Mens en Dier

Gideon van Meijeren boos: ‘Dat de Kamer hier niet eens debat over wilde voeren, bevestigt hoe diep dit land gezonken is’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!

Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek naar de politieagent die begin deze maand bij Heerenveen op de 16-jarige Jouke schoot. Die reed op dat moment met zijn trekker weg van een boerenprotest.

Volgens het OM zijn er genoeg redenen voor een onderzoek naar poging tot doodslag. De hoogste politiechef van Noord-Nederland zei eerder al dat de agent ‘een verkeerde inschatting’ heeft gemaakt toen hij zijn wapen trok.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) reageert verbolgen. “Men moest wel wát doen, nadat heel Nederland de duidelijke en schokkende beelden van dit voorval heeft kunnen zien en er veel verontwaardiging is ontstaan. Om de schijn van een functionerende rechtsstaat hoog te houden, wordt er nu één agent opgeofferd. Daarmee is de kous af,” schrijft hij in een Twitterdraad.

Verrot

“Het lijkt zo alsof er sprake is van één rotte appel waartegen opgetreden wordt, in een verder uitstekend en professioneel functionerend politieapparaat. In werkelijkheid is het systeem als zodanig verrot,” benadrukt Van Meijeren.

Het Kamerlid zei na het schietincident: “Dat de politie gericht schiet op boeren, zonder dat sprake is van acuut gevaar, is al zeer zorgwekkend. Dat de politie dit probeert te verdoezelen en er glashard over liegt, toont aan dat geen sprake is van een incident, maar van een door en door corrupt systeem.”

In eerste instantie werd Jouke opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou op de politie zijn ingereden. Op beelden was te zien dat daar geen sprake van was.

Kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat

Van Meijeren: “Het is maar goed dat er beelden zijn die de ware toedracht laten zien, waardoor duidelijk is dat de politie heeft gelogen. Als het niet gefilmd was, zou nu waarschijnlijk niet de agent, maar Jouke worden vervolgd voor poging tot doodslag. De politie zou dan zijn geloofd.”

“Natuurlijk is het terecht dat deze agent vervolgd wordt, maar zolang niet het corrupte systeem zelf wordt aangepakt, is het een kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat. Dat de Kamer hier niet eens een debat over wilde voeren, bevestigt hoe diep dit land is gezonken,” zegt Van Meijeren.

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bep
Bep
1 jaar geleden

Nu maar wachten hoeveel shit deze man weer over zich heen krijgt.
Altijd een afleiding gebruiken voor het echte probleem, dat is één van de grootste problemen waar niet door te komen is. Gelukkig laat Gideon zich de mond niet snoeren.

Mars
Mars
1 jaar geleden

Misschien de media eens gaan aanpakken de spreekbuis van dat satanische drek ?
Door de leugenmedia hebben we zoveel door de leugen gevangen mensen gekregen die elke leugen voor waar aan nemen en elke waarheid voor leugen.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Goed verhaal Gideon, maar hoe bedoel je: ‘het is een kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat’? Het gaat continue mis of ben je die met moordlust in hun ogen er op los rammende politie-agenten op vreedzame demonstranten al weer vergeten?

En dan laat ik het falende rechtssysteem in Nederland nu nog maar even onbesproken. De Trias Politica, wat was dat ook al weer en waar staat dat?

Steven
Steven
1 jaar geleden

Precies… en zo werkt het hele overheidssysteem!
Politie en justitie kunnen gewoon een verhaal verzinnen en daarna jou vervolgen. Is het toevallig gefilmd en er komt ophef over, dan offeren ze gewoon een agentje en gaan weer over tot de orde van de dag!
Nederland is een TERING LAND geworden!

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x