zich toch dreigt te herhalen, vinden zij het allemaal, oké bijna allemaal, geweldig.

Niet dat het in Nederland beter is maar de Duitsers lopen vaak een week of zes voor op Nederland.

Bentwood
Bentwood
2 jaren geleden

‘Mijn waarneming is dat daar geen steun voor is.’ Alsof hij überhaupt iets geeft om steun van wie dan ook.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
2 jaren geleden

Julius Cesar had het over brood en spelen om het volk onder controle te houden. Als je mensen het brood afpakt kunnen er wel eens vreselijke toestanden gebeuren.

Sylvie
Sylvie
2 jaren geleden

Ich bin Deutsche, maar woon in Nederland. Ik kan langzaam de mensen niet meer begrijpen. Wij zijn dat volk, en wij weten dat deze injecties gevaarlijk zijn. Waarom staat het volk niet op, en zegt genoeg? Alle landen moeten opstaan tegen Gates and Rockefeller tyrannie, en hun plannen stoppen. Er zijn vele mensen die een zoutoplossing en vaccinatiepasspoort gekregen hebben. Deze mensen denken nu , dat het goed gaat met de vaccinatie, en denken zij kunnen de unvaccineerden aanpakken. Wat gebeurd hier? Gates staat achter digitaal passporten en will natuurlijk weer financiel profiteren.Alleen wij kunnen het met allen stoppen.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x