Archeologie

Wetenschapper ontslagen ‘nadat hij 4000 jaar oud dinosaurusfossiel ontdekt’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mark Armitage, tot voor kort verbonden aan de California State University, werd pas ontslagen nadat hij een dinosaurusfossiel met zacht, flexibel weefsel had opgegraven. Uit het weefsel, dat nog niet was gefossiliseerd, maakte Armitage op dat het fossiel niet miljoenen jaren oud kon zijn.

Met 30 jaar ervaring is Armitage een expert in zijn vakgebied. Hij heeft in de loop der jaren vele studies gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften. In 2012 ontdekte hij een hoorn van een Triceratops in de Hell Creek-formatie in Montana. Het is de vindplaats van fossielen van wereldberoemde dinosaurussen, zoals Tyrannosarus, Ankylosaurus en Triceratops.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Armitage klaagt de universiteit aan omdat hij vindt dat hij onterecht is ontslagen. De ontdekking kwam voor sommige professoren en studenten als een verrassing. “Dit wijst erop dat dinosauriërs duizenden jaren geleden nog over de aarde zwierven en niet 60 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven,” zo stond in een persverklaring. De paleontoloog meent dat de botten van de Triceratops slechts 4000 jaar oud zijn.

Nadat Armitage het dinosaurusfossiel aan zijn studenten had laten zien, werd hij op het matje geroepen. Er werd gezegd dat de universiteit zijn religieuze denkbeelden niet zou tolereren. In eerste instantie kreeg Armitage van de faculteit biologie te horen dat het een geïsoleerd incident betrof en dat zijn zienswijze zou worden gerespecteerd.

Twee weken na de publicatie van zijn bevindingen over de Triceratops-hoorn in het tijdschrift Acta Histochemica, kreeg Armitage te horen dat er geen geld meer was om zijn werk voort te zetten. Een woordvoerster van de universiteit wilde geen commentaar geven op de kwestie.

De ontdekking van Armitage lijkt in strijd te zijn met de evolutietheorie, die al decennialang wordt omarmd door de universiteit. “Het ontslaan van een werknemer op basis van zijn religieuze overtuigingen is ongepast en illegaal,” zei Brad Dacus, voorzitter van advocatenkantoor Pacific Justice Institute, in een verklaring. “Het is nog alarmerender als dit gebeurt om iemand de mond te snoeren.”

Paleontoloog Mary Schweitzer van de North Carolina State University vermoedt dat het zachte weefsel bewaard is gebleven dankzij ijzer in het bloed van de dinosaurus. Samen met collega’s trof ze zacht weefsel aan in een gefossiliseerd been van een Tyrannosaurus rex. Ze ontdekte dat ijzer een soortgelijk effect kan hebben als formaldehyde, een chemische stof die wordt gebruikt bij balseming.

Anderen zeggen dat uit koolstofdatering blijkt dat een aantal dinosaurusfossielen die in de VS zijn gevonden hooguit 39.000 jaar oud zijn. “Dit is een indicatie dat de conventionele wijsheid over dinosauriërs niet klopt,” aldus New Geology.

[TheBlaze]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kukumatz
kukumatz
9 jaren geleden

Tja, morrelen aan de ideeën van de gevestigde “wetenschap” is, zoals nu blijkt, een doodzonde. Hoewel er veel verhalen verteld worden door bewoners van dichte oer- en regenwouden, die dinosaurussen zien, over “vreemde dieren”.
Als je al 30 jaar onderzoeker bent, dus expert, dan weet zo’n man wel wat hij zegt en publiceert.
En ook nu blijkt dat het geloof: ” Er werd gezegd dat de universiteit zijn religieuze denkbeelden niet zou tolereren.”, een grote rol speelt in het absurde America van heden ten dagen.
En dit is een volk dat vooraan staat bij het bekritiseren van andere denkwijzen en de mond snoeren wat hun NIET uitkomt.
En dit volk pretendeert de waarheid te spreken en in pacht te hebben!
Heb er zo mijn bedenkingen over.

zwa
zwa
9 jaren geleden

Zo zien we maar weer……
Dinos liepen hier vroeger nog gewoon rond.
In verschillende werelddelen zijn hier bewijzen voor te vinden!
Mayas bewerkten hun akkers er bijv. Mee enz.
Ook ben ik er van overtuigd dat de laatste dinos(draken)uit zijn geroeid in de middeleewen.
En persoonlijk vind ik het ontslag van deze man ook weer bewijs van het feit dat de geschiedenis zoals ze ons laten geloven niet klopt.
hoelang kunnen ze ons nog voor de gek houden.

wie het laatst lacht….

Anton
Anton
9 jaren geleden
Jan Willem
Jan Willem
9 jaren geleden

Op de muur een cambodjaanse tempel is een afbeelding gevonden van een stegosaurus. Wij hebben “pas” sinds de opgravingen en de technologie om de botten te rangschikken een beeld gekregen van hoe ze eruit hebben moeten gezien.
Dus zou de beeldhouwer toch er eentje moeten hebben gezien. Al is het maar van een tekening die generaties is bewaard gebleven.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x