Binnenland

Seksles in groep 2: ‘Wow, dit gaat echt ver’

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Bezorgde ouders Mika en Tim werden voor het NPO-programma Pointer geïnterviewd over de Week van de Lentekriebels, waarin kinderen op de basisschool seksuele voorlichting krijgen.

Critici waarschuwen dat we bezig zijn met het seksualiseren van de jeugd. Volgens Pointer gaat er ‘heel veel’ misinformatie rond op sociale media over dit onderwerp.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het programma zond de belangrijkste delen van het interview met Mika en Tim niet uit. FVD-commissielid Rebecca de Knegt ging bij het stel langs om het lesmateriaal door te nemen.

Dit vind ik al heel duidelijk

In groep 2 (!) leren kinderen hoe baby’s worden gemaakt. In de docentenhandleiding staat: ‘Leg de leerlingen uit hoe een baby in de buik van de moeder komt. […] Waarschijnlijk houden de ouders heel veel van elkaar en willen ze graag samen een kindje. Een baby ontstaat in de buik van de mama doordat een zaadcel van de papa (dat is een heel klein zaadje dat uit de piemel van de papa komt) samenkomt met een eicel van de mama (dat is een klein eitje dat in de buik van de mama zit’.

“Dit vind ik al heel duidelijk,” aldus De Knegt.

Wow, dit gaat echt ver

Verder staat in de handleiding: ‘Hoe kunnen de zaadcel en eicel dan bij elkaar komen? Dat gebeurt als een man en een vrouw samen gaan vrijen. Ze gaan dan bloot tegen elkaar aan liggen. De piemel van de man komt in de vagina van de vrouw en er komen zaadcellen uit de piemel. Deze zaadjes zwemmen dan naar de eicel. Als de zaadcel bij de eicel komt kan er een baby’tje uit groeien’.

De Knegt: “Wow, dit gaat echt ver.”

In groep 2 leren kinderen ook over ivf: ‘Er zijn ook baby’tjes die niet in de buik van de moeder beginnen. De dokter stopt het zaadje van de papa en het eitje van de mama samen in een buisje waar ze samensmelten. Daarna wordt dit vruchtje in de buik van de mama gestopt, zodat het kindje daar verder kan groeien’.

“Ze krijgen al ivf-les. Da’s wel vroeg,” merkt Tim op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
30 dagen geleden

Het WEF en D66 bepalen nu wat goed is voor de kinderen!

salvar
salvar
30 dagen geleden

dit moet echt stoppen stelletje krankzinnigen.

Dwarsje
Dwarsje
30 dagen geleden

Denk de samenstellers zelf lijden aan een post trauma. Ook andere oorzaken kunnen genoemd worden die we aan de psychiater overlaten. Een medische specialiteit is dus de psychiatrie waar deze lieden thuis horen maar wel jouw kinderen in meeslepen. Ach al een tijdje sinds de WEF-hype is Nederland steeds gekker geworden, duw er een mRNA prikkie bij en binnen 5 jaar is Nederland 1 groot gekkenhuis.

Albert
Albert
30 dagen geleden

Welke ouder stuurt hun kind nog naar zo’n school?! Allemaal je kinderen eraf halen, dan kunnen ze nadenken.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x