Homepagina » Buitenland » “EU staat aan de rand van de afgrond, hel en verdoemenis niet uitgebroken na Brexit”
"De EU staat aan de rand van de afgrond, hel en verdoemenis niet uitgebroken na Brexit"

“EU staat aan de rand van de afgrond, hel en verdoemenis niet uitgebroken na Brexit”

Eurofiele media en EU-Commissaris Juncker waarschuwden dat Groot-Brittannië hel en verdoemenis te wachten zou staan als de Britten voor een Brexit zouden kiezen. NRC Handelsblad noemde de Britse politieke partijen ‘stuurloos’. En The Economist kopte ‘Anarchy in the UK’.

Het is rustig in de Britse straten en ook de Britse handel gaat gewoon door. Hoe anders is de situatie in EU-landen als Frankrijk en België, waar al geruime tijd wordt gestaakt. In Bulgarije spreekt de premier zich openlijk uit tegen de door de EU aangejaagde uitbreiding van de NAVO-macht in Oost-Europa.

Op Cyprus pleit de regering voor het opheffen van de EU-sancties tegen Rusland, mede omdat het eiland zelf lijdt onder de sancties. In Denemarken zwelt na de Brexit de roep om een EU-referendum aan.

Opvallend stil

In Duitsland staat Deutsche Bank op klappen en wordt er openlijk gebedeld om 150 miljard euro belastinggeld om de boel bij elkaar gehouden. Griekenland ligt nog steeds op z’n gat. In Italië hebben de banken 360 miljard euro aan slechte leningen uitstaan. Ze lijken op het punt van ineenstorten te staan.

In Luxemburg is het opvallend stil rond LuxLeaks, het schandaal waarbij het land van Juncker multinationals hielp met belastingontwijking. Zullen we nog even doorgaan?

Volgens eurofiele media en politici is er geen leiderschap in Londen. Kijk naar het vertrek van Nigel Farage als leider van UKIP, zo klinkt het. Maar dat Farage na 10 jaar vertrekt is niet vreemd, schrijft historicus Patrick van Schie. Zelden ziet een partij zo volledig haar voornaamste doelstelling verwezenlijkt als UKIP onder Farage.

Schandelijk

Groot-Brittannië staat volgens Van Schie allerminst aan de rand van de afgrond, zoals eurofiele kranten en politici beweren. Hij vindt het schandelijk dat een dergelijk beeld wel door EU-politici wordt opgeroepen.

Ondertussen tolt de euro van crisis naar crisis, brengt de ECB-president met zijn rentebeleid aan de economie en de pensioenen onnoemelijke schade toe en willen eurocraten als Juncker de burgers nog meer top down-richtlijnen door de strot duwen, zegt hij.

Het is goed mogelijk dat de Britten in de toekomst opgelucht vaststellen dat zij niet met de EU in de afgrond terecht zijn gekomen, besluit Van Schie.

[Trouw]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Brexit of niet, het wordt gewoon tijd dat de alle rijksten hun rijkdom onder de armen verdelen, dan hoeft de EU ook niet aan het randje van de afgrond te staan en komt Europa en de Planeet vanzelf in evenwicht.

  39 likes
  • Met of zonder Brexit, de economie van het VK stond sowieso op klappen; kijk alleen maar naar de schuldenberg van de VK die groter is als Griekenland en Italië bij elkaar. En dat de grootste schreeuwers, Farage en Johnson, die geen enkele verantwoordelijkheid nemen na de papyrus overwinning zegt genoeg over de persoonlijkheden en de bezieling in het Brexit kamp!

   En ja, ook in de overige EU staat de economie enorm onder enorme druk. Mochten het nog allemaal nationale staten zijn geweest, dan was het misschien nog wel erger geweest nu.

   De economische ordening zoals we dien kennen (liberaal, sociaal, communisme of whatever) moet op de schop en of je dat doet met een EU of met allemaal individuele nationale staten, is van volstrekt ondergeschikt belang. Feit is dat de organisatie van de mensheid voor een grote kentering staat en polarisatie is daarbij niet de oplossing.

   En inderdaad is een deel van de oplossing een veel betere verdeling van de welvaart!
   Het onvoorwaardelijk basisinkomen kan een bijdrage leveren.

   2 likes
   • Dus mensen die heel hard gewerkt hebben en daardoor financieel onafhankelijk zijn, moeten hun geld uitdelen aan klaplopers, die jarenlang voor de kat z’n k*t hebben geleefd? Ik ben niet rijk, maar zou geen cent delen met armoedzaaiers, die in het buitenland onder een klapperboom vandaan kruipen, op een bootje naar Europa reizen en hier hun handje ophouden in de hoop dat een ander wel hardwerkend persoon er wat in stopt.

