Universum

Verborgen, extra dimensies in het heelal. Dit is hoe we ze kunnen vinden

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verborgen dimensies in het heelal kunnen rimpelingen teweegbrengen in onze realiteit. Het waarnemen van deze extra dimensies kan enkele van de grootste mysteries in het universum helpen oplossen.

Natuurkundigen vragen zich al lange tijd af waarom de zwaartekracht in vergelijking met andere fundamentele krachten zo zwak is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dit komt mogelijk omdat een deel ervan weglekt naar extra dimensies die buiten de drie ruimtelijke dimensies bestaan die wij kunnen zien.

Grote uitdaging

Het waarnemen van extra dimensies is echter een grote uitdaging. Wetenschappers hopen dat ze opduiken tijdens experimenten met de Large Hadron Collider (LHC).

Ze hebben hun hoop ook gevestigd op zwaartekrachtgolven, rimpelingen in de ruimtetijd die worden veroorzaakt door de beweging van enorme objecten.

“Als er extra dimensies zijn in het heelal, kunnen zwaartekrachtgolven zich naar iedere dimensie begeven, zelfs de extra dimensies,” zei Gustavo Lucena Gomez van het Max Planck Instituut in Duitsland.

Niet waar te nemen

Hij heeft berekend hoe extra dimensies de zwaartekrachtgolven zouden beïnvloeden. De extra dimensies bleken de ‘normale’ zwaartekrachtgolven te veranderen, waardoor de ruimte op een specifieke manier vervormde.

Lucena Gomez hoopt deze vervormingen op te pikken met behulp van detectoren.

De extra dimensies bleken ook een ‘enorme toren’ van extra zwaartekrachtgolven te genereren, maar met huidige technologieën zijn deze golven niet waar te nemen, aldus Lucena Gomez.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Michaël
Michaël
7 jaren geleden

Er zijn helemaal geen verborgen dimensies in het heelal . Het heelal is zo dood als een mineraal en wat wij zien is slechts ‘beeld’ of Maya ! De Goden / Engelen werken niet meer doorheen de mens ,zoals in de tijden van Atlantis nog wel het geval was …, daarom gebeurde immers de zondvloed ,de krachten op aarde werden herverdeeld , alles werd anders , ,de Goden gingen weg ,en de mens kreeg een vrije wil om zichzelf met de tegenmachten uit te zetten ,. Dit is de ware betekenis van Satanas in de bijbel !Ook zwarte gaten bestaan niet en zijn slechts een materialistische voorstelling van wetenschappers die de ‘geest’ niet erkennen en de ruimte linken aan de tijd (Einstein) . De zwaartekracht is een geestelijke kracht, een oprichtingskracht om de ontwikkeling van de mens tov de tegenmachten (Ahriman /Satan en de greys) te bevorderen mits de bijstand van de goede engelen en de Christusimpuls te volgen.

Abel
Abel
7 jaren geleden

P R ? (Perry Rhodan?)

Justin
Justin
7 jaren geleden

Dus zwaartekracht lekt weg naar andere dimensie’s en komt ook weer terug als vervormde zwaartekracht dmv een gigantische rimpeling die de aarde passeert en dat wordt op zijn beurt weer veroorzaakt door iets gigantisch die die zwaartekracht golf in beweging zet, tsja…klinkt allemaal vergezocht en dat klopt ook want het komt van ver ahahhah
Maar hoe dan ook ze zijn er weer even zoet mee ,zo’n dure installatie losgepeuterd en hoppa weer voor jaren werk om te onderzoeken hoe het nu toch met die golf zit die ooit begon te rimpelen door de kosmos .Ga de woestijn benatten man dat is tenminste nuttig.Er zit trouwens een enorme zee onder de woestijnen(en)

Aluhoedje
Aluhoedje
7 jaren geleden

Die lhc is pure geldverspilling. Er is al eerder uit simulaties gebleken dat de ruimte, letterlijk het vacuüm 5x zwaarder moet zijn dan alle massa en energie samen om überhaupt tot vorming van planeten te komen. Dit houdt dus is dat de schijnbaar lege ruimte 5x zwaarder is dan alle materie. Er is natuurlijk wel erg veel ruimte. Tijd kun je uitdrukken als de halveringswaarde van atomen. Die halveringswaarde wowordt naar mijn mening veroorzaakt door de kroning die het zonnestelsel maakt door het rondje wat we elke 26000ish jaar maken om het zwarte gat van de melkweg. De zon staat in verbinding met dat zwarte gat via de instant zwartekrachtgolf. De zwaartekracht op aarde trekt niet, maar duwt vanuit de ruimte. Zo worden wij gedouwd door het zwarte gat. Het is geen extra dimensie, maar simpelweg een natuurwet die nog niet in kaart gebracht is. Extra dimensies bestaan niet! @A@Admin typen op deze site is nog steeds een ramp! Graag nou eindelijk eens een fix!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x