Mens en Dier

Siberische bacterie helpt verouderingsproces vertragen

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een nieuwe bacteriesoort die onlangs is ontdekt in de Siberische permafrost vertraagt mogelijk het verouderingsproces, zo beweren Russische wetenschappers.

De bacteriesoort, Bacillius F, bleek bij muizen een gunstig effect te hebben op de veroudering, aldus de Russische Academie van Wetenschappen RAN.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op basis van de eigenschappen van de eiwitten en andere factoren konden de wetenschappers zeggen dat Bacillius F qua evolutie drie miljoen jaar achterloopt op gelijksoortige bacteriën. Wanneer je kijkt naar de ongewone leefomgeving van de bacterie kun je je alleen maar verwonderen over de veerkracht van deze soort, aldus de Siberische tak van de RAN.

Mechanismen

De organismen die in de noordelijke Russische autonome republiek Jakoetië, het koudste bewoonde gebied op de planeet, zijn gevonden vermenigvuldigen zich nog bij 5 graden Celsius.

“We dachten dat de bacteriën mogelijk mechanismen hebben om in de permafrost in leven te blijven,” voegde Nadezhda Mironova van het Instituut voor Chemische Biologie en Fundamentele Geneeskunde van de RAN toe. “En dat bleek ook zo te zijn.”

Leefden langer

De weerstand van muizen die de micro-organismen kregen toegediend verbeterde terwijl ze ouder werden. Bacillius F beïnvloedde de gezondheid van de oudere dieren op een positieve manier.

Experimenten hebben aangetoond dat het metabolisme van de muizen toenam met 20 tot 30 procent. De wetenschappers voegden toe dat de bacterie mogelijk ook ouderdomsstaar kan terugdringen.

De Russische Academie van Wetenschappen besloot dat meer experimenten nodig zijn om met betrouwbare resultaten te kunnen komen. De muizen in de testgroep leefden langer dan de dieren in de controlegroep. De RAN sprak van ‘indrukwekkende’ resultaten.

Bron: AFP

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x