Het Complot

“Aanslag Charlie Hebdo draagt stempel van geheime diensten”

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jean-Marie Le Pen, erevoorzitter van de rechts-nationalistische politieke partij Front National, heeft volgens een Russische krant gezegd dat de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo ‘de stempel van geheime diensten draagt’. Hij gaf later een verklaring waarin hij de uitspraak ontkende en zei dat zijn betoog onjuist was vertaald.

De 86-jarige Le Pen betwijfelt of de broers Saïd en Chérif Kouachi de aanval konden hebben gepland en uitgevoerd zonder dat de inlichtingendiensten ervan op de hoogte waren, aldus de krant Komsomolskaya Pravda.

“Ik denk niet dat de Franse autoriteiten achter deze misdaden zitten, maar ze hebben er wel voor gezorgd dat deze aanslag kon gebeuren,” zei hij. Het feit dat het identiteitsbewijs van één van de broers in de vluchtauto is gevonden, is voor Le Pen mogelijk bewijs voor de betrokkenheid van inlichtingendiensten.

"Aanslag Charlie Hebdo draagt stempel van geheime diensten"
Jean-Marie Le Pen (AFP)

De achtergelaten ID-kaart doet hem denken aan de aanslagen op 11 september 2001. Toen werd tussen de brandende puinresten van het World Trade Center op magische wijze het onbeschadigde paspoort van één van de vermoedelijke kapers gevonden.

Le Pen sloot zich niet aan bij de wijdverbreide steunbetuiging ‘Je Suis Charlie’ na de aanslag in Parijs. Hij liep ook niet mee in de mars ter ere van de slachtoffers. “Je ne suis pas Charlie,” zei hij volgens Le Figaro in zijn videobloog. Hij betreurt de dood van de redactieleden van het weekblad, maar ziet de mars als een ‘door de media geënsceneerde bijeenkomst’.

Bij de aanval op de redactie van Charlie Hebdo kwamen 12 mensen om het leven. De verdachten werden later gedood toen ze een man gijzelden in een drukkerij in het plaatsje Dammartin-en-Goële.

[Le Figaro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
7 jaren geleden

Het is wel duidelijk dat we bij de neus genomen worden .

Wat “de elite” doet is veelal ingebed in rituelen, één daarvan is dat hetgeen ze uitvoeren openbaar gemaakt moet worden. Deze opzet heeft wel iets weg van die signatuur, het wel vertellen aan het grote publiek, maar op zo’n manier dat niemand het gelooft of er overheen leest of kijkt

Liquid
Liquid
7 jaren geleden

Le Pen, ‘fijne’ man, volgens een Russische krant, ook zo ‘betrouwbaar’.

Voorlopig zie ik alleen meningen, veronderstellingen, aannames, napraterij en de meest wilde theorieën.

Gerard
Gerard
7 jaren geleden

Anders gooien ze in de volgende editie ook even een spotprent erin met; paar gemaskerde mannen die de redactie kapot schieten? Humor toch? Vrijheid van meningsuiting toch?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

66
0
We lezen graag je reactie!x