Homepagina » Buitenland » Israëlische denktank: “Terreurgroep IS moeten we niet vernietigen, maar gebruiken tegen Syrië en Iran”
Israëlische denktank: "We moeten terreurgroep IS niet vernietigen en de oorlog in Syrië verlengen"

Israëlische denktank: “Terreurgroep IS moeten we niet vernietigen, maar gebruiken tegen Syrië en Iran”

Volgens een denktank die contractwerk voor de NAVO en de Israëlische regering doet, moet het Westen Islamitische Staat (IS), de terreurgroep die genocide pleegt in Syrië en Irak, niet vernietigen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Salon.

Waarom? Volgens de directeur van de denktank kan IS ‘een handige tool zijn om Iran, Syrië en Rusland te ondermijnen’. “Het voortbestaan van IS dient een strategisch doel,” schreef Efraim Inbar begin deze maand in een paper.

Door met Rusland samen te werken tegen de extremistische groep versterkt de VS de macht van het blok Moskou-Teheran-Damascus, aldus Inbar, die bang is dat Rusland, Iran en Syrië een strategisch bondgenootschap vormen in het Midden-Oosten.

Zionistische agenda

“Het Westen moet Islamitische Staat verder verzwakken, maar niet vernietigen,” voegde hij toe. Inbar, een invloedrijke Israëlische wetenschapper, is de directeur van het Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA), een denktank die ‘een realistische, conservatieve en zionistische agenda nastreeft in de zoektocht naar veiligheid en vrede voor Israël’.

De denktank wordt onder meer gesteund door de Israëlische regering, de NAVO en de Amerikaanse ambassade in Israël. In zijn paper suggereert Inbar dat het een goed idee is om de oorlog in Syrië, waarbij al honderdduizenden mensen zijn omgekomen, te verlengen.

De vernietiging van IS zou het Midden-Oosten stabieler maken, maar Inbar stelt dat stabiliteit alleen gewenst is ‘als dat onze belangen dient’. “Instabiliteit en crises leiden soms tot positieve verandering,” zei hij, toevoegende dat de belangrijkste vijand van het Westen niet Islamitische Staat is, maar Iran.

Nuttige idioot

Enkele dagen nadat de paper was gepubliceerd, schreef David M. Weinberg van BESA een soortgelijk artikel in de rechtse krant Israel Hayom, die wordt gefinancierd door de conservatieve miljardair en casinomagnaat Sheldon Adelson.

In het stuk noemde Weinberg IS een ‘nuttige idioot’. Hij noemde de Amerikaanse nucleaire deal met Iran ‘verrot’ en stelde dat Iran en Rusland een ‘veel grotere bedreiging vormen dan IS’.

Op zijn website staat BESA in een lijst met bronnen voor ‘hasbara’ oftewel pro-Israëlische propaganda. In die lijst vinden we ook andere pro-Israëlische denktanks terug, waaronder het Middle East Media Research Institute (MEMRI).

‘Hamas is creatie van Israël’

De strategie die Inbar en Weinberg voorstellen, waarbij islamitische groepen tegen westerse vijanden strijden, is niet nieuw. In de Koude Oorlog steunden Amerika en Israël islamitische extremisten in de strijd tegen de communisten.

Tijdens de oorlog in Afghanistan in de jaren tachtig bewapenden, trainden en financierden de CIA en de Amerikaanse bondgenoten Pakistan en Saoedi-Arabië islamitische fundamentalisten die streden tegen de Sovjet-Unie. Deze rebellen vormden later Al Qaida en de Taliban.

In de jaren tachtig steunde Israël rechtse islamitische groepen zoals Hamas om de PLO te ondermijnen. “Tot mijn spijt moet ik zeggen dat Hamas een creatie is van Israël,” vertelde Avner Cohen, een gepensioneerde Israëlische functionaris die meer dan 20 jaar in Gaza werkte, aan de Wall Street Journal.

[Salon]


Vind je dit goed? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Betekende ISIS niet: Israeli Secret Intelligence Service!?

  25 likes
 2. Waar we bang voor moeten zijn,is Amerika en Israël.Deze twee landen zijn al meer dan een eeuw bezig om andere landen te vernietigen.
  Deze twee landen staan onder invloed van de zionisten,die de NWO over de hele wereld willen invoeren.
  De zionisten zijn Khazaren en hebben niks gemeen met de echte joden,die nog altijd in de diaspora leven.
  De echte joden willen zelfs niks met deze gewelddadige zionisten,nep-joden te maken hebben.

  Net als bij Xandernieuws en E.J.Bron…….soms allemaal zionistische sites die de wereld bevolking tegen elkaar op willen zetten om chaos te creëren?

  15 likes
 3. Is wordt door Israel en Amerika gebruikt om Europa te destabiliseren!
  Is als oorlogsuitzendbureau. De Gekte.

  16 likes
 4. Om te beginnen zou het een verademing zijn als al die opgewonden idioten eens zouden stoppen met te geloven in een of ander idioot in de hemel die ze GOD noemen. Vervolgens een lange periode om hun ontwenningsverschijnselen een plekje/plaats te geven en kunnen we eens met elkaar gaan praten onder

  5 likes
 5. Waarom is Iran een gevaar?

