Archeologie

Azoren: piramidevorm ontdekt op 40 meter diepte

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de kust van het eiland Terceira, dat deel uitmaakt van de Azoren, is op 40 meter diepte een piramidevormige structuur aangetroffen.

Het vierkante bouwwerk, dat naar schatting 60 meter hoog is, werd opgemerkt door de eigenaar van een privéjacht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De piramide heeft een perfecte vorm en is georiënteerd naar de windrichtingen,” vertelde de eigenaar aan de lokale krant Diário Insular.

Uitgelijnd

Portugese archeologen hebben onlangs op het eiland Pico bewijs gevonden waaruit blijkt dat de Azoren al duizenden jaren voor komst van de Portugezen bewoond waren.

De archeologen legden een groot aantal protohistorische piramidevormige bouwwerken bloot, waarvan sommige tot 13 meter hoog. Ze blijken tijdens zonnewendes uitgelijnd te zijn met de zonsopkomst en –ondergang, wat betekent dat ze met een bepaald doel zijn neergezet.

Rotskunst

Azoren: piramidevorm ontdekt op 40 meter diepteIn 1427 werden de Azoren ontdekt door Portugese zeevaarders. Vanwege de Noord-Franse en Vlaamse kolonisten die in de vijftiende eeuw voor de bevolking van de eilanden werden aangetrokken, werden ze tot in de zeventiende eeuw ook wel Vlaamse eilanden genoemd.

Afgelopen jaar vonden archeologen duizenden jaren oude rotskunst op het eiland Terceira. De laatste drie jaar zijn archeologische overblijfselen gevonden op alle negen eilanden die onderdeel vormen van de archipel. Het gaat onder meer om een epigraaf uit de Romeinse tijd, Carthaagse heiligdommen, rotskunst en megalithische bouwwerken.

Bron: Portuguese-american-journal.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HetGroterePlaatje
HetGroterePlaatje
10 jaren geleden

ik denk dat als ze dieper gaan zoeken, hen nog wel meer verrassingen te wachten staat. pico=atlas, azoren=atlantis.

redice
redice
10 jaren geleden

de geschiedenis van de mensheid zoals ze die aanleren op school is volledig mis, er zijn ondertussen bewijzen te over waar men kan uit afleiden met zekerheid dat duizenden jaren geleden er al hoog intelligente wezens(mensen durf ik niet met zekerheid zeggen) rondliepen op deze aarde. bron(één van de vele): “de verborgen geheimen van de mensheid” door Bert Thurlings

Rob ter Horst
Rob ter Horst
10 jaren geleden

Verder onderzoek nodig, kan ook natuurlijk van oorsprong zijn. Op panoramabeelden van de Belgische omroepen is op een panoramacamera ook een “pyramide” te zien, hoog in de bergen…

chuen
chuen
10 jaren geleden

Our ancestors started to use straight lines and sacred geometry to enhance energy. Their architecture was aligned and in perfect harmony with the ley lines and the earth energy.

Ley-lines are subtle energy paths across the Earth’s surface

Every vibration or earth element in the sacred space was preplanned to enhance consciousness and energy levels

The Azores and The Canary Islands are perpetually active as they are located on expansion joints in the crust of the globe

Ancient Knowledge – Ley Line Energy

http://youtu.be/u-CjSOPWAAQ

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x