Mens en Dier

Pater Daniël Maes (85): ‘Doe je krant weg en maak van je tv een aquarium’

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Brecht Arnaert sprak onlangs met pater Daniël Maes, die al meer dan een decennium verblijft in de abdij van Mar Yakub in Syrië. Van daaruit verzorgt hij al jaren een wekelijkse nieuwsbrief waarin hij de vele leugens over Syrië die bij ons in de media verschijnen vakkundig doorprikt met informatie ter plaatse.

“Eén van de dingen die u en mij en zovele mensen enorm treft nu, is dat wij leven in een wereld van zoveel megabedrog, van zoveel leugens, van zoveel geweld,” zei de pater.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij voegde toe dat de Syriërs dondersgoed weten wie hun kinderen vermoordt en wie hun kinderen bevrijdt, en niet geloven in de verhalen die de CIA over ‘dictator’ Assad verspreidt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nieuwe wereld

“Doe je krant toch weg en maak van je televisie een aquarium,” aldus de 85-jarige Maes. “Hoe kun je nog gewoon als mens denken wanneer je iedere dag de krant leest, wanneer je iedere dag naar de tv luistert?”

Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. “Wat is dat? Dat is de openbaring? Het kwade mannetje zit in je eigen hart. Het zit bij jou. Je moet niet anderen gaan veroordelen. Je moet zelf dat kwaad aanpakken bij jezelf, dat is de openbaring. Dat is die nieuwe wereld.”

Arnaert proostte met pater Maes op de gezamenlijke strijd, het wakker worden.

Dat hebben we te danken aan Assad en Poetin

Eerder zei de pater in gesprek met het AD dat Poetin en Assad zijn leven hebben gered. “De Amerikanen en hun bondgenoten willen [Syrië] te gronde richten.” Hij zei dat het ‘miraculeus’ is dat hij nog leeft. “Dat hebben we te danken aan het regeringsleger van Assad en aan Vladimir Poetin omdat hij besloot om in te grijpen toen de rebellen de macht dreigden over te nemen.”

Het waren volgens Maes de rebellen die plunderden en moordden in Syrië. “Denkt u dat het volk stom is? Denkt u dat die mensen gedwongen worden om te juichen voor Assad en Poetin? Het is de Amerikanen te doen om pijpleidingen en grondstoffen in deze regio en om het tegenwerken van Poetin.”

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Heb al sinds 2020 geen TV meer aangezet en het mainstream nieuws lees ik om te kunnen lachen om al de leugens die erin staan. Sindsdien ben ik een pak gelukkiger geworden, dus, weg ermee!

Onheilsprofeet
Onheilsprofeet
1 jaar geleden

Goh, dat verbaast ons van onze Amerikaanse en Engelse “ vrinden”.

Onheilsprofeet
Onheilsprofeet
1 jaar geleden

Zie ook operation Keelhaul 1945 – 1947. ( als heeft het niet niets mee te maken operatie zwarte tulp in NL 1945-1947)

Realist
Realist
1 jaar geleden

Als je niet kan zien wat er werkelijk gebeurt , is dat een goed advies .
Maar als je overal doorheen kan kijken , vind ik het erg ver gaan .

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x