Homepagina » Buitenland » In deze Duitse deelstaat mogen supermarkten ongevaccineerden WEIGEREN
duits
Foto: Unsplash

In deze Duitse deelstaat mogen supermarkten ongevaccineerden WEIGEREN

In de Duitse deelstaat Hessen is een motie aangenomen die supermarkten de mogelijkheid biedt om ongevaccineerden te weigeren, schrijft dagblad Bild. Alle bedrijven mogen in de deelstaat de zogenoemde 2G-regel toepassen en kunnen ervoor kiezen om alleen nog gevaccineerden en van corona herstelde klanten toe te laten. Een testbewijs is dan niet meer voldoende.


In Duitsland moeten supermarktbezoekers nog altijd een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden. Bild noemt de maatregel een voorbeeld van de manier waarop de druk op ongevaccineerde Duitsers steeds verder wordt opgevoerd. Volgens de krant is ‘de rode lijn overschreden’. In Hessen, waar de stad Frankfurt onder valt, wonen meer dan zes miljoen mensen.

“Wat is het doel hiervan? Mensen die weigeren een vaccin te halen letterlijk laten verhongeren?” schrijft Steve Watson voor Summit News.

Onnodig en niet proportioneel

Oud-staatssecretaris Mona Keijzer verwees in haar afscheidsbrief naar het 2G-systeem. “Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde 2G-systeem, is onnodig en niet proportioneel,” schreef ze.

Premier Rutte sluit niet uit dat ook Nederland overgaat op dit systeem. “Eerlijk gezegd, bij deze crisis heb ik vanaf het begin gezegd dat er helemaal niets is uit te sluiten, maar mijn waarneming is dat daar geen steun voor is,” zei Rutte.

4.6 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Zal mij benieuwen wat het Duitse Volk hiervan vindt maar gelet op hun geschiedenis, dat zich toch dreigt te herhalen, vinden zij het allemaal, oké bijna allemaal, geweldig.

Niet dat het in Nederland beter is maar de Duitsers lopen vaak een week of zes voor op Nederland.

Bentwood
Bentwood
1 maand geleden

‘Mijn waarneming is dat daar geen steun voor is.’ Alsof hij überhaupt iets geeft om steun van wie dan ook.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 maand geleden

Julius Cesar had het over brood en spelen om het volk onder controle te houden. Als je mensen het brood afpakt kunnen er wel eens vreselijke toestanden gebeuren.

Sylvie
Sylvie
1 maand geleden

Ich bin Deutsche, maar woon in Nederland. Ik kan langzaam de mensen niet meer begrijpen. Wij zijn dat volk, en wij weten dat deze injecties gevaarlijk zijn. Waarom staat het volk niet op, en zegt genoeg? Alle landen moeten opstaan tegen Gates and Rockefeller tyrannie, en hun plannen stoppen. Er zijn vele mensen die een zoutoplossing en vaccinatiepasspoort gekregen hebben. Deze mensen denken nu , dat het goed gaat met de vaccinatie, en denken zij kunnen de unvaccineerden aanpakken. Wat gebeurd hier? Gates staat achter digitaal passporten en will natuurlijk weer financiel profiteren.Alleen wij kunnen het met allen stoppen.

x

Check Also

arts

SEH-arts: ‘We moeten stoppen met aanwijzen van ongevaccineerden als zondebok’

We moeten stoppen met het aanwijzen van ...

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

129
0
We lezen graag je reactie!x