Homepagina » Mens en Dier » ‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’

Dit kabinet slaat door, gaat veel te ver en is eigenlijk helemaal de weg kwijt. Want ondanks dat de besmettingscijfers stabiel en laag zijn, ondanks dat de ziekenhuisopnames stabiel en laag zijn en ondanks dat de intensivecareopnames stabiel en laag zijn, wil dit kabinet Nederland tot een coronadictatuur maken, zei Denk-voorman Tunahan Kuzu tijdens het coronadebat.

“Mensen die zich, om welke reden dan ook, niet willen laten vaccineren, zich niet willen laten testen, worden door dit kabinet buitengesloten. Dat is een schande, dat is drang, dat is buitenproportioneel, dat is tweedeling van de samenleving,” aldus Kuzu.

“En niet alleen trapt dit kabinet hiermee 1,8 miljoen Nederlanders de ellende en de uitsluiting in, niet alleen legitimeert dit kabinet de tweedeling in de samenleving. Dit kabinet bedriegt ook nog eens en houdt zich niet aan de afspraken die de Kamer heeft gemaakt,” zei hij.

Dit kabinet heeft opnieuw gelogen. De heren Rutte en De Jonge hebben gelogen

Hij verwees naar de motie van Kamerlid Azarkan over geen coronavaccinatieplicht. “Met uitzondering van de vaccinatiefanatici van VVD en D66 was de hele Kamer voor,” merkte Kuzu op.

Met de coronapas voeren Rutte en De Jonge een indirecte vorm van vaccinatieplicht in, want als je je niet vaccineert, moet je je laten testen, en als je dat niet doet, kun je niet naar een café, restaurant, bioscoop of theater, zei hij.

Kuzu liet een bord zien met daarop uitspraken die minister De Jonge op 22 april 2020 in EenVandaag heeft gedaan over een indirecte vaccinatieplicht: “Dat gaan we namelijk niet doen. Sterker nog, ik denk dat we dat ook wettelijk onmogelijk moeten maken. Want vrijwillig is vrijwillig, dus vrijwillig is niet stiekem alsnog verplicht, maar dan via een andere route.”

“Dit kabinet heeft opnieuw gelogen. De heren Rutte en De Jonge hebben gelogen,” benadrukte Kuzu. “Wat de heer De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren.”

Dat is tegen de uitspraak die de Kamer heeft gedaan

Hij liet ook een bord zien met uitspraken van premier Rutte. “Als er geen vaccinatieplicht is, dan neem ik juridisch aan dat het ook niet mogelijk is om mensen te dwingen. Dat kan gewoon niet. Dat kan gewoon niet. Dus ook bedrijven kunnen dat dan niet opleggen als voorwaarde,” zei Rutte vorig jaar tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

“Ook de premier loog glashard. Wat het kabinet nu doet, is het invoeren van een vaccinatieplicht. Dit als voorwaarde toepassen, betekent drang,” stelde Kuzu. “Dat is tegen de uitspraak die de Kamer heeft gedaan. Concluderend: dit kabinet liegt. Dit kabinet voert tweedeling in de samenleving opnieuw in. Het kabinet houdt Nederland in een coronadictatuur.”

4.7 96 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
1 maand geleden

Het is gewoon het WEF script wat deze fascisten volgen, straks ook in Nederland, stap voor stap…
https://nos.nl/artikel/2398063-italiaanse-werknemers-verplicht-tot-coronatoegangsbewijs-eerste-europese-land-dat-zo-ver-gaat

Geen schaap
Geen schaap
1 maand geleden

Rutte 2020: geen klachten, laat je niet testen.
Hugo 2021: zonder vaccin ga je dood.

Raar, maar ik heb 2020 overleefd zonder vaccin, dus ik kan wel zonder. Hugo, neem jij mijn 20 boostershotjes maar, samen met je familie. Zullen we maart 2022 nog eens gaan praten ? Of hebben jullie dan tulpen op je buik groeien ?

Ik dacht het niet. Ratten zijn sneller en slimmer dan muizen. Ratten verlaten het zinkende schip alvorens het met man en muis vergaat.

Ook schuilen in de bunkers gaat niet werken. Daarboven staat een woedende menigte klaar om jullie te lynchen voor al de leugens en bedrog die jullie verkochten.

Hugo, mocht je dit lezen. Kies eieren voor je geld. Onze wraak is niet zoet.

Steve Shit
Steve Shit
1 maand geleden

De politiek is 1 al leugen.
Zijn het wel 1,8 miljoen ongevaccineerden?
Volgens mij zijn het er velen meer, ivm de coronapas drang cq dwang.
Of het gaat zich echt om de bonussen die uitgekeerd worden aan diverse kamerleden, denk aan Rutte, de Jonge, Paternotte enz.
Goed van Denk, FvD, en PVV, dat ze zich ervoor inzetten, en de criminelen aan de tand voelen.

Elise
Elise
1 maand geleden

Partij Denk is goed bezig, maar of het helpt? Sp is trouwens ook tegen de coronapas.
On topic of ook niet. Kaag de heks treedt af(motie van afkeuren) als minister van Buitenlandse zaken, maar blijft wel kamerlid en als D66 leider. Dus stelt dit weer eens niks voor.

x

Check Also

de jonge

Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge ...

agema

Fleur Agema woest: druk op de zorg ‘is regelrecht de schuld van D66’

Vaccineren doe je ook om een 55-jarige ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

100
0
We lezen graag je reactie!x