  3 likes
 6. De staat Israël is geen eeuw oud. De staat Israël is gecreëerd na de tweede wereld oorlog door de geallieerde omdat de joden vonden dat ze, nadat ze bijna afgeslacht waren, recht hadden op een stukje grond om in vrede te leven. En aangezien ergens dik 2 duizend jaar geleden een ene Mozes ooit het joodse volk door een stukje zand naar het beloofde land geleid heeft, vind men dat ze nu, nadat ze duizenden jaren zijn weg geweest, wederom recht hebben op dat stukje land omdat ooit iemand dat eens op een klei tablet heeft opgeschreven.
  Erg jammer dat niemand blijkbaar ook maar iets geleerd heeft van al die op geofferde mensen levens tijdens de bevrijding. Al die “helden” zouden zich nu omdraaien in hun graf!

  4 likes
  • LS…

   Daar komt nog bij dat die Mozes nooit bestaan heeft, de Israëli nooit in Egypte zijn geweest en dat Egypte nooit Farao’s heeft gekend… In Hollywood bestaat het allemaal wel !

   5 likes
  • Het is trouwens wel FRAPPANT, dat het de 3 Abrahamische (is dit NLs?) godsdiensten zijn,die het altijd met elkaar aan de stok hebben.
   Zegt wel iets van die voorvader, he? Die dan ook nog eens 1 ervan als uitverkoren beschouwde.
   Elke ouder weet, dat dit tot bonje leidt!
   Als die “god” nu geleefd had, zou hij METEEN uit de ouderlijke macht ontzet zijn!

   2 likes
  • Hi Dinges,
   Misshien is er MEER waarom dat speciale stukje onroerend goed zo in trek is.
   Heb er een jaar gewoond en het voelt duidelijk als een “portal”. Sterk inkomende kosmische (?) energie, die veel doet met wie daar woont of het bezoekt.

   0 likes
 7. LS…

  De Zio-Nazie Staat Israël moet zich wel veilig voelen of is het de bekende laffe en zieke overmoed die het ook tentoonspreid bij het afslachten van Palestijnse vrouwen en kinderen ? De misdadigers hebben nog niet in de gaten dat er al regelmatig kopstukken wegvallen die op de lijst staan van Benjamin Fulford. Selectief blind en doof misschien ?

  9 likes
 8. Lang leve Iran en Rusland. Laat me niet lachen, Iran lust IS rauw! Het stabielste land in het Midden-Oosten. Het zijn geen Arabieren of Turken; dat scheelt al een heel stuk. Zoek even op wie de Perzen waren. Eerste beschaving ter wereld. Het schaken is er uitgevonden. Daar komt dan de grote vriend Rusland bij en niet te vergeten China. It’s game over Israhell.

  8 likes
 9. Die denktank trapt ff een open deur in haha.

  3 likes
 10. Te ziek voor woorden – is het enige wat ik hier over kan melden…

  2 likes
 11. Nutteloze denktankers. “Niet ophefffen, maar voor eigen doel gebruiken.”
  sapperdepap, goed denkwerk. . . Is nooit anders geweest, sinds IS de dekmantal van Al-Qeada in Irak en Syrië overnam. Alle lijntjes lopen richting ISrel.
  Achterlijke opmerking, als dat Iran een bedreiging zou zijn voor welk land (in het M.O.) dan ook, of zelfs voor de 3de atoommacht in de wereld – die n.b. zélf geen inspecties toestaat door het IAA; Iran werkt wel samen met de Internationale gemeenschap, staat de controle toe – en alles is altijd in orde bevonden.

  Alles omdraaien – typisch de handtekening van de usual suspects.
  Dan nog iets, wezenlijk: Zionisme en vrede en veiligheid in 1 adem noemen, is de boel omdraaien.
  Zionisme is 1 anti-Joods, antisemitisch derhalve; en 2 uit op de vernietiging van Israël, en de Israëliërs. De KM trekt aan de touwtjes; daar is niks geheimzinnigs aan. IS, nu de klus daar klaar is – N. Syrie is al bezet, Frankrijk, Engeland én de VS bouwen er lustig militaire bases.
  Ze gaan het zwaar bombarderen – vgl. de Balkanoorlog, Libie, Irak, Oekraine. Dit alles voor ónze rekening.
  De KM gaat die landen vervolgens leegroven.

  IS komt nu vrij, om in de EU voor dezelfde doelen te worden ingezet. Is al duidelijk begonnen!
  IS is een concept van oorlog bedrijven door de NAVO – zo komen nu berichten langs dat voedseltransporten en drinkwatervoorziening naar Aleppo wordt aangevallen en belet. (uithongeren; de Gaza methodiek – ook in Libië, Irak, en Oekraïne gretig toegepast; de media zwijgen, en dekken dit toe).
  Degelijke publicatie waarin 1 en ander zorgvuldig wordt samengevat
  https://www.amazon.com/Lost-Hegemon-Whom-would-destroy/dp/3981723708/ref=sr_1_197?ie=UTF8&qid=1465022059&sr=8-197&keywords=geopolitics
  http://stanvanhoucke.blogspot.it/2016/03/zionist-fascism_26.html

  2 likes
 12. Zionisme is 1 anti-Joods, antisemitisch derhalve; en 2 uit op de vernietiging van Israël, en de Israëliërs. war on error..

  Belachelijk de zionisten hebben Israël gecreëerd dus hoe kunnen ze anti joods zijn het zijn joden..
  Dat sommige joden geen weet hebben van sommige activiteiten die hun gestoorde leiders uitvoeren is begrijpelijk.
  ze waren al bezig met israel creëren in 1889 misschien zelfs nog eerder lees maar is een keer het boek van Theodore herzl zionist die joods was.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.