CoronaBinnenland

Van Haga naar rechter om geheime OMT-opnames te verkrijgen: ‘Waarheid moet boven tafel’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Eind vorig jaar diende BVNL, de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga, een Woo-verzoek in om ‘onbedoeld en ongewild’ bewaarde opnames van OMT-vergaderingen te verkrijgen.

Deze opnames kunnen een belangrijk inzicht geven in het handelen van het OMT. Zorgminister Kuipers besloot de informatie achter te houden. Van Haga wil het besluit aanvechten bij de rechter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Vertraagd

“Deze opnames zijn een integraal verslag van OMT-vergaderingen in de periode van juni 2020 tot en met maart 2021, waarin het OMT bij elkaar kwam om over verregaande besluiten, zoals de mondkapjesplicht en de avondklok, te overleggen. Deze audioverslagen bevatten dus cruciale inzichten over de overwegingen en besluitvorming en de communicatie tussen het OMT en het kabinet,” zegt Van Haga.

Nadat de behandeling weken werd vertraagd, gaf Kuipers te kennen dat hij weigert om de opnames openbaar te maken. BVNL ziet geen andere mogelijkheid dan een gang naar de rechter en is inmiddels in beroep gegaan tegen het besluit van de minister.

Crowdfundingcampagne

De partij heeft een crowdfundingcampagne opgezet om ‘de waarheid over het coronabeleid en de crisis die ons drie jaar lang gegijzeld hield, te achterhalen’. “Het kabinet moet verantwoording en rekenschap afleggen over de vaak onnavolgbare en schadelijke keuzes die zijn gemaakt. Wat ons is overkomen in de coronacrisis, mag nooit meer gebeuren,” benadrukt Van Haga.

4.9 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
11 maanden geleden

vertel die rechter dan ook gelijk even over die machtsgreep van de ‘veiligheidsdiensten’

Yvonne
Yvonne
11 maanden geleden

Ook al zou de rechter van haga in het gelijk stellen dan nog gaat hij die opnamens niet krijgen, omdat daar gewoon dingen gezegd zijn die het dag licht niet kunnen verdragen.Kan zelfs zo zijn dat dit de doodslag word voor hun allen die aan de cojinahoax hebben mee gedaan als deze opnamens naar buiten zouden komen,en dat willen ze kost wat kost voorkomen die RATTEN.

.....d
.....d
11 maanden geleden

Die haga is zo verdomd naïef doet ie dat express iedere keer weer kom op man denk je nog dat we in een democratie leven of de kartel iets scheelt nee ze zien ons als kakkerlakken

Dubito
Dubito
11 maanden geleden

Naar de rechter? ’66 rechter? Tegenover landsadvocaat Pels-Rijcken?

Succes, Van Haga. Ik stop er geen geld meer in. Sorry.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x