BinnenlandCorona

Advocaat spreekt zich uit tegen coronawet: ‘Machtsmisbruik ligt op de loer’

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als de coronawet doorgaat, wordt het parlement buitenspel gezet, waarschuwt advocaat Tjalling van der Groot. Hij merkt op dat er veel macht bij de minister komt te liggen, die bepaalt wat er in de wet komt. “Dat is niet wenselijk, want dan komt het democratische proces in gevaar. De wet maakt een grote inbreuk op de grondrechten en de vraag is of zo’n wet dat mag doen.”

Zo zijn mensen in huis beboet omdat ze te dicht bij elkaar zaten en door boa’s waren gespot. Van der Groot: “Maar het is wel in huis en dat is privé. Dan komen grondrechten in het gedrang.”

Misbruik

De coronawet komt er volgens hem veel te snel. “Veel wordt straks bepaald door de minister. Dat is niet hoe een democratie in elkaar steekt. Ik verwacht niet dat de minister er gelijk misbruik van maakt, maar het kán wel. Dat is een machtssituatie die ik niet wil en die ik ook niet verstandig vind.”

Hij zegt verder in gesprek met Omrop Fryslan dat de noodverordening nu al heel onduidelijk is. “Ik begrijp hem op bepaalde punten niet, rechters begrijpen hem niet, officieren van justitie begrijpen hem niet. Dat zijn mensen die elke dag met het recht bezig zijn.”

“Als je kijkt naar de inhoud van deze tijdelijke wet, dan word ik daar niet heel blij van,” benadrukte de advocaat. Wat hem betreft hoeft de wet er niet te komen.

[Omrop Fryslan]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
edwin
edwin
2 jaren geleden

Baudet,Hiddema en Wilders hoor je niks tegenspreken over de zogenaamde noodwet, welke er niet is voor tijdelijk.
ik word doodziek van dit soort huichelaars

Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit | @demonstratie van het volk
Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit | @demonstratie van het volk
2 jaren geleden

Mensen, het is bijna zover. Nederland is op dit moment wakker aan het worden. Ook jouw aanwezigheid zal op prijs gesteld worden.

https://viruswaanzin.nl/vrijheid/

Als we nu snel één front vormen dan kunnen we voor de ommekeer gaan.

??

Willem
Willem
2 jaren geleden

Begin steeds meer te geloven in het woord controlled opposition

Wow
Wow
2 jaren geleden

En gelijk heb je Edwin,..met Baudet, Hidema en Wilders zaten we nu nog in lockdown. Zij zijn nog erger vele male erger en fascistischer dan Rutte en de Jong. Hoe is het mogelijk. Het is echt tijd om wakker te worden en zeker naar het ware Zelf,..dat is de ultieme vrijheid,..maar dan wel het liefst in een vrije wereld!!!Wij moeten gewoon een systeem maken zoals geen peil 2 jaar geleden had, Directe democratie,..niet via een wereldse revolutie,.maar een innerlijke revolutie. En kijk uit voor Baudet, Hidema en Wilders,…allemaal vrindjes van Demmink!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x