Buitenland

Aanslag Luik en de kalasjnikov

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Luik zijn vanmiddag granaten gegooid naar een bushokje met mensen op het Place Saint Lambert, waar één van de grootste kerstmarkten van Europa gehouden wordt.

Er werd ook in het rond geschoten met een kalasjnikovgeweer. Eerder op de dag werd in Luik al een wijk afgesloten omdat een man zichzelf dreigde op te blazen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook zouden eerder drie gewapende mannen uit het justitiepaleis van de stad zijn ontsnapt. Twee mannen zijn intussen aangehouden. De Belgische hulpdiensten hebben een rampenplan in werking gesteld. Het plein is hermetisch afgesloten omdat er mogelijk nog granaten liggen.

Het Belgische crisiscentrum gaat uit van één dader, die Nordine Amrani heet. Er zijn officieel vier doden, waaronder de dader zelf. Aanvankelijk werd gemeld dat er nog een tweede dader was. De 29-jarige Amrani was een wapenfreak die volgens sommige bronnen zelfs over oorlogswapens beschikte. Zo zou er ooit een kalasjnikov bij hem gevonden zijn. Hij wist ook hoe hij wapens kon monteren. Voorlopig is er geen sprake van banden met terroristische organisaties, zo meldt VRT.

Kalasjnikovgeweer

De Belgische politie heeft gisteren tijdens een huiszoeking een kalasjnikovgeweer aangetroffen bij een ‘fundamentalist’ van Sharia4Belgium, een verwante Al Qaida-organisatie. Moet dit een aanslag van Al Qaida voorstellen?

De NOS meldde overigens dat Sharia4Holland steeds meer in de openbaarheid treedt, maar dat het volgens de AIVD geen echte organisatie is. Vorige week werden in Amsterdam twee Belgische leden van Sharia4Holland gearresteerd, nadat ze daar een debat over liberale islam hadden verstoord.

Bronnen: Telegraaf.nl en Demorgen.be

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x