Homepagina » Universum » Verborgen, extra dimensies in het heelal. Dit is hoe we ze kunnen vinden
Verborgen, extra dimensies in het heelal. Dit is hoe we ze kunnen vinden

Verborgen, extra dimensies in het heelal. Dit is hoe we ze kunnen vinden

Verborgen dimensies in het heelal kunnen rimpelingen teweegbrengen in onze realiteit. Het waarnemen van deze extra dimensies kan enkele van de grootste mysteries in het universum helpen oplossen.

Natuurkundigen vragen zich al lange tijd af waarom de zwaartekracht in vergelijking met andere fundamentele krachten zo zwak is.

Dit komt mogelijk omdat een deel ervan weglekt naar extra dimensies die buiten de drie ruimtelijke dimensies bestaan die wij kunnen zien.

Grote uitdaging

Het waarnemen van extra dimensies is echter een grote uitdaging. Wetenschappers hopen dat ze opduiken tijdens experimenten met de Large Hadron Collider (LHC).

Ze hebben hun hoop ook gevestigd op zwaartekrachtgolven, rimpelingen in de ruimtetijd die worden veroorzaakt door de beweging van enorme objecten.

“Als er extra dimensies zijn in het heelal, kunnen zwaartekrachtgolven zich naar iedere dimensie begeven, zelfs de extra dimensies,” zei Gustavo Lucena Gomez van het Max Planck Instituut in Duitsland.

Niet waar te nemen

Hij heeft berekend hoe extra dimensies de zwaartekrachtgolven zouden beïnvloeden. De extra dimensies bleken de ‘normale’ zwaartekrachtgolven te veranderen, waardoor de ruimte op een specifieke manier vervormde.

Lucena Gomez hoopt deze vervormingen op te pikken met behulp van detectoren.

De extra dimensies bleken ook een ‘enorme toren’ van extra zwaartekrachtgolven te genereren, maar met huidige technologieën zijn deze golven niet waar te nemen, aldus Lucena Gomez.

[New Scientist]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Michaël schreef:

  Er zijn helemaal geen verborgen dimensies in het heelal . Het heelal is zo dood als een mineraal en wat wij zien is slechts ‘beeld’ of Maya ! De Goden / Engelen werken niet meer doorheen de mens ,zoals in de tijden van Atlantis nog wel het geval was …, daarom gebeurde immers de zondvloed ,de krachten op aarde werden herverdeeld , alles werd anders , ,de Goden gingen weg ,en de mens kreeg een vrije wil om zichzelf met de tegenmachten uit te zetten ,. Dit is de ware betekenis van Satanas in de bijbel !Ook zwarte gaten bestaan niet en zijn slechts een materialistische voorstelling van wetenschappers die de ‘geest’ niet erkennen en de ruimte linken aan de tijd (Einstein) . De zwaartekracht is een geestelijke kracht, een oprichtingskracht om de ontwikkeling van de mens tov de tegenmachten (Ahriman /Satan en de greys) te bevorderen mits de bijstand van de goede engelen en de Christusimpuls te volgen.

  3 likes
  • ga spelen schreef:

   Ik hoop oprecht dat je psychologische hulp krijgt als je echt gelooft wat je verteld.
   Lees het nog een keer door en besef dat er geen enkel bewijs is voor je hersenspinsels.
   zoek professionele hulp aub

   11 likes
   • henk schreef:

    Zwaartekracht lekt weg naar andere dimensie’s

    Dat moest je een aantal jaren geleden ook niet zeggen, dus wie heeft er nu hulp nodig?

    2 likes
    • Sebastiaan schreef:

     Het vermoeden bestaat dat zwaartekracht weglekt naar andere dimensies, waardoor we het hier zo weinig meten.

     Er zit een verschil tussen in de stelligheid waarmee feiten gepresenteerd worden ;).

     Wat de beste man voorstelt in het artikel is een manier vinden om zijn berekeningen (puur theoretisch) al dan niet in werkelijkheid te kunnen staven.

     2 likes
   • Michaël schreef:

    Het bewijs is eigenlijk jouw soort van reaktie , die bewijst immers dat je je blijkbaar geraakt voelt en gedwongen voelt alzo te reageren omdat ik de waarheid in petto heb en hier neerzet !

    0 likes
   • De Vriendt Koen schreef:

    verteld met een D, een beetje simpel misschien?

