
Mark Armitage, tot voor kort verbonden aan de California State University, werd pas ontslagen nadat hij een dinosaurusfossiel met zacht, flexibel weefsel had opgegraven. Uit het weefsel, dat nog niet was gefossiliseerd, maakte Armitage op dat het fossiel niet miljoenen jaren oud kon zijn.
Met 30 jaar ervaring is Armitage een expert in zijn vakgebied. Hij heeft in de loop der jaren vele studies gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften. In 2012 ontdekte hij een hoorn van een Triceratops in de Hell Creek-formatie in Montana. Het is de vindplaats van fossielen van wereldberoemde dinosaurussen, zoals Tyrannosarus, Ankylosaurus en Triceratops.
Armitage klaagt de universiteit aan omdat hij vindt dat hij onterecht is ontslagen. De ontdekking kwam voor sommige professoren en studenten als een verrassing. “Dit wijst erop dat dinosauriërs duizenden jaren geleden nog over de aarde zwierven en niet 60 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven,” zo stond in een persverklaring. De paleontoloog meent dat de botten van de Triceratops slechts 4000 jaar oud zijn.
Nadat Armitage het dinosaurusfossiel aan zijn studenten had laten zien, werd hij op het matje geroepen. Er werd gezegd dat de universiteit zijn religieuze denkbeelden niet zou tolereren. In eerste instantie kreeg Armitage van de faculteit biologie te horen dat het een geïsoleerd incident betrof en dat zijn zienswijze zou worden gerespecteerd.
Twee weken na de publicatie van zijn bevindingen over de Triceratops-hoorn in het tijdschrift Acta Histochemica, kreeg Armitage te horen dat er geen geld meer was om zijn werk voort te zetten. Een woordvoerster van de universiteit wilde geen commentaar geven op de kwestie.
De ontdekking van Armitage lijkt in strijd te zijn met de evolutietheorie, die al decennialang wordt omarmd door de universiteit. “Het ontslaan van een werknemer op basis van zijn religieuze overtuigingen is ongepast en illegaal,” zei Brad Dacus, voorzitter van advocatenkantoor Pacific Justice Institute, in een verklaring. “Het is nog alarmerender als dit gebeurt om iemand de mond te snoeren.”
Paleontoloog Mary Schweitzer van de North Carolina State University vermoedt dat het zachte weefsel bewaard is gebleven dankzij ijzer in het bloed van de dinosaurus. Samen met collega’s trof ze zacht weefsel aan in een gefossiliseerd been van een Tyrannosaurus rex. Ze ontdekte dat ijzer een soortgelijk effect kan hebben als formaldehyde, een chemische stof die wordt gebruikt bij balseming.
Anderen zeggen dat uit koolstofdatering blijkt dat een aantal dinosaurusfossielen die in de VS zijn gevonden hooguit 39.000 jaar oud zijn. “Dit is een indicatie dat de conventionele wijsheid over dinosauriërs niet klopt,” aldus New Geology.
[TheBlaze]
Geopolitieke informatieoorlog: “Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa”
Slikken of stikken (video)
Journalist vraagt Rutte waarom hij bij de Bilderbergconferentie is, dit is zijn reactie
Hacker: “NASA poetst UFO’s weg voordat video’s worden vrijgegeven”
Tijdschrift publiceert case-report over man die 3 weken na coronaprik overleed: ‘Heel belangrijk artikel’
“Vaccin tegen baarmoederhalskanker had nooit goedgekeurd mogen worden”
Azarkan haalt hard uit naar Attje Kuiken: ‘Ze waant zich een kruising tussen Jomanda en Gommers’
Kwam Nikola Tesla van Venus? De FBI heeft dit geheime document online gezet
Mijlpaal: hof geeft opdracht tot onderzoek naar mogelijke aanwezigheid grafeenoxide in covidprik