Binnenland

AIVD maakt zich ‘grote zorgen’ over complotdenkers: ‘Rutte & co beginnen het steeds heter te krijgen’

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Het aantal ‘complotdenkers’ neemt in Nederland verder toe. De AIVD zegt zich zorgen te maken over de ‘ondermijnende effecten van dit anti-institutionele extremisme’ op de langere termijn.

Het gaat volgens de dienst om mensen die de overheid, maar ook politici, wetenschappers, rechters en journalisten ontmenselijken en demoniseren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens de AIVD, die donderdag een onderzoek naar het fenomeen presenteerde, zijn er in ons land 20 aanjagers van complottheorieën en geloven zo’n 100.000 mensen dat een kwaadaardige elite aan de macht is die mensen wil onderdrukken of deels vermoorden.

Steeds meer mensen die wakker worden

Het onderzoek leidt tot veel reacties. “Steeds meer mensen die wakker worden. En die kunnen niet meer gaan slapen. Dus logisch dat de groep groeit,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons, die toevoegt dat de groep zal blijven groeien omdat iedere burger het wanbeleid in zijn of haar portemonnee of leven gaat voelen.

Financieel expert Ab Flipse voegt toe: “De AIVD kan zich beter zorgen maken over de ‘onbetrouwbare en leugenachtige’ overheid!”

Hij citeert uit Openbaring 22: ‘Wie onrecht doet, laat hij nog meer onrecht doen. En wie vuil is, laat hij nog vuiler worden. En wie rechtvaardig is, laat hij nog meer gerechtvaardigd worden. En wie heilig is, laat hij nog meer geheiligd worden’.

Dat zegt alles

Privacy-expert Bas Filippini stelt dat de niet luisterende overheid de AIVD nu inzet als roeptoeter. “Dat de AIVD zich hiervoor laat gebruiken in plaats van de corruptie aan te pakken. Dat zegt alles.”

“Rutte en co beginnen het steeds heter te krijgen (en niet door klimaatverandering). De AIVD zet even een tandje bij. Inmiddels identificeer ik mezelf met gepaste trots als een anti-institutionele extremist. Wie nog meer?” vraagt arts Paul van Hoek.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vraagt aan de AIVD: “Als de ‘Great Reset’ een ‘complottheorie’ is, waarom wordt er dan in correspondentie met ministers gesproken over de ‘Great Reset’ en waarom is er een ‘Great Reset Portal’ van het World Economic Forum waar kabinetsleden wel en Kamerleden geen toegang toe hebben?”

4.8 272 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

190 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
10 maanden geleden

We have now successfully infiltrated nearly every government in the western world.

Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Die kwaadaardige “elite” is gekend toch<,

ziggi
ziggi
10 maanden geleden

de securitate was ook heel bezorgd over complot theorieen …. daar waren ze immers voor ingehuurd om de waarheid af te dekken

Steven
Steven
10 maanden geleden

Ik kan maar één ding hopen, en dat is dat het hele zooitje heel snel gaat klappen!!

Back to top button
190
0
We lezen graag je reactie!x