    0 likes
  • StefanZ schreef:

   Burp !!! wat een onzin…

   5 likes
  • Elise49 schreef:

   Ik ben het met Michael eens. Alleen ik houd/zie het puur op basis natuurwetten. Wat uiteindelijk op hetzelfde neerkomt.
   Er is daar niks. De mooie kleuren plaatjes over de melkweg/planeten etc zijn door ons zelf ingevuld.
   Mensen moeten echt eens Exact gaan leren. Leren hoe lichtgolven/frequenties etc werkt. Waarom wij kleuren zien.
   Basis natuurwetten energie: + energie en + energie=+, – en -=+, + en -=+ en – en + wordt plus.
   Bij deze vier wetten is de = de piek van de energiebotsing die zorgt voor samensmelting of ontploffing van de elementen/stoffen. Daarna heb je dus een andere stof of er blijft niks over. In de natuur gebeuren die botsingen in balansvorming. De tijd die de natuur over doet is over het algemeen heel lang.
   Als de mens dit doet, dan speel je met die balansvorming en dat kan heel gevaarlijk zijn. Denk aan de atoombom. Wat heb je hier als mens aan? NIKS. Wat heeft de aarde hieraan? NIKS.
   Men moet als de sodemieter bedenken hoe speciaal de aarde en alles wat er op leeft zelf is.
   Lees eens zuurstof wiki. Bij bepaalde langdurige druk op de stof zuurstof kan de stof veranderen in giftig zuurstof. Dus een kleine toevoeging(druk/andere stof)/veranderingen in de luchtlagen door de mens zelf kan alles uitmoorden. NU WAKKER! TECHNOLOGIE IS GIF.

   2 likes
 • Justin schreef:

  Dus zwaartekracht lekt weg naar andere dimensie’s en komt ook weer terug als vervormde zwaartekracht dmv een gigantische rimpeling die de aarde passeert en dat wordt op zijn beurt weer veroorzaakt door iets gigantisch die die zwaartekracht golf in beweging zet, tsja…klinkt allemaal vergezocht en dat klopt ook want het komt van ver ahahhah
  Maar hoe dan ook ze zijn er weer even zoet mee ,zo’n dure installatie losgepeuterd en hoppa weer voor jaren werk om te onderzoeken hoe het nu toch met die golf zit die ooit begon te rimpelen door de kosmos .Ga de woestijn benatten man dat is tenminste nuttig.Er zit trouwens een enorme zee onder de woestijnen(en)

  4 likes
 • Aluhoedje schreef:

  Die lhc is pure geldverspilling. Er is al eerder uit simulaties gebleken dat de ruimte, letterlijk het vacuüm 5x zwaarder moet zijn dan alle massa en energie samen om überhaupt tot vorming van planeten te komen. Dit houdt dus is dat de schijnbaar lege ruimte 5x zwaarder is dan alle materie. Er is natuurlijk wel erg veel ruimte. Tijd kun je uitdrukken als de halveringswaarde van atomen. Die halveringswaarde wowordt naar mijn mening veroorzaakt door de kroning die het zonnestelsel maakt door het rondje wat we elke 26000ish jaar maken om het zwarte gat van de melkweg. De zon staat in verbinding met dat zwarte gat via de instant zwartekrachtgolf. De zwaartekracht op aarde trekt niet, maar duwt vanuit de ruimte. Zo worden wij gedouwd door het zwarte gat. Het is geen extra dimensie, maar simpelweg een natuurwet die nog niet in kaart gebracht is. Extra dimensies bestaan niet! @[email protected] typen op deze site is nog steeds een ramp! Graag nou eindelijk eens een fix!

  1 likes
  • Dwangbuis toerist schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens, alles word plat gedrukt, daarom is de aarde niet rond maar plat.

   Wij leven in een 2 dimensionale wereld waar tijd de illusie geeft van diepte.
   Maar alles is plat.

   Als je recht op gaat staan in een 2 dimensionale wereld
   dan kan dat eigenlijk niet, je ondervind dan een kracht die dat tegen gaat ,Zwaarte kracht.

   We worden onderdrukt.
   Dat was niet altijd zo, wanneer gaat de Cabal de schakelaar weer in de juiste stand zetten zodat wij terug kunnen ploppen?

   3 likes
  • Joke schreef:

   Niks mis mee, met het typen op deze site.
   Zoek het bij je zelf.

   0 likes
 • Defixiones schreef:

  Zwaartekracht is slechts een onbewezen theorie en zwarte gaten zijn slechts theorie.
  Geen idee wat zij daar werkelijk aan het doen zijn, maar extra dimensies proberen te bewijzen aan de hand van theorieën lijkt mij behoorlijk infantiel.

