Het Complot

VS proberen Iran 9/11 in de schoenen te schuiven (video)

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De nieuwe Amerikaanse beschuldigingen in de richting van Iran dat het land betrokken zou zijn geweest bij de aanslagen op 9/11 zijn tekenend voor de retoriek waarmee Washington de inval van Irak in 2003 inleidde, zo zei een politiek analist.

We zijn in feite getuige van een herhaling van wat er in 2001, 2002 en 2003 gebeurde voor de oorlog in Irak, voegde hij toe in een interview met Press TV.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Dezelfde mensen die de Irakoorlog orkestreerden of ondersteunden laten zich opnieuw zien, dit maal tegen Iran,” zei professor Foad Izadi van de Universiteit van Teheran. “Het probleem is dat de Amerikaanse regering de traditie kent om dergelijke bedreigingen in de wereld te helpen om vervolgens landen aan te vallen op basis van dubieuze aantijgingen.”

Vonnis

Izadi refereerde naar het vonnis van een federale rechter op donderdag in Manhattan dat Iran samen met de Taliban en Al-Qaida betrokken zou zijn geweest bij de aanslagen op 9/11. De rechtbank verwijderde intussen Saoedi-Arabië als geheel uit de 10 jaar oude zaak, alhoewel 15 van de 19 verdachten Saoedisch staatsburger waren.

De Soenni Taliban en de Shi’a regering van Iran gaan niet samen, dus mogen er vraagtekens bij het vonnis worden geplaatst. Tijdens zijn toespraak voor de Verenigde Naties in september dit jaar zei de Iraanse president Ahmadinejad, tevens ingenieur, dat het officiële verhaal over 9/11 onjuist is, met name het deel waar vliegtuigen de torens omlaag haalden.

Teheran deed de recente Amerikaanse beschuldigingen af als amateuristisch en ongegrond. Izadi verwees naar de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak en merkte op dat ‘ze een nieuwe oorlog willen beginnen’.

Washington beweerde dat militaire actie in Irak noodzakelijk was om massavernietigingswapens te lokaliseren en te vernietigen. Die werden echter nooit gevonden terwijl de oorlog onverminderd doorging.

De analist stelde dat Iran heel anders is dan Irak omdat de Islamitische Republiek goed in staat is zichzelf te beschermen en de Verenigde Staten daar reeds voor heeft gewaarschuwd. Onderzoeksorganisatie Project Censored in Californië berekende dat de Amerikaanse invasie en bezetting het leven hebben gekost aan meer dan een miljoen Irakezen.

Mythe

De uitspraken door Izadi kunnen rekenen op bijval van professor emeritus James Fetzer van de University of Minnesota Duluth en tevens oprichter van Scholars for 9/11 Truth en Joshua Blakeney van de juist genoemde beweging die vier jaar intensief onderzoek heeft gedaan naar 9/11.

Zij concluderen op basis van hun onderzoek dat de officiële verklaring voor 9/11 onjuist is. “Het rapport van de 9/11-commissie is gebaseerd op leugens en bedrog,” zei Blakeney. “Voormalig voorzitter van de commissie Philip Zelikow is een neoconservatief en daarom niet geïnteresseerd in dergelijk onderzoek. Zijn expertise was blijkbaar de creatie van mythes.”

Sabotage

Oud-redacteur van de Japan Times Weekly Yoishi Shimatsu beweert dat Israël wist van het plutonium in reactor 3 van kerncentrale Fukushima Dai’ichi. Op basis van zijn onderzoek concludeerde hij dat het Israëlische inlichtingenapparaat de reactor saboteerde omdat Japan bereid was de onafhankelijke staat Palestina te erkennen.

Bovendien meldde Ynetnews op 24 februari 2010 dat Japan bereid was Iran te ondersteunen bij de ontwikkeling van kernenergie. Vier maanden na de publicatie van het artikel sloot het Israëlische beveiligingsbedrijf Magna BSP een contract met elektriciteitsbedrijf Tepco voor de beveiliging van kernreactor 3. Toeval of zorgvuldig uitgedacht?

Bronnen: Presstv.ir en Veteranstoday.com (1) en (2)

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x