Universum

Zijn zwarte gaten bewijs voor parallelle universa? Nieuwe analyse werpt licht op de zaak

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zwarte gaten zijn een blijvende bron van fascinatie. Eigenlijk zijn ze helemaal niet ‘zwart’ en zenden ze toch straling uit, de mysterieuze informatieparadox.

In een zwart gat wordt informatie ofwel vernietigt, wat in strijd is met de kwantummechanica, of omgeven door een vuurmuur, wat in strijd is met Einsteins relativiteitstheorie.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Einsteins theorieën vallen uit elkaar onder enorme krachten, zoals die in een zwart gat, of bij de geboorte van een universum.

Tunnel

Uit een nieuwe analyse, waarbij de veel-werelden-interpretatie is toegepast, blijkt dat elke mogelijke uitkomst van een kwantumgebeurtenis in zijn eigen wereld bestaat, wat inhoudt dat er eigenlijk helemaal geen sprake is van bovengenoemde paradoxen.

En zo komen we uit bij parallelle universa. Sommige natuurkundigen stellen dat elk zwart gat uitkomt in een ander universum.

Ook ons heelal zou in een zwart gat zitten, dat deel uitmaakt van een nog groter universum. Dat impliceert dat een zwart gat eigenlijk een tunnel is van het ene naar het andere universum.

Bouwstenen

Eén van de wetenschappers die deze theorie bestudeert is dr. Nikodem Poplawski. Hij heeft modellen gemaakt die de spiraalvormige beweging van materie in zwarte gaten laten zien.

Volgens Poplawski vormt materie in een zwart gat de bouwstenen voor nieuwe sterrenstelsels, sterren en planeten in een ander heelal.

Eén van vele

Deze theorie zou betekenen dat ons universum er slechts één van vele is. Het zou in een veel groter heelal zitten waarin elk zwart gat ook een ander heelal kan huisvesten.

Ondanks dat ons universum al miljarden jaren aan het uitdijen is, zouden we nog steeds verborgen kunnen zitten achter de waarnemingshorizon van een zwart gat.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

We bestaan ook in parallelle universa.

Sceptic
Sceptic
6 jaren geleden

https://www.nasa.gov/audience/forstudents/5-8/features/nasa-knows/what-is-a-black-hole-58.html

Nasa geeft de informatie van space en heeft ons veel fabeltjes verteld, dit is er weer een waar geen bewijs voor is.

rob
rob
6 jaren geleden

Zwarten gaten …zijn net als menselijke pupillen ze zuigen informatie op brengt het naar het brein ,die informeert het, maar wat niet kan worden gebruikt word vernietigt..of veranderd ook al iets mysterieus.
Einstein theorieën vallen uit elkaar ,dat klopt er zijn altijd weer mensen [andere pupillen] die andere theorieën bedenken met nieuwe informatie zo bouwen ook mensen een nieuwe theorie op en bouwen we steeds weer iets nieuws op, mensen hebben ook een tunnel visie nodig om nieuwe systemen te vormen en ook dat is een uitdijing naar nieuwe waarnemingshorizon waarin de menselijke pupillen [het zwarte gat de pupil] met behulp van oren van informatie voorziet..De mens lijkt veel op het gebeuren die word ontdekt..

Santander
Santander
6 jaren geleden

Gaten zijn nodig. Stel je eens voor dat we geen neusgaten en andere gaten zouden hebben…

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x