  3 likes
  • Michaël schreef:

   Een grote waarheid wat je daar zegt ! De wetenschappers sjoemelen met theorieen en natuurkrachten omdat zij de geest ontkennen en alles moet uit deeltjes en golven bestaan , maar zij zo erg gefrusttreerd die lui, omdat ze voor de zwaartekracht geen antwoord weten , hihi..natuurlijk weten ze daar geen antwword op ,want zwaartekracht is de meest geestelijke kracht die er bestaat om de wereld in haar vorm te houden en de ontwikkeling van de mens geestelijk te laten vooruitgaan , en zoals elk beschaafd mens weet is geest gelijk aan vorm en komt vorm (zoals het fysieke mensenlichaam) uit de geest voort , maar alleen infantiele primaten weten dat dus blijkbaar niet ,juist daarom moeten ze ingewikkelde en dure hebbedingetjes en speelgoed hebben waarvan wij de betaler zijn om het Higgs deeltje (Godsdeeltje ) te kunnen bewijzen ,maar wat bleek enig ejaren heleden met de LHC ? Die wetenschappertjes l$kregenerg last van ufootjes (google maar eens op LHC en ufos ) de ahrimanische wezens en de greys waren op bezoek gekomen met hun ufootjes in hun tunnelletjes waarin ze zogen deeltje afschieten … en hadden hen bij bun neus gepakt en dan maar ontkennen hee …

   1 likes
   • Michaël schreef:

    UFOs Causing Problems at the Large Hadron Collider (LHC)UFOs Causing Problems at the Large Hadron Collider (LHC)

    0 likes
   • dRiz schreef:

    Unidentified FALLING objects.
    De buizen waarin de fotonen worden versneld, en de uiteindelijke kamer waarin de deeltjes op elkaar ‘klappen’, moeten geheel vrij zijn van welke atoom dan ook.
    Een losse atoom (lees; vervuiling) kan het experiment beïnvloeden, en daarnaast voor gigantische problemen zorgen; stel je voor dat het deeltje op de foton klapt.

    Er zijn instrumenten toegepast welke kunnen detecteren of zo’n losse atoom in het pad van een de fotonen is gekomen. Worden deze instrumenten aangesproken, dan worden de twee fotonen ‘gedumped’, om de veiligheid te kunnen borgen.

    0 likes
 • Nea schreef:

  Ah! Daar is de verpleegster om de ochtendmedicatie uit te delen! Fliep-tuut.

  2 likes
 • faye schreef:

  Wat zijn we simpel Ayla Anna, eerst wordt door mensen, dus niet door God, alles op alles gezet om er zo’n groot mogelijke rotzooi van de maken, zoveel mogelijk mensen hersenspoelen via de media, afleiden, misleiden.
  Mensen die nog zelf kunnen denken worden gedemoniseerd, uit de maatschappij gezet, afgeserveerd.
  Mensen worden vergiftigd met medicijnen, slecht voedsel, op scholen en universiteiten wordt verkeerde informatie doorgeven.
  Oorlogen worden op valse gronden gestart, landen leeggeroofd, false flags, daar wereldwijd over liegen zodat niemand nog weet hoe het zit en dan zeggen dat God niet bestaat.
  Een ding wat God zeker niet is is een poppenspeler die met alle touwtjes in handen ook jouw handelingen verricht, we hebben namelijk allemaal een vrije wil.
  We zijn verantwoordelijk voor onze eigen daden, what goes around comes around.
  Net zo lang tot je weet hoe het hoort, een vredelievend mens zijn.
  Maar ga rustig door met God te schuld geven.

  2 likes
 • Abel schreef:

  P R ? (Perry Rhodan?)

  0 likes
 • Richard schreef:

  Ik zal ten hemel opklimmen, ik zal mijn troon boven de sterren Gods verhogen; en ik zal mij zetten op de berg der samenkomst aan de zijden van het noorden. Ik zal boven de hoogten der wolken klimmen, ik zal de Allerhoogste gelijk worden. (Jesaja 14:13-14).

  0 likes
 • Ayla Anna schreef:

  Nou Micheal, Ik kan je verzekeren dat god niet bestaat, en waarom weet ik dat, jou god moet een god van liefde zijn, maar ik zie geen liefde voor zijn schapen, hij is de sadist die geniet van alle ellende op de aarde, dus de god van liefde bestaat niet
  Satan bestaat alleen onder de mensen die elkaar vernietigen die is dan jou god nog te slim af, En we leven in 2017 en niet mee in de middeleeuwen.. dus wordt wakker

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Stem af universum

  Afstemmen op het universum

  Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

  >