Mens en Dier

Rolzitting tegen Rutte nu weer op 6 juni: ‘Waanzin ten top, Nederlandse rechtstaat officieel opgeheven’

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!

De dagvaarding tegen Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Gert-Jan Segers duurt al bijna 10 maanden en er is nog steeds geen hoorzitting ingepland, laat de Nationale Bond tegen Overheidszaken weten.

Het viertal is als burger op het huisadres gedagvaard en om die reden weet de rechtbank noch de landsadvocaat er raad mee. “Bizar dat een dergelijk ‘tijdrekken’ mogelijk is in een zogenaamde ‘democratische rechtstaat’,” aldus de Bond.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens de Bond wordt er stelselmatig tijdgerekt door redenen op te voeren die bewerkstelligen dat uitstel van de rolzittingen plaatsvindt. “Het feit dat deze rechtszaak al bijna 10 maanden gestagneerd wordt door de rechtbank, de landsadvocaat en de ambtenaren van de ministeries, zegt ons eigenlijk genoeg. De tegenpartijen lijken er doodsbenauwd voor te zijn dat de Bond zonder advocaat in de rechtbank verschijnt en de degens kruist met de rechter en hun landsadvocaat.”

‘Onbegrijpelijk’ vonnis

“Zij kunnen niet omgaan met het feit dat wij de precieze bepalingen in de wet kennen en hiernaar handelen. Meestal zetten zij de mensen die hier geen weet van hebben met hun bovengenoemde ‘juridische streken’ schaakmat, ons niet dus.”

In de dagvaarding van de eisers wordt nadrukkelijk geen schadevergoeding geëist. De kantonrechter erkent in een vonnis dat dateert van 10 mei dat de eisers geen schadevergoeding eisen, ook niet boven de 25.000 euro, maar in datzelfde vonnis valt te lezen dat er geen aanwijzingen zijn dat de schadevergoeding onder de 25.000 euro is.

De Bond spreekt van een ‘onbegrijpelijk’ vonnis. “Te belachelijk voor woorden en erg vreemd is het dus niet dat mensen bij zo’n gang van zaken hun vertrouwen in de rechtstaat volledig verliezen!”

Zo gemakkelijk komen ze er niet vanaf

Nu moeten eisers Jordy Zwarts en Leo Bijl alsnog een advocaat in de arm nemen om de rechtszaak te kunnen voortzetten. Die zal het pleidooi met spreektijd tijdens de hoorzitting overdragen aan Zwarts en Bijl. “Zo gemakkelijk komen ze er niet vanaf.”

“De publiekrechtelijke organisatie ‘Staat’ moeten wij niet hebben. Niks ambtelijke immuniteit. Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid bij Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers zélf. Zoals het hoort, zullen zij zich persoonlijk moeten verantwoorden voor hun wandaden!” benadrukt de Bond.

4.8 199 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

En dan willen die clowns dat wij nog vertrouwen hebben in de overheid…

King of light
King of light
1 jaar geleden

Ach die arme AIVD krijgt het nog druk met dat “anti-institutionele extremisme”.
Hoe zou dat toch komen???

Andre
Andre
1 jaar geleden

De Rechtsstaat is kapotter dan stuk. Hoe Rutte en Kaag het bij elkaar gaan houden? Geen idee maar eind van het jaar gaan ze niet meer halen.

Loes
Loes
1 jaar geleden

Theoretische excersities die los staan van de corrupte dictatoriale politieke werkelijkheid in NL.

Met zulke misdadigers in zo’n corrupt systeem valt niet te praten.

Die moeten opgepakt worden door een kracht die veel verder gaat dan juridisch gesteggel.

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x