Buitenland

7 jaar geleden een ‘complot’, zou nooit gebeuren volgens Rutte, nu een feit

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!

De onderhandelingen met Oekraïne en Moldavië over het lidmaatschap van de EU kunnen wat de Europese Commissie betreft starten.

Vorig jaar kregen de twee landen van Brussel ‘huiswerk’. Nu hebben ze volgens de Commissie voldoende voortgang gemaakt. Wel komt de Commissie nog met extra voorwaarden. Zo moet Oekraïne meer doen tegen corruptie en minderheden beter beschermen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De EU-leiders bepalen of de onderhandelingen ook daadwerkelijk starten. In de wandelgangen is te horen dat de leiders volgende maand akkoord zullen gaan. De onderhandelingen starten later.

De gevolgen hiervan zijn niet te overzien

Met Oekraïne als volwaardig lid van de EU is Nederland verplicht om het land militair te hulp te schieten ‘met alle beschikbare middelen’. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien, waarschuwt Forum voor Democratie.

De partij wil alles op alles zetten om een formele staat van oorlog met Rusland te voorkomen. “Dit conflict is niet in het Nederlands belang. We moeten daarom stoppen met dit soort provocaties in EU-verband en zo spoedig mogelijk aansturen op vredesonderhandelingen.”

Daarom noemt Rutte het ‘onze oorlog’. Omdat hij al lang weet dat Oekraïne, keihard tegen de wil van Nederlandse burgers, toch bij de EU komt, merkt mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix op.

U wordt belazerd waar u bij staat

Huisarts Martin Voerknecht vraagt: “Waar eindigt de waanzin? Wie neemt de stem van Nederlandse burgers nog serieus?”

Misschien herinnert u zich nog een referendum over een EU-associatieakkoord met Oekraïne. De Nederlanders stemden tegen. ‘Het zal toch niet leiden tot een lidmaatschap van de EU?’ Welnee, luidde het geruststellende antwoord van de autoriteiten. Niet dat iemand dat geloofde, want de EU-trein was allang op stoom, schrijft journalist Joost Niemoller. “U wordt belazerd waar u bij staat.”

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zegt: “Zeven jaar geleden een ‘complot’, zou nooit gebeuren volgens Rutte, nu een feit.”

In 2016 zei premier Rutte dat hij vindt dat Oekraïne ‘nooit lid moet worden van de EU’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André Breems
André Breems
8 maanden geleden

Nederland zei nee en daar blijf ik bij en wanneer komt die NExit om Nederland haar soevereiniteit weer terug te geven!

Edwin
Edwin
8 maanden geleden

Hoe duidelijk wil je het hebben dat Markie Mark het geen hol interesseert wat u en de rest van het land wil. Wat een clown en oplichter.

Mar
Mar
8 maanden geleden

maak die gasten gewoon lid is allang besloten dus toneelspelen is niet meer nodig,een grote farce

Zonnebloem
Zonnebloem
8 maanden geleden

Allemaal mogelijk gemaakt door ONS zwaar te belasten. Wij, het zwaar belaste land van Europa EN het langst doorwerkende volk, die maken het Sinterklaas gedrag mogelijk

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x