Mens en Dier

Veerboot met inheemse artefacten omringd door tientallen orka’s

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze week verscheen een grote groep orka’s rond een veerboot uit Seattle, die op dat moment oude artefacten van indianen vervoerde.

Volgens sommigen was het niet toevallig dat de veerboot werd omringd door de groep van bijna 40 zeezoogdieren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Aan boord van de pont waren medewerkers van The Burke Museum in Seattle, die oude artefacten overbrachten naar het Suquamish Museum, vernoemd naar de gelijknamige indianenstam.

Verbonden

Stamoudste Leonard Forsman was ook aan boord van de veerboot op het moment dat de orka’s verschenen. “Ze zwommen blij in het rond en sloegen met hun staart op het water,” zei hij. “We denken dat ze de artefacten, die van Seattle terug naar het reservaat zijn gebracht, verwelkomden.”

Forsman meent dat de stam en de orka’s op een spirituele manier met elkaar zijn verbonden. “Het zijn vissers, net als ons,” zei hij.

The Burke Museum had de circa 500 artefacten bijna 60 jaar in beheer. Het gaat onder meer om 2000 jaar oude gereedschappen, versiersels en stukken bot en rots.

Mentale energie

De voorwerpen zijn ooit gevonden rond een longhouse, een langwerpig huis gemaakt van goed aan elkaar vastgemaakte boomschors, in Suquamish. Het huis werd aan het einde van de negentiende eeuw platgebrand door de Amerikaanse overheid. De artefacten zijn in de jaren vijftig verzameld door archeologen van de Universiteit van Washington.

In 2012 voltooide de stam het nieuwe museum van Suquamish. Tijdens een speciale openingsceremonie sprak iedereen over de orka’s. “Iedereen was erg verheugd en geraakt door wat er gebeurde,” zei museumdirecteur Janet Smoak.

De dieren zijn afgelopen week gezien langs verschillende routes tussen Seattle en de zeearm Puget Sound. “Ik kan niet uitsluiten dat de orka’s de mentale energie van iets speciaals in het gebied hebben opgevangen,” zei Howard Garrett van het lokale Orca Network. “Of het is toeval. Ik weet het niet.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
10 jaren geleden

Waren ze misschien gewoon op weg naar hun paarplaats ,zo kun je wel overál wat achter zoeken.ik heb egels rond het huis…

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

De artefacten zijn in de jaren vijftig verzameld door archeologen van de Universiteit van Washington.,,gestolen moet dat zijn.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

Mooi die spullen weer terug op plaats waar ze horen dat in heel belangrijk voor indianen ,zij hebben heel sterke grondingen op die plaats en zal nooit weggaan ,overal waar native s woonden zal hun kracht nooit verdwijnen.:) WoW

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Geen filmpjes? Niemand had een mobieltje mee? Dus de orca’s kunnen net zo goed gewoon langs gezwommen zijn op weg naar weet ik veel waarheen. Indianen zien ook overal een symboliek in.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x