Binnenland

Deze schokkende cijfers laten zien wat het betekent om als Nederland voorop te lopen in de klimaatgekte

Help door dit met anderen op je social media te delen!

We staan er weer mooi op. Nederland had de grootste toename (953 procent) in stroomprijzen van de EU ten opzichte van de eerste helft van 2022. Dat is dus bijna 1000 procent. Litouwen volgt op grote afstand met een toename van 88 procent. Gaaf land.

“Nederland is weer koploper in iets! Uiteraard in negatieve zin in plaats van positief,” merkt singer-songwriter Nicky Monreau op. “Knettergek dat we dit als inwoners toestaan!”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gezwets over bestaanszekerheid

Fractievertegenwoordiger van FVD in Amsterdam Tanay Bilgin zegt tegen ministers Sigrid Kaag en Rob Jetten: “Goed gewerkt.”

“Nederland weer bovenaan. Ondertussen allerlei gezwets over bestaanszekerheid, maar deze prijs, van uw eerste levensbehoefte, is het gevolg van andermans groene droom die op uw kosten verwezenlijkt mag worden,” zegt journalist David Boerstra.

Zinloze en peperdure energietransitie

Deze schokkende cijfers van Eurostat laten zien wat het betekent om als Nederland voorop te lopen in de klimaatgekte: de stroomprijzen zijn hier ruim 10 keer zo hard gestegen als in andere EU-landen, reageert Forum voor Democratie.

“FVD wil stoppen met de zinloze en peperdure energietransitie. We moeten weer een rationeel energiebeleid voeren waarbij betaalbaarheid en betrouwbaarheid centraal staan,” vindt de partij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ron
ron
5 maanden geleden

Nederland het beste afbraakland van Europa.
Maar het tij zal keren voor het kartel.

Hugo
Hugo
5 maanden geleden

De waanzinnige regeren hier in Nederland in opdracht van het WEF van KlauSSchwab, want wat nu toch wel heel erg zichtbaar is geworden dat Rutte (VVD) het schoothondje van K Schwab is. en dat de andere partijen als D66, CDA,CU, PVDA/GL en de SOROS partij VOLT hele foute partijen zijn te vergelijken met de NSB partij uit de crisisjaren van de vorige eeuw. 22 november kunnen we daar een eind aan maken, als we met gezond verstand kiezen.

Margie
Margie
5 maanden geleden

Ik ben dat klimaat geneuzel meer dan zat. Nederlanders die hier achteraan lopen zonder in niet alleen knettergek maar ook van die idiote deugkneuzen. Ik deug niet en ben er trots op. Ik doe de dingen die ik altijd al heb gedaan en verander niet. Nooit niet. En die energietransitie zal me aan mijn reet roesten. Geen zonnepanelen hier. En zeker geen warmtepomp. En die windmolens. ? Oprotten met die vogelhakselaars en lawaaimakers. Laat het maar warmer worden. Geen verwarming meer nodig. Nederland. ZEURLAND.

M@®©
M@®©
5 maanden geleden

Bedankt voor Uw stem op VVD,D66,CDA,GroenLinksPvdA,CU.

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x