Homepagina » Gezondheid » Aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen veroorzaakt Alzheimer
Aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen veroorzaakt alzheimer

Aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen veroorzaakt Alzheimer

Aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen kan ons brein vergiftigen en Alzheimer veroorzaken. Dat stelt professor Christopher Exley van de Keele-universiteit in Engeland. Het metaal wordt gevonden in het meeste bewerkte voedsel, thee, wijn, frisdrank, cosmetica en medicijnen als aspirine.

“Het feit dat studies hebben aangetoond dat aluminium zich ophoopt in het brein, moet voor ons een waarschuwing zijn dat we ons lichaam verontreinigen. Vanaf het moment dat we geboren worden totdat we sterven slaan we een bekende neurotoxine op in ons brein,” zei Exley. “Waarom wordt hier niets aan gedaan?”

Professor Exley schreef eerder al over een link tussen aluminium in deodorant en kanker. Aluminiumhoudende mineralen zijn verantwoordelijk voor een flink percentage van de aardkorst. Planten onttrekken het metaal uit het water en de bodem.

Vijftig jaar geleden kregen we slechts kleine hoeveelheden aluminium binnen via groenten en de pannen waarin ze werden gekookt, maar tegenwoordig zit het in bijna alles wat we eten of drinken.

Aluminiumsulfaat wordt vaak gebruikt voor onder andere de reiniging van drinkwater. Het wordt ook als rijsmiddel gebruikt voor bijvoorbeeld cakes en koekjes. De stof wordt gevonden in het meeste bewerkte voedsel, kleurstoffen, thee, cacao, wijn en frisdrank.

Ook cosmetica, talkpoeder, tandpasta en zonnebrandcrème bevatten aluminium, evenals medicijnen zoals aspirine, antacida en vaccins.

Aluminium verlaat je lichaam normaal gesproken weer, maar als je er te veel van consumeert, wordt het opgeslagen in het bot, brein, lever, hart, de milt en spieren. Op een bepaald moment bereikt de hoeveelheid aluminium in het brein een grens, waarna sprake is van aluminiumvergiftiging.

Exley concludeerde dat aluminium Alzheimer kan veroorzaken, een aandoening die het geheugen beïnvloedt. Het metaal kan de aandoening ook verergeren. Alzheimer kan volgens hem worden voorkomen door aluminium uit het lichaam te verwijderen of de blootstelling aan het metaal te beperken.

“De propaganda van de industrie en overheidsingrepen kunnen niet verbloemen dat de blootstelling aan aluminium een rol speelt bij neurodegeneratieve ziektes zoals Alzheimer,” zei Exley.

Zijn onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Neurology.

[MailOnline, Daily Telegraph]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Behalve deo sticks van zoutkristallen. Kost weinig werkt ook 48 uur.
  En om metaal uit het lichaam te verwijderen: Chlorella algenincapsules of poedervorm.
  Tandpasta zelf maken, ben je ook van de fluor af.

  3 likes
  • 1 ding over chlorella: er zijn 100’en merken op de markt en 99% is van slechte kwaliteit. Koop ook niks uit China, dat is zwaar vervuild. Chlorella kan ook juist vaak besmet zijn met aluminium.
   Men zegt dat de beste kwaliteit uit Taiwan komt, maar dat is ook al niet meer zo. Taiwain is zwaar vervuild en de zogenaamde vijvers in de open lucht krijgt ook niet vervuiling over zich heen. Japan is niet meer betrouwbaar sinds de ramp. Korea is het betrouwbaarder omdat de chlorella uitsluitend in indoor tanks wordt gekweekt. Probleem is dat chlorella groeit door zon, en daardoor de voedingskracht krijgt. IN indoor tanks groeit de chlorella door lampen, en wordt daardoor vrijwel waardeloos.

   Ik heb ongeveer een jaar lang naar een goede Chlorella gezocht, maar niet gevonden. Bij de meeste soorten Chlorella moet de celwand gebroken worden om opgenomen te worden in het lichaam. De celwand wordt vaak met slechte methodes zoals verhitting gebroken. Dit wil je natuurlijk niet hebben met een rauwe superfood. Vaak gebruiken ze ook andere slechte methodes die de voedingswaarden van de chlorella vernietigt, zoals verpulvering of hoge druk. Hoge geluidstechniek is de betere techniek.
   Probleem is dat Chlorella alleen in Japan, Taiwan, Korea, China, India wordt vervaardigd. Dit is aan de andere kant van de wereld en slecht te controleren.

