Homepagina » Binnenland » Advocaat spreekt zich uit tegen coronawet: ‘Machtsmisbruik ligt op de loer’
advocaat
Foto: Wester CC BY-SA 4.0

Advocaat spreekt zich uit tegen coronawet: ‘Machtsmisbruik ligt op de loer’

Als de coronawet doorgaat, wordt het parlement buitenspel gezet, waarschuwt advocaat Tjalling van der Groot. Hij merkt op dat er veel macht bij de minister komt te liggen, die bepaalt wat er in de wet komt. “Dat is niet wenselijk, want dan komt het democratische proces in gevaar. De wet maakt een grote inbreuk op de grondrechten en de vraag is of zo’n wet dat mag doen.”

Zo zijn mensen in huis beboet omdat ze te dicht bij elkaar zaten en door boa’s waren gespot. Van der Groot: “Maar het is wel in huis en dat is privé. Dan komen grondrechten in het gedrang.”

Misbruik

De coronawet komt er volgens hem veel te snel. “Veel wordt straks bepaald door de minister. Dat is niet hoe een democratie in elkaar steekt. Ik verwacht niet dat de minister er gelijk misbruik van maakt, maar het kán wel. Dat is een machtssituatie die ik niet wil en die ik ook niet verstandig vind.”

Hij zegt verder in gesprek met Omrop Fryslan dat de noodverordening nu al heel onduidelijk is. “Ik begrijp hem op bepaalde punten niet, rechters begrijpen hem niet, officieren van justitie begrijpen hem niet. Dat zijn mensen die elke dag met het recht bezig zijn.”

“Als je kijkt naar de inhoud van deze tijdelijke wet, dan word ik daar niet heel blij van,” benadrukte de advocaat. Wat hem betreft hoeft de wet er niet te komen.

[Omrop Fryslan]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • edwin schreef:

  Baudet,Hiddema en Wilders hoor je niks tegenspreken over de zogenaamde noodwet, welke er niet is voor tijdelijk.
  ik word doodziek van dit soort huichelaars

  • Exegese schreef:

   @edwin, ik ook ! Er zit in heel die 2 e kamer helemaal niemand die voor het volk op komt. Het zijn ALLEMAAL leugenachtige huichelaars, stuk voor stuk. Zeer zorgwekkend zonder uitzicht op een oplossing. We moeten de 24e met z’n allen naar het Malieveld. Echt heel Nederland moet in verzet komen en allemaal schijt aan anderhalve meter. allemaal !

  • Duaal schreef:

   Money, Money, Money…… It’s so funny.

  • MdeFilosoof schreef:

   Beste Edwin. Het is ook duidelijk we zijn verraden door links tot rechts. Ook WiLders en Baudet. De laatse eerlijke politicus hebben ze vermoord in 2002. Baudet lult een beetje over mondkapjes maar ondertussen hebben ze alles doorgevoerd waar hun tegen waren (eurobonds). Je gaat mij niet vertellen dat ze dat niet zagen aankomen. Duidelijk controlled opposition. Trap er niet in. Ook niet in dat links rechts met die rascisme demonstraties. Ze hebben er recht op, net zoals tegen het kabinet en de lockdown demonstreren.

 • Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit | @demonstratie van het volk schreef:

  Mensen, het is bijna zover. Nederland is op dit moment wakker aan het worden. Ook jouw aanwezigheid zal op prijs gesteld worden.

  https://viruswaanzin.nl/vrijheid/

  Als we nu snel één front vormen dan kunnen we voor de ommekeer gaan.

  🇳🇱

 • Willem schreef:

  Begin steeds meer te geloven in het woord controlled opposition

 • Wow schreef:

  En gelijk heb je Edwin,..met Baudet, Hidema en Wilders zaten we nu nog in lockdown. Zij zijn nog erger vele male erger en fascistischer dan Rutte en de Jong. Hoe is het mogelijk. Het is echt tijd om wakker te worden en zeker naar het ware Zelf,..dat is de ultieme vrijheid,..maar dan wel het liefst in een vrije wereld!!!Wij moeten gewoon een systeem maken zoals geen peil 2 jaar geleden had, Directe democratie,..niet via een wereldse revolutie,.maar een innerlijke revolutie. En kijk uit voor Baudet, Hidema en Wilders,…allemaal vrindjes van Demmink!!!!

 • salvar schreef:

  een heleboel mensen willen dit niet en terecht.
  het probleem is dat de oppositie een pact heeft gesloten met de duivel rutte en daarom blijft hij lachen en gooit alles naast zich neer.
  als je op de oppositie zou kunnen rekenen had je een grote kans.
  wilders lult over nexit terwijl het probleem de corona wet is die willen doordrukken.
  zo is de hele oppositie bezig met zich zelf behalve met de burgers.

  ik zit ook niet op geweld te wachten maar schijnbaar willen ze niet anders en kunnen de BOA,S en de POLITIE en het LEGER zich uitleven op de burger.

 • :adrianus-johannes. schreef:

  ik had ruttte hoger intelligent ingeschat de fouten gemaakt zijn beneden alle pijl.. de volgende keer stem je toch nooit meet op zo`n oen.. toch behalve schapen met dijk pootjes..!

 • Arjan schreef:

  Goedenavond medelanders,ik ben Arjan 43 jaar woon in Rhenen, best ok en lekker tot januari dit jaar,toen veranderde alles,eerst in angst,vervolgens paniek vooral onder ouderen 50+ en mensen met onderliggende kwalen……
  Die angts is naar mijn idee opgepompt door media en vervolgens een bang gemaakte bevolking,dat is mij duidelijk, die bang gemaakte bevolking winnen wij anders denkers nooit meer terug,dat kwaad duurt nóg jaren,het nieuws bepaalt,elke Nederlandse stad had een George Floyd protest ,incl monkappie,duidelijk nieuws
  En heb ook een gruwelijke hekel aan racisme, maar ik ervaar hier geen of weinig racisme ,ik doe er niet aan iig en ik denk de meeste van ons allen,anderzijds boeit een anti corona demonstratie in het nieuws totaal niet…

  Jullie en ik zullen onze mond open moeten doen,sterkte allen,en laat je niet kisten

 • Sjazon schreef:

  Nood breekt wet, zegt men.
  Permanente nood is armoede.

 • x

  Check Also

  arts

  Arts: ‘We hebben een regering van meelopers en jaknikkers’

  Arts Matthijs Schoemacher kan zijn ogen niet ...

  miranda

  Miranda krijgt politiebezoek om coronaprotest: ‘Te bizar voor woorden’

  Bezorgde burger Miranda van Driel uit Hellevoetsluis ...

  >