Buitenland

Amnesty publiceert onthutsend rapport over burgerdoden door aanvallen Amerikaanse coalitie in Syrië

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coalitietroepen onder leiding van de VS moeten hun militaire operaties in Syrië grondig onderzoeken en de resultaten publiek maken. Dat stelt Amnesty International.

De organisatie onderzocht 11 aanvallen van de coalitie tegen Islamitische Staat (IS) waarbij zo’n 300 burgers zijn gedood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Amnesty stuurde het rapport eind vorige maand naar het Amerikaanse ministerie van Defensie, maar ontving tot op heden geen antwoord.

Zwaar onderschat

Het rapport is een analyse op basis van verschillende bronnen, waaronder ooggetuigen van aanvallen, foto’s, video’s en satellietbeelden.

De beschikbare gegevens suggereren dat het US Central Command (CENTCOM) mogelijk niet de nodige voorzorgsmaatregelen nam om burgers te beschermen en onwettige aanvallen uitvoerde waarbij burgers werden gedood.

“We vrezen dat de door de VS geleide coalitie zwaar onderschat welke impact hun operaties hebben op burgers in Syrië,” aldus Amnesty-onderzoeker Lynn Maalouf.

“Het beschikbare bewijsmateriaal doet sterk vermoeden dat de coalitie onvoldoende stappen ondernam om schade aan burgers te vermijden. Sommige aanvallen zijn mogelijk buitenproportioneel of willekeurig.”

Niet-transparante houding

“Het is de hoogste tijd dat de volledige omvang van de schade op burgerdoelen in Syrië openbaar wordt en dat er een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek wordt gestart,” klinkt het.

Amnesty vroeg ook aan het Belgische kabinet of het betrokken was bij één van de 11 incidenten. Het kabinet van minister Vandeput weigerde echter te antwoorden op vragen.

De mensenrechtenorganisatie is erg bezorgd over de niet-transparante houding van de Belgische regering.

Onmogelijk

“Het is betreurenswaardig dat België geen informatie wil vrijgeven over uitgevoerde aanvallen in Syrië en de eventuele impact op burgers,” zegt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.

“Controle op mogelijke mensenrechtenschendingen door het middenveld en publiek is zo onmogelijk,” voegt hij toe.

Amnesty zegt dat bij vorige burgerdoden, in Pakistan of Afghanistan, vaker is gebleken dat de Amerikaanse legerleiding niet happig is om de eigen schendingen van mensenrechten te onderzoeken of om verantwoordelijkheid te nemen.

[Amnesty]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Zou je anders verwachten dan van terreurgroep VS en de vazalstaten, Amnesty???

Phlipinus
Phlipinus
7 jaren geleden

Ze wijzen liever met de vinger naar de Russen of het Syrische leger, maar naar zich zelf verwijzen, neen dat kan niet, dat past niet in het plaatje dat de Russen en Assad de slechteriken zijn.

Roy
Roy
7 jaren geleden

Er staat bij het artikel ook een stukje over de russen.. Vooral het laatste zinnetje even lezen…

“Amnesty International has researched and published findings on violations of international humanitarian law and human rights violations, including war crimes and crimes against humanity, committed by several parties to the conflict in Syria, namely: the Syrian government and its allies (including Russia), who are responsible for the vast majority of violations”

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Duidelijk vb. van de bekende propaganda door A.I.; waarvoor het is opgericht (zie bronnen hieronder). Een beetje alle partijen van slachtingen betichten, als rookgordijn om vooral het beeld van de goede NAVO en de slechte landen die hun soevereiniteit verdedigen erin te blijven hameren. Alsmede voor de PR voor de eigen profilering.

We weten dat de NAVO zelfs zover gaat als het fabriceren van ‘bewijzen’/onderste stenen. (Bellingcat, aka. Moses Brown, iswm. de gecontroleerde media, en nazi-NAVO-landen; Koenders, Sjaan Hennis).

15’44: Eric Draitzer, Boiling Frog Post over A.I.: ‘Propaganda Mouthpiece’ voor de State Department; A.I. runt publiciteitcampagnes ‘To Sell The War’.
Zie 16’57: USAirForce piloot: “Shooting Fish in a Barrel”,
hoe de US AIRFORCE een raid uitvoerde op vluchtende burgers in Irak. Zie 17’16: Francis Boyle (ex. bestuurslid A.I.) over A.I.: “adjunct to the State Department”;
en hoe MSF dienstbaar is aan de Franse Inlichtingendienst.
https://www.youtube.com/watch?v=10JT7SQxp68

Als A.I. enigszins geloofwaardig zou zijn, zou het het onnozele publiek infomeren over het hoe en waarom van de wapenstromen en huurlingen van het Westen naar IS. Dat is uitvoerig gedocumenteerd, en voor eenieder publiekelijk toegankelijk – alleen de media kijken zorgvuldig de andere kant op . . .

NATO as a “State sponsor of terrorism”.
http://www.globalresearch.ca/when-terrorism-becomes-counter-terrorism-the-state-sponsors-of-terrorism-are-going-after-the-terrorists/5496051?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

Wordt Syrie net als Libie, Afghanistan, Irak – zwart gemaakt met valse beschuldigingen, en naar nep-democratie gebombardeerd;
Gisteren is de EU door de globalisten ingenomen dmv. het stille wapen in deze smerige oorlog: CETA. – legalisering van ecocide, genocide (Global Health Care), en meer politiek correct fascisme. We staan er nog bij te juichen ook! 0,1-0,2% extra groei – misschien; en al onze vrijheden daarvoor wéggeven . . . Heef allemaal met elkaar te maken. De slachtpartijen in Syrië worden mogelijk gemaakt met de belastingen die u daarvoor aan de Staat overmaakt.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x