BinnenlandCorona

Kinderen vaccineren tegen corona ‘is bijna misdadig’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei tegen het AD dat het ‘heel erg belangrijk’ is om ook kinderen vanaf 12 jaar in te enten tegen corona. “Dat vormt zelfs een onmisbare bijdrage om het coronavirus te bedwingen in het najaar,” zei De Jonge. “Het helpt als je 12- tot 18-jarigen vaccineert. Het kan, het is veilig. Het Outbreak Management Team zegt dat ook.”

Veel mensen zijn het niet met de minister eens, waaronder ook politici. Tweede Kamerlid Wybren van Haga zei donderdag tijdens het coronadebat: “Met een IFR (infection fatality rate, red.) van 0,00003 procent bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 19 jaar is het bijna misdadig om gezonde kinderen te vaccineren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Volkomen onzinnig

“Ze worden nauwelijks ziek en spelen zo goed als geen rol bij de verspreiding van het coronavirus naar volwassenen,” voegde hij toe. “Vaccineren doe je bovendien voor jezelf en niet voor anderen. Het is daarom volkomen onzinnig om een kleinkind te laten vaccineren om oma te beschermen. Als oma dat graag wil, laat oma zich maar vaccineren. Probleem opgelost.”

“Wij zijn en blijven mordicus tegen het vaccineren van gezonde kinderen,” benadrukte Van Haga. De risicoafweging bij het vaccineren van kinderen valt bijna altijd uit in het nadeel van het vaccin en dus moet je kinderen niet vaccineren, aldus het Kamerlid.

Geen vaccinatieplicht

Van Haga wees er verder op dat er tot drie keer toe een motie is aangenomen waarin de Kamer heeft besloten dat er geen sprake mag zijn van een directe of indirecte vaccinatieplicht.

4.9 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Wat nou als het volk dit wil?
Wie ben ik om het volk tegen te houden? Echter er is altijd een minimale groep die dat niet wil. Zij moeten de vrijheid hebben om dat dus niet te doen.
Een goede democratie beschermt de (kleine) minderheid.

Leven wij nog in een democratie waarbij de (kleine) minderheid wordt beschermd?

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Kinderen Vaccineren met Experimentele Gen-Therapie-Nood-Vaccins is een Oorlogsmisdaad & een Oorlogsverklaring….De Daders van deze misdaden zullen hun Straf zeker niet ontlopen…

linda
linda
2 jaren geleden

ineens weer dit van haga!
wat wil je nou?

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

BIJNA ?

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x