Gezondheid

Aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen veroorzaakt Alzheimer

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen kan ons brein vergiftigen en Alzheimer veroorzaken. Dat stelt professor Christopher Exley van de Keele-universiteit in Engeland. Het metaal wordt gevonden in het meeste bewerkte voedsel, thee, wijn, frisdrank, cosmetica en medicijnen als aspirine.

“Het feit dat studies hebben aangetoond dat aluminium zich ophoopt in het brein, moet voor ons een waarschuwing zijn dat we ons lichaam verontreinigen. Vanaf het moment dat we geboren worden totdat we sterven slaan we een bekende neurotoxine op in ons brein,” zei Exley. “Waarom wordt hier niets aan gedaan?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Professor Exley schreef eerder al over een link tussen aluminium in deodorant en kanker. Aluminiumhoudende mineralen zijn verantwoordelijk voor een flink percentage van de aardkorst. Planten onttrekken het metaal uit het water en de bodem.

Vijftig jaar geleden kregen we slechts kleine hoeveelheden aluminium binnen via groenten en de pannen waarin ze werden gekookt, maar tegenwoordig zit het in bijna alles wat we eten of drinken.

Aluminiumsulfaat wordt vaak gebruikt voor onder andere de reiniging van drinkwater. Het wordt ook als rijsmiddel gebruikt voor bijvoorbeeld cakes en koekjes. De stof wordt gevonden in het meeste bewerkte voedsel, kleurstoffen, thee, cacao, wijn en frisdrank.

Ook cosmetica, talkpoeder, tandpasta en zonnebrandcrème bevatten aluminium, evenals medicijnen zoals aspirine, antacida en vaccins.

Aluminium verlaat je lichaam normaal gesproken weer, maar als je er te veel van consumeert, wordt het opgeslagen in het bot, brein, lever, hart, de milt en spieren. Op een bepaald moment bereikt de hoeveelheid aluminium in het brein een grens, waarna sprake is van aluminiumvergiftiging.

Exley concludeerde dat aluminium Alzheimer kan veroorzaken, een aandoening die het geheugen beïnvloedt. Het metaal kan de aandoening ook verergeren. Alzheimer kan volgens hem worden voorkomen door aluminium uit het lichaam te verwijderen of de blootstelling aan het metaal te beperken.

“De propaganda van de industrie en overheidsingrepen kunnen niet verbloemen dat de blootstelling aan aluminium een rol speelt bij neurodegeneratieve ziektes zoals Alzheimer,” zei Exley.

Zijn onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Neurology.

[MailOnline, Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
guido
guido
9 jaren geleden

aluminium in voedsel blijkt toch geen alzheimer te veroorzaken. Dit dacht men vroeger.

Peter
Peter
9 jaren geleden

Bijna ALLE 48 uur deodorant bevat aluminium

Eddie
Eddie
9 jaren geleden

Behalve deo sticks van zoutkristallen. Kost weinig werkt ook 48 uur.
En om metaal uit het lichaam te verwijderen: Chlorella algenincapsules of poedervorm.
Tandpasta zelf maken, ben je ook van de fluor af.

guido
guido
9 jaren geleden

toch even verduidelijken…vroeger dacht men dat oa. aluminiumpannen een van de oorzaken was om alzheimer te te krijgen.
Maar dit is dus niet waar volgens de laatste bevindingen.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x