    25 likes
    • Klaplopers zijn mensen die wel de kansen kregen maar liever een uitkerinkje trekken.
     Je landgenoten bijv. Die gewoon naar school mochten enzo.

     Ik denk dat je die verwart met vluchtelingen die door oorlogen, plunderingen en overdadig geweld uit hun huis en haard gejaagd worden.
     Dat zijn inderdaad de echte armoedzaaiers.
     In hun ogen behoor je ook tot de rijken der aarde.
     Dat je dat beseft blijkt wel uit het feit dat je het over klapperboom armoedzaaiers hebt.
     En natuurlijk willen jullie daar allemaal niks mee delen.
     Alleen maar hebben en uitnemen
     Je klinkt idd precies als de “elite”

     5 likes
     • Oorlogsvluchtelingen ? Je leest de kranten geloof ik niet zo goed. De ECHTE oorlogsvluchteling zit nog in een tentje in het oorlogsgebied. De troep die hier naartoe komt, zijn mensen uit Marokko, Algerije, Albanië Egypte en allerlei ANDERE landen in Afrika en het midden-oosten . DAT zijn de klaplopers, die ik bedoel. Van de vluchtelingen stroom is maar 20% afkomstig uit Syrië en de rest 80% misbruikt die oorlog, om als KLAPLOPER hier naartoe de verhuizen en op de zakken van WEL hardwerkende Nederlandse en Noord Europese mensen te teren.

      5 likes
   • days of our lives

    Kan me grotendeels wel vinden in je verhaal. Andere vorm van economie, niet meer gericht op groei en winst, maar duurzaamheid en ruimte voor iedereen. Beurs afschaffen, die laten zien dat winst boven welvaart en kwaliteit gaan. Basisinkomen vind ik een slecht idee. Iedereen werk is een beter plan, daar mogen goedverdienenden best een klein beetje voor inleveren vind ik.

    Verder zijn de ontwikkelingen van dien aard, dat in Groot Brittanië de problemen inderdaad fors zijn.

    Toch fijn dat de sterke EU Nederland behoedt voor de vrije val die men daar heeft gemaakt. Je kan niet zonder je buren. Over een paar maanden wil men Nigel Farage het liefst lynchen. Grote mond, geen visie.

    4 likes
    • Vrije val ???? De Brexit is drie weken oud. Laat het stof even neer dwarrelen voordat je zo’n stomme opmerking maakt. Je zult zien dat het VK over een paar maanden is opgekrabbeld en de economie zich heeft herstelt. Handel gaat gewoon door, NET al vroeger. Toen ging het veel beter met Europa. De EU behoedt Nederland voor de vrije val ? Heb jij stront in je ogen? Was ze eens uit.. De EU heeft juist voor een vrije val gezorgd. Met 1 miljoen werkelozen, een economie dat nog steeds op z’n gat ligt, ouderen die al als halfdood worden weggezet, jongeren zonder toekomst… zal ik nog even doorgaan? Straks hebben we 500000 gelukszoekers met heel andere normen en waarden in ons land, die we moeten voeden, kleden en onderdak verschaffen. Wie gaat dat betalen. We hebben het dan over 1.5 MILJARD per MAAND ofwel een slordige 18 MILJARD per jaar. Zullen we dan nog maar eens een keer de broekriem aanhalen ? De EU en de Euro is een enorm fiasco geworden, maar de oprichters willen dat niet toegeven, bang als ze zijn om publiekelijk opgehangen te worden en dus maar doordrammen, om het vrijwel dode paard in leven te houden. Als wij de EU niet snel verlaten, trekt dat lijk Nederland mee de afgrond in en daar zit IK niet op te wachten…

     5 likes
 2. Precies, er wordt een doom scenario aan de Europese bevolking voorgelegd, die NERGENS op gestoeld is. Het VK trilt wat na, na de Brexit, maar veert ook weer op en het is gewoon handel als vanouds. WIJ zijn straks de dupe, wanneer er weer om honderden miljarden wordt gebedeld bij de belasting betaler, om banken overeind te houden, die er zelf een kolere zooi van hebben gemaakt. Toen ABN was gered door de Nederlandse belasting betaler, ging de bank doodleuk door met exorbitante bonussen aan directeuren. Geld dat U en ik hebben MOETEN betalen. We worden aan alle kanten door onze politiek leiders (Rutte) belazerd. De EU is MEER dan een fiasco geworden en als we er niet uitstappen, trekt dat lijk ons mee de afgrond in. We moeten uit de EU en de EURO. Zo snel mogelijk…. Nexit NU!!