   Ik gebruik geen chlorella meer, maar tarwegras, Palmkool, groene kool en spirulina.

   3 likes
 2. De Frequentie veroorzaakt Alzheimer!!

  Die frequentie veroorzaakt ook ADHD, Kanker, Autisme en eigenlijk alle ziektes om je heen.

  Dit heeft niets met normaale voeding te maken.

  1 likes
 3. Bijna ALLE 48 uur deodorant bevat aluminium

  1 likes
 4. toch even verduidelijken…vroeger dacht men dat oa. aluminiumpannen een van de oorzaken was om alzheimer te te krijgen.
  Maar dit is dus niet waar volgens de laatste bevindingen.

  1 likes
 5. Alzheimer en dementie hebben met de leeftijd te maken. Vroeger had je nauwelijks dementen, omdat de mens niet zo oud werd.

  1 likes
  • het kan ook zijn dat het later op leeftijd pas intreed omdat, je dan teveel opgehoopte giftige stoffen hebt. De reden daarvan ja het kan zijn dat als je ouder bent je lichaam meer moeite heeft met het reinigen van je lichaam. Of dat het echt gewoon milieu vervuiling is. Het blijft gissen.

   0 likes
 6. Jeetje, ik heb met net door de .pdf geworsteld. En precies wat ik al vermoedde: er is geen onderzoek gedaan in de zin van een doelgroep wel aluminium geven, en een andere doelgroep placebo’s. En dan blind natuurlijk, hé? Nee, het enige dat ik lees is dat, oeioeioei, aluminium wel eens gevaarlijk kan zijn, want.., nou.., dat vind deze professor. Misschien heeft hij wel gelijk, maar misschien levert racen met een modelracebaan ook wel Alzheimer op. Of kijken naar het groeien van gras…

  1 likes
 7. aluminium in voedsel blijkt toch geen alzheimer te veroorzaken. Dit dacht men vroeger.

  0 likes
 8. hallo Collega’s, ja ik zi edat julli eook al geinspireert zijn geweest door het Aluminium verhaal samen sterk en genoeg herhalen. Dan dringt het tot de mensheid wel door .

  0 likes
 9. Altijd goed om te zien dat de zogenaamde correct en zorgvuldig uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken door de jaren heen aan consistentie niets te wensen over laten, ….ahum.
  Alleen daar aan kun je al zien dat je daar gerust op kunt vertrouwen als het over je gezondheid gaat, ook al lijkt de werkelijkheid zoveel anders te zijn. Als je nog niet eens tegen een beetje aluminium kunt, in je voedin, vaccins, geneesmiddelen of voeding, nou waar moet het dan nog naar toe ?

  0 likes
 10. Aluminium en haar gevolg voor de volksgezondheid zijn al lang aangetoond o.a. in het onderzoek van dr, van der Voet, die eind tachtiger jaren heeft aangetoond dat bij nierdialyse patienten, die verhoogde hoeveelheden aluminium binnen krijgen via hun medicijnen, sprake is verhoogde kans op dementie, Parkinson, ALS, e.a., zie hieronder:

  Bij nierpatiënten die langdurig gedialyseerd worden kunnen neurologische
  verschijnselen optreden. De zogenaamde dialyse-encephalopathie wordt gekenmerkt door dementie, spraak- en loopstoornissen, myoclonieën (heftige spiercontractie), insulten (toevallen) en tremoren (trillingen) en wordt in verband gebracht met de aluminium bevattende geneesmiddelen die oraal aan deze nierpatiënten worden toegediend om verhoging van het fosfaatgehalte in het lichaam te voorkomen.

  Zie:
  http://www.chemischefeitelijkheden.nl/Uploads/Magazines/CF-142-Aluminium–schadelijk-voor-de.pdf

  Dergelijk onderzoek belandt in de vuilnisbak. Onze elite wil de mensheid dom houden; aluminium is een adequaat middel om de bevolking niet te oud te laten worden en zijn verstand te laten verliezen.
  Lood was ook zo’n beproefd middel.
  Mensen verdiep je een beetje in oud onderzoek. Tegenwoordig wordt een dergelijk onderzoek niet meer (onafhankelijk) uitgevoerd, dus je moet wat verder teruggaan in de tijd, naar oud, onafhankelijk onderzoek zoeken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

hoogleraar

Hoogleraar Pierre Capel legt uit waarom het coronavaccin niet werkt: ‘Het gaat er absoluut niet komen’

Hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel noemt de ...