Mens en Dier

Gideon van Meijeren boos: ‘Dat de Kamer hier niet eens debat over wilde voeren, bevestigt hoe diep dit land gezonken is’

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek naar de politieagent die begin deze maand bij Heerenveen op de 16-jarige Jouke schoot. Die reed op dat moment met zijn trekker weg van een boerenprotest.

Volgens het OM zijn er genoeg redenen voor een onderzoek naar poging tot doodslag. De hoogste politiechef van Noord-Nederland zei eerder al dat de agent ‘een verkeerde inschatting’ heeft gemaakt toen hij zijn wapen trok.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) reageert verbolgen. “Men moest wel wát doen, nadat heel Nederland de duidelijke en schokkende beelden van dit voorval heeft kunnen zien en er veel verontwaardiging is ontstaan. Om de schijn van een functionerende rechtsstaat hoog te houden, wordt er nu één agent opgeofferd. Daarmee is de kous af,” schrijft hij in een Twitterdraad.

Verrot

“Het lijkt zo alsof er sprake is van één rotte appel waartegen opgetreden wordt, in een verder uitstekend en professioneel functionerend politieapparaat. In werkelijkheid is het systeem als zodanig verrot,” benadrukt Van Meijeren.

Het Kamerlid zei na het schietincident: “Dat de politie gericht schiet op boeren, zonder dat sprake is van acuut gevaar, is al zeer zorgwekkend. Dat de politie dit probeert te verdoezelen en er glashard over liegt, toont aan dat geen sprake is van een incident, maar van een door en door corrupt systeem.”

In eerste instantie werd Jouke opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou op de politie zijn ingereden. Op beelden was te zien dat daar geen sprake van was.

Kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat

Van Meijeren: “Het is maar goed dat er beelden zijn die de ware toedracht laten zien, waardoor duidelijk is dat de politie heeft gelogen. Als het niet gefilmd was, zou nu waarschijnlijk niet de agent, maar Jouke worden vervolgd voor poging tot doodslag. De politie zou dan zijn geloofd.”

“Natuurlijk is het terecht dat deze agent vervolgd wordt, maar zolang niet het corrupte systeem zelf wordt aangepakt, is het een kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat. Dat de Kamer hier niet eens een debat over wilde voeren, bevestigt hoe diep dit land is gezonken,” zegt Van Meijeren.

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bep
Bep
8 maanden geleden

Nu maar wachten hoeveel shit deze man weer over zich heen krijgt.
Altijd een afleiding gebruiken voor het echte probleem, dat is één van de grootste problemen waar niet door te komen is. Gelukkig laat Gideon zich de mond niet snoeren.

Mars
Mars
8 maanden geleden

Misschien de media eens gaan aanpakken de spreekbuis van dat satanische drek ?
Door de leugenmedia hebben we zoveel door de leugen gevangen mensen gekregen die elke leugen voor waar aan nemen en elke waarheid voor leugen.

Fransdo
Fransdo
8 maanden geleden

Goed verhaal Gideon, maar hoe bedoel je: ‘het is een kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat’? Het gaat continue mis of ben je die met moordlust in hun ogen er op los rammende politie-agenten op vreedzame demonstranten al weer vergeten?

En dan laat ik het falende rechtssysteem in Nederland nu nog maar even onbesproken. De Trias Politica, wat was dat ook al weer en waar staat dat?

Steven
Steven
8 maanden geleden

Precies… en zo werkt het hele overheidssysteem!
Politie en justitie kunnen gewoon een verhaal verzinnen en daarna jou vervolgen. Is het toevallig gefilmd en er komt ophef over, dan offeren ze gewoon een agentje en gaan weer over tot de orde van de dag!
Nederland is een TERING LAND geworden!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x