  44 likes
  • Of er we nu wel of geen “Nexit” hebben: Zo lang de geldcreatie in de handen is van de private bankiers als Rothschild zal de schuldenberg ALLEEN maar GROTER worden!
   “Fractionele reserve” is de term voor een proces van het opsplitsen van leningen zodat er nog veel meer door een bank mag worden uitgeleend en dit zal de schuldenlast alleen maar sneller doen laten toenemen.

   Geld wordt gecreëerd uit lucht. Uit het niets! Maar over dit HELE bedrag moet rente over rente over rente over rente over etc. worden betaald, inmiddels heeft de staat der Nederlanden N.V., gelieerd aan Wall Street ruim 70% van het BNP aan schuld bij bankiers uitstaan, waarvan het grootste deel deze rente over rente etc. is.

   Pas wanneer DIT STOPT en de geldcreatie weer in handen van de overheid komt, hoeft de overheid niet meer voor roverheid te spelen. Er kan dan RENTELOOS geld worden gecreëerd voor publieke doeleinden.

   Een mooi voorbeeld hiervan is Canada dat in de periode van 1938 – 1974 de geldcreatie in handen van de staat had en waarvan ALLES WERD BETAALD! Infrastructuur, pensioenen, ww, nutsvoorzieningen, openbaar vervoer, tot en met het voeren van W.O.II toe!

   Vanaf 1974 hadden de private bankiers (Rothschild en consorten) de “Bank of Canada” weer in handen. Kijk maar eens wat er sindsdien met de schuldenberg is gebeurd.

   http://occupyourbank.ca/Money-The_Canadian_Experience.php

   Het maakt dus geen ene moer uit of nu de ECB of de DNB bepaalt, het zijn ALLEBEI private Rothschild banken DIE GEEN ENE MOER GEVEN OM DE INWONERS VAN NEDERLAND!

   http://adbroere.nl/web/nl/columns/geld-komt-uit-het-niets.php
   http://www.webofdebt.com/ en de oplossing…..

   https://ellenbrown.com/books/the-public-bank-solution/

   16 likes
  • Tuurlijk.
   Want als je de gulden terug hebt..

   -moeten er nog steeds banken gered worden. Maakt ze echt niet uit hoor of de belastingbetaler guldens of euro’s uit z’n zak trekt.

   – heb je nog steeds niks te vertellen over wat er met je poen gebeurt.

   – is je munt nog steeds aan de euro gelinkt. Evenals het altijd an de mark gelinkt was.

   – ben je nog net zo afhankelijk van je Europese buren als voorheen.
   Je hebt alleen geen enkele inspraak meer.

   Denken jullie dat er aan die gulden een toverfee geplakt zit ofzo?

   4 likes
   • days of our lives

    Toen het besluit genomen werd om de Euro in te voeren, was er totaal geen protest.
    Ik heb werkelijk niemand gehoord erover. Was wel hèt moment geweest om te protesteren.

    Jaren later, vlak voor de invoering, ook geen enkel protest. Zelfs niet toen de inflatie in de 1-2 jaar ervoor al 10% was: patatjes werden al fl. 4,40, biertjes in de kroeg van 3 gulden naar fl. 5,50. Niemand die er mee leek te zitten.

    Iedereen die nu er over zeurt heeft boter op zijn hoofd.

    De Gulden gaat niets terugbrengen van hoe het was. Deflatie misschien wel (zoals in Japan met gunstige gevolgen, lonen hoeven namelijk niet te stijgen, uitgaven worden minder), kan zelfs prima met de euro. Maar dat willen onze beleidsbepalers niet. Sterker nog, wij kiezen voor een overheid die jaarlijks 2% inflatie nastreeft. Elders in de wereld wordt nog hoger nagestreefd. Kijk maar eens naar hoe vadertje Poetin zijn volk nog armer maakt dan het al is.

    2 likes
    • GEEN PROTEST !!!! Ik weet niet hoe oud je bent, maar wij hebben hier in Nederland een referendum gehad over Europa en de Euro. Ruim 75 % heeft toen TEGEN gestemd. Dit was een bindend referendum, dat gerespecteerd moest worden. De politiek had verwacht dat er VOOR gestemd zou worden en zat toen met de uitslag in de maag (NET zoals het Oekraïne referendum nu). Wij zijn toen belazerd door de toenmalige politiek (Zalm en Kok) en via het verdrag van Lissabon, de EU en Euro in geflikkerd, met een “rekenfoutje” van Zalm die de Euro een waarde gaf van twee gulden, waardor onze munt 20% minder waard was dan begroot. “foutje bedankt” en nu zitten we met de gebakken peren en in een EU dat ons helemaal leeg trekt. Een vorm van nivelleren, dat is waar, maar toch niet helemaal de bedoeling volgens mij….

