Buitenland

“EU staat aan de rand van de afgrond, hel en verdoemenis niet uitgebroken na Brexit”

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eurofiele media en EU-Commissaris Juncker waarschuwden dat Groot-Brittannië hel en verdoemenis te wachten zou staan als de Britten voor een Brexit zouden kiezen. NRC Handelsblad noemde de Britse politieke partijen ‘stuurloos’. En The Economist kopte ‘Anarchy in the UK’.

Het is rustig in de Britse straten en ook de Britse handel gaat gewoon door. Hoe anders is de situatie in EU-landen als Frankrijk en België, waar al geruime tijd wordt gestaakt. In Bulgarije spreekt de premier zich openlijk uit tegen de door de EU aangejaagde uitbreiding van de NAVO-macht in Oost-Europa.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op Cyprus pleit de regering voor het opheffen van de EU-sancties tegen Rusland, mede omdat het eiland zelf lijdt onder de sancties. In Denemarken zwelt na de Brexit de roep om een EU-referendum aan.

Opvallend stil

In Duitsland staat Deutsche Bank op klappen en wordt er openlijk gebedeld om 150 miljard euro belastinggeld om de boel bij elkaar gehouden. Griekenland ligt nog steeds op z’n gat. In Italië hebben de banken 360 miljard euro aan slechte leningen uitstaan. Ze lijken op het punt van ineenstorten te staan.

In Luxemburg is het opvallend stil rond LuxLeaks, het schandaal waarbij het land van Juncker multinationals hielp met belastingontwijking. Zullen we nog even doorgaan?

Volgens eurofiele media en politici is er geen leiderschap in Londen. Kijk naar het vertrek van Nigel Farage als leider van UKIP, zo klinkt het. Maar dat Farage na 10 jaar vertrekt is niet vreemd, schrijft historicus Patrick van Schie. Zelden ziet een partij zo volledig haar voornaamste doelstelling verwezenlijkt als UKIP onder Farage.

Schandelijk

Groot-Brittannië staat volgens Van Schie allerminst aan de rand van de afgrond, zoals eurofiele kranten en politici beweren. Hij vindt het schandelijk dat een dergelijk beeld wel door EU-politici wordt opgeroepen.

Ondertussen tolt de euro van crisis naar crisis, brengt de ECB-president met zijn rentebeleid aan de economie en de pensioenen onnoemelijke schade toe en willen eurocraten als Juncker de burgers nog meer top down-richtlijnen door de strot duwen, zegt hij.

Het is goed mogelijk dat de Britten in de toekomst opgelucht vaststellen dat zij niet met de EU in de afgrond terecht zijn gekomen, besluit Van Schie.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Brexit of niet, het wordt gewoon tijd dat de alle rijksten hun rijkdom onder de armen verdelen, dan hoeft de EU ook niet aan het randje van de afgrond te staan en komt Europa en de Planeet vanzelf in evenwicht.

Droogtrommel
Droogtrommel
7 jaren geleden

De Britse regering is maar wat blij om uit de EU tezijn, het is 1 grote comedie. Voor het publiek waren ze er tegen, en thuis lachen ze zich dood. En wij zitten straks op de blaren.

StefanZ
StefanZ
7 jaren geleden

Precies, er wordt een doom scenario aan de Europese bevolking voorgelegd, die NERGENS op gestoeld is. Het VK trilt wat na, na de Brexit, maar veert ook weer op en het is gewoon handel als vanouds. WIJ zijn straks de dupe, wanneer er weer om honderden miljarden wordt gebedeld bij de belasting betaler, om banken overeind te houden, die er zelf een kolere zooi van hebben gemaakt. Toen ABN was gered door de Nederlandse belasting betaler, ging de bank doodleuk door met exorbitante bonussen aan directeuren. Geld dat U en ik hebben MOETEN betalen. We worden aan alle kanten door onze politiek leiders (Rutte) belazerd. De EU is MEER dan een fiasco geworden en als we er niet uitstappen, trekt dat lijk ons mee de afgrond in. We moeten uit de EU en de EURO. Zo snel mogelijk…. Nexit NU!!

Willie
Willie
7 jaren geleden

Moet een andere wind gaan waaien en niet weer een kant op zoals het iedere keer rechts of linksom waait! https://www.globalinfo.nl/Recensies-enzo/anarchosyndicalisme-en-de-actuele-sociale-strijd

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x