Buitenland

Lockdown was onnodig, claimt Duitse viroloog: ‘Er komt geen tweede golf’

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de meest prominente Duitse virologen heeft gezegd dat de lockdown in Duitsland onnodig was. “We gingen te snel in lockdown omdat men bezorgd was dat er niet genoeg ic-bedden zouden zijn,” zei professor Hendrik Streeck.

“We zien veel asymptomatische gevallen, besmettingsgevallen die geen gevolgen hebben. Ik denk niet dat er aan het eind van dit jaar meer sterfgevallen zullen zijn in Duitsland dan in andere jaren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Professor Streeck leidde het eerste grondige onderzoek naar de effecten van het coronavirus op een hele gemeenschap. Uit het onderzoek, dat is gedaan in de plaats Gangelt, bleek dat het sterftecijfer veel lager was dan in eerste instantie gedacht, slechts 0,37 procent.

Immuun

Daarnaast bleek dat 10 keer meer mensen dan gedacht immuun waren voor het virus.

Streeck zei tegen de Neue Osnabrücker Zeitung dat hij geen tweede golf verwacht. “Ik denk niet dat het aantal coronabesmettingen weer flink zal stijgen. Er zullen altijd nieuwe uitbraken zijn, maar die zijn tot dusver redelijk onschuldig gebleken.”

Mondkapjes

Zijn studie werd al snel bekritiseerd door andere wetenschappers. Zij claimden dat Streeck het onderzoek had uitgevoerd in opdracht van de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, die tegen de lockdown was. De professor ontkende deze beschuldiging.

Hij is bovendien kritisch op het gebruik van mondkapjes. “Aan het begin van de pandemie werd er al gewaarschuwd tegen de kapjes. Mensen bewaren ze in hun zakken, houden ze constant vast en dragen ze wekenlang, waarschijnlijk zonder te wassen. Dit is een broedplaats voor bacteriën en schimmels.”

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Donald J Trump
Healing not Hatred :

https://youtu.be/0P40rSPTRKI

Sjazon
Sjazon
4 jaren geleden

Aan achteraf praatjes heeft niemand wat.
Over de mondkap heeft hij een punt.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Op de website van één van de MSM kranten (ik weet zo even niet meer welke) werd al geschreven dat het virus zich sneller verspreid dan tot nu toe. Ze beginnen nu al een tweede golf te faken.

OptimaForma
OptimaForma
4 jaren geleden

Ik beschouw de cojonaramp als man-made. Voor mij staat vast dat dit chinese griepje bewust heeft mogen rondwaren. En dus kun je ook niet met zekerheid zeggen of er nou wel of niet een tweede golf komt. Dreigt Trump te winnen? Dan mag de hele wereld weer achter slot en grendel. Ieder staatshoofd gaat dit spinnen voor de eigen macht. Kijk hier in europa. Rutte zit er al een 10 jaar. Merkel rot maar niet op. Macron zal ook wel willen blijven zitten. Cojona is een speelbal. Een instrument. Komt die tweede golf er? Jazeker. Want ondanks dat ze alles de grond in drijven met het communistische kapitalisme wat ze bedrijven met hun belastingparadijzen, met hun waanbeelden over diversiteit, met hun imperium aan kweekvijvers voor hersenloze napraters, is deze ramp niet genoeg om nu met een glansrol er uit te komen.

Er komt wél een tweede golf. En als die wordt ontkend wordt er een schepje bovenop gedaan. Het enige wat je kan doen als simpele burger is geld oppotten. Materialen. Voorraden. Een backup plan maken, en daar ook een backup plan voor. Alle grote bedrijven zijn al verenigd onder een groene paraplu. Ik dub deze biologische oorlog dan ook “world war green”. Het zijn dezelfde bedrijven die 100 iaar geleden de olie door onze strot drukte die nu stampij maken. Zie “planet of the humans”. En deze partij heeft ongelimiteerd diepe zakken en geen genade. Het wordt hoe dan ook de ergste strijd die we ooit hebben gekend. Ik denk dat we er niet uit gaan komen, simpelweg omdat het oude normaal ook al een verzinsel was van deze elite. Er is geen oud systeem om naar terug te gaan. We kunnen alleen maar vooruit.

Ik hoop dat iedereen er in slaagt om balans te vinden en toch blijft geloven in eendracht. ik wens iedereen de kracht die nodig is om hier doorheen te komen. Blijf dromen. Streven. Lachen. Want de donkerste uren komen nog. Wacht totdat de grote banken van deze wereld the city of london verlaten en neerstrijken op de zuidas en frankfurt. Let goed op die ratten. We zullen ze moeten uitroken. Gaat jaren en jaren duren. Dat is er gaande. Cojona is slechts een smokescreen

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x