     1 likes
     • days of our lives

      1. Wij hebben nooit een referendum gehad over de Euro
      2. Wij hebben nooit een referendum gehad over de EU

      We hebben een referendum gehad over een EU grondwet (een uitgebreidere dan al van toepassing was). Die ging niet over de Euro. De EU en de Euro zijn twee verschillende dingen. Er zijn EU landen zonder Euro, de Euro is niet verplicht.

      We hebben ook een referendum gehad over een handelsverdrag met Oekraïne. Ook dat was geen referendum over de EU zelf. In GB hebben ze dat referendum wel gehad. De uitslag moet je maar even opzoeken.

      Ik heb meegemaakt dat positief over de Euro werd beslist. Pas vele jaren later, in 2002, werd het ingevoerd. Geen enkel protest.

      Je verhaal klopt werkelijk van geen kant. Waarom voel jij de behoefte om te jokken om je standpunt te verdedigen?

      1 likes
  • EU is niet EU, maar AU!

   2 likes
 3. De Britse regering is maar wat blij om uit de EU tezijn, het is 1 grote comedie. Voor het publiek waren ze er tegen, en thuis lachen ze zich dood. En wij zitten straks op de blaren.

  25 likes
 4. Tijdens de Brexit heeft de Europese commissie er in Nederland door gekregen dat de pensioen fondsen gedeeltelijk niet meer on der toezicht zijn van de Nederlandse overheid en brengt het daarmee gedeeltelijke controle zijn van de EU.

  Daarmee is officieel dat bij een Nexit Nederland het onderspit delft in onder handelingen als het gaat om beschikking over de 1400 miljard die de Nederlandse pensioen fondsen rijk zijn.

  Het ging om een wet wijziging van 100 A4tjes dat er in 2 dagen tijdens de Brexit doorheen gedrukt is. Hoezo democratie.

  http://langleveeuropa.nl/2016/06/eu-heeft-het-voorzien-op-uw-pensioen-stelt-verdrag-uit-tot-na-brexit-referendum/

  (deze site heeft de feiten verkeerd (ze zijn misleid), het is er al doorheen en het gaat om 1400 miljard)

  Hebben de onderbuik gevoelens, de al gedachten gevormd?
  Of ben je zo alert dat je de gedachte al gevangen hebt voor dat de emotie je in beslag genomen heeft.

  Met ander woorden hoe wakker ben jij?

  3 likes
 5. Moet een andere wind gaan waaien en niet weer een kant op zoals het iedere keer rechts of linksom waait! https://www.globalinfo.nl/Recensies-enzo/anarchosyndicalisme-en-de-actuele-sociale-strijd

  0 likes
 6. maar goed dat nederlanders zo bang zijn. u ziet het iedere dag op (weg naar) uw werk. waarom zou ook u niet zo bang zijn?

  0 likes
 7. als je geld overmaakt naar een rekening in de u.k. kost dat best wel veel of iets kopen in de u.k. van uit nederland is reteduur !

  k

  0 likes
 8. De Dow Jones staat vandaag op18372 punten.
  Voor het referendum op 23 juni 18000 punten. Je zou ook kunnen zeggen dat de Brexit een positief effect heeft gehad op de koersen.
  Laat de banken in Italië failliet gaan en de eigenaren (Rothschilds ca.) er voor opdraaien

  0 likes
 9. Alles gaat gewoon door na een instorting. De bakker blijft z’n brood bakken, de kapper blijft kappen enz.
  Als mensen dan gewoon gratis werken en alles gratis aan elkaar aanbieden, is er niks aan de hand. Iedereen krijgt dan z’n brood, z’n zeep, z’n thee. Het enige wat dan niet gebeurt is dat een paar mensen miljardair worden.

  0 likes
 10. Onze cognac drinker was al creatief genoeg om te roeptoeteren dat we een EU-leger gaan oprichten, succes ermee.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

vn

VN zet mogelijk leger in om klimaatagenda door te drukken. Deense professor schetst huiveringwekkend beeld

De VN gaat mogelijk het leger inzetten ...

Aan alle elektrische rijders: zo wordt u bij de neus genomen door de Europese Unie

Europese regels voor het brandstofverbruik van auto’s ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.