Buitenland

Afgrijzen om uitspraken Ollongren over Oekraïne: ‘Het is D66 ten voeten uit’

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!

Terwijl Nederland weer ruim een half miljard euro aan materieel levert aan Oekraïne, doet demissionair minister van Defensie Ollongren in de media opmerkelijke uitspraken over de steun aan dat land.

Volgens haar is er na de verkiezingen nog voldoende draagvlak voor Nederlandse hulp aan Oekraïne. “De steun aan Oekraïne gaat gewoon door. Zolang wij er zitten, gaan wij dit doen. We kunnen ons niet terugtrekken vanwege een verkiezingsuitslag,” zegt ze tegen de Volkskrant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nog opmerkelijker: “Mijn verantwoordelijkheid leidt ertoe dat ik helemaal niet zo demissionair ben, want het versterken van de krijgsmacht, het steunen van Oekraïne, […] dat gaat gewoon door.”

Echte bedreiging voor de democratie

Volgens Ollongren is er niemand die denkt dat we ons nu kunnen terugtrekken achter de dijken omdat er een andere verkiezingsuitslag is gekomen.

In WNL Op Zondag beweerde ze daarnaast dat steun aan Oekraïne ‘geen liefdadigheid is, maar van cruciaal belang voor onze eigen veiligheid’.

“En dan nóg vragen mensen zich af wie nu de echte bedreiging is voor de democratie,” schrijft neuroloog Jan Bonte. “Het is D66 ten voeten uit. Wie denken wij wel niet te zijn om iets anders te willen, dan wat zij ons voorschrijven? Hoe durven wij te twijfelen aan de juistheid van wat zij doen?”

Geen geld naar Oekraïne

In het verkiezingsprogramma van de PVV, die in de peilingen naar een historische 47 zetels stijgt, valt te lezen: ‘We sturen ons geld en defensiematerieel zoals F-16’s niet naar Oekraïne, maar houden het voor onze eigen krijgsmacht’.

De totale waarde van al het geleverde materieel en deelnames aan fondsen staat nu op ruim 2,6 miljard euro, meldde Ollongren donderdag in een periodieke update.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
4 maanden geleden

DEMONEN 666

Margie
Margie
4 maanden geleden

Geef het aan de Nederlanders smerige d66 trol. Die hebben het harder nodig dan die corrupte oekra s. Wat hebben ze toch met die dansende clown zwendelensky. Weg met d66. Zijn net zo corrupt. Soort zoekt soort he. Lelijke rotkop.

JanC
JanC
4 maanden geleden

Hoe komt deze minister er bij dat er voldoende draagvlak zou zijn voor steun aan Oekraine? Deze vrouw begrijpt niet wat er aan hand is en dat de USA achter de oorlog in Oekraine staat en dat de USA regering bestaat uit Khazarische maffia of Rothschilds of zij staat achter de meest criminele bankenfamilie die in de geschiedenis op aarde ooit heeft bestaan.
Andere optie is er niet.

Deze vrouw zal zich moeten verantwoorden voor landverraad.

Grens
Grens
4 maanden geleden

Heks van de duivel